Henri Äijälä

Ilmailumuseo aloittaa elämyslennot Boeing 757 –simulaattorilla 1.4.2015

2 viestiä aiheessa

Suomen Ilmailumuseo ja Finnair Flight Academy (FFA) ovat solmineet sopimuksen Boeing 757 -simulaattorin käyttämisestä elämyslennoilla. Ilmailumuseo on jo useamman vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen lentoja aidoilla ns. Full Flight Simulatoreilla (FFS) yhdessä FFA:n kanssa. Boeingin 757 -matkustajakone tunnetaan erittäin suorituskykyisenä lentokoneena. :thmbup:

Finnair Flight Academyn tiloissa Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva Boeing 757 –simulaattori on täysi kopio oikean koneen ohjaamosta kaikkine laitteineen ja toimintoineen. Kyseistä simulaattoria käytetään edelleen ammattilentäjien koulutukseen ja tarkastuslentoihin.

B757 FFS -simulaattorissa lentäjälle avautuu upeat näkymät erittäin laadukkaan visuaalin avulla, joka projisoi hyvin aidon näköisen maiseman erilaisiin sääolosuhteisiin sekä päivä- että yönäkymässä.

Simulaattorin visuaali on jopa parempi kuin aiemmin Ilmailumuseon elämyslentoihin käytetyssä FFA:n McDonnell Douglas MD-11:ssä oli. Visuaalia ohjaavien tietokoneiden näytönohjauksen hoitavat samanlaiset grafiikkakortit kuin elokuvateollisuudessa käytetään raskaaseen graafiseen laskentaan.

Full Flight Simulator on varustettu niin kutsutulla motionilla, eli itse ohjaamo-osa on nostettu korkealle hydraulijalkojen päälle, joiden avulla se liikkuu lennon aikana. Liikkeillä saadaan aikaan kiihtyvyyden tuntua ja lennosta tulee hyvin aidon oloinen. Se huomioi mm. kiitotien pinnanmuotoja sekä mallintaa turbulenssia erittäin hyvin. :thmbup:

Suomen Ilmailumuseon tarjoama elämyspaketti sisältää aina noin 45 minuutin etukäteisbriefauksen ja lyhyen jälkibriefin. Lento-osuus on tunnin simulaattorilento kolmen asiakkaan kanssa, jossa jokainen saa 20 minuuttia lentoaikaa. Lento-osuuden aikana ehditään tekemään normaali lentoonlähtö, alkunousu, liittyminen laskukierrokseen, lähestyminen ja lasku.  Yhden lentäessä muu ryhmä voi seurata tilannetta ohjaamon takaistuimilta.

Elämyslennolla on mukana aina kokenut liikennelentäjä, jonka opastuksella koko lento operoidaan. Elämyspaketti maksaa 199 euroa hengeltä silloin kun lennolla on kolme asiakasta.

Lento-osuus voidaan jakaa asiakkaiden kesken myös muulla tavalla ja Ilmailumuseo järjestää myös räätälöityjä paketteja yrityksille ja kokeneemmille lentäjille. Eri sopimuksella voidaan lentää myös pidempiä lento-osuuksia tai lähestymisiä hankalammissa olosuhteissa.

FFA:n Boeing 757 –simulaattori on paras lentosimulaattori, jota tavallinen asiakas pääsee Suomessa kokeilemaan. Asiakkaille tarjoutuukin Ilmailumuseon kautta mainio tilaisuus käydä kokemassa miltä oikean ja tehokkaan liikennekoneen ohjaaminen tuntuu. :thmbup:

Konetyyppi on monille suomalaisille tuttu Finnairin lomalennoilta. Ensimmäinen Boeing 757-200 saatiin sinivalkoisiin väreihin lokakuussa 1997 ja viimeinen matkustajalento operoitiin 19. tammikuuta 2014.

 

VARAUKSET: simulaattorit@ilmailumuseo.fi tai 044 754 2930 Ma-Su 10-17 Ke 10-20

 

Lisätietoja: Museon johtaja Markku Kyyrönen / markku.kyyronen@ilmailumuseo.fi  044 7770797

Myynti- ja Markkinointipäällikkö: Henri Äijälä / henri.aijala@ilmailumuseo.fi  044 7547754

Säätiön hallituksen jäsen Ilkka Kangastalo / ilkka.kangastalo@gmail.com  040 7437158

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suomen Ilmailumuseon elämystoiminnan kruununjalokivi, Finnair Flight Academyn kanssa operoitava Boeing 757 Simulaattori tekee tilaa uudelle A350XWB simulaattorille ja nyt on viimeinen tilaisuus kokea todellinen paineensietokyvyn testaaminen, oikeiden lentäjien malliin, aidossa ympäristössä ja oikeiden lentäjien kouluttamana.

Simulaattorilentoja Finnair Flight Academyllä järjestetään joka päivä kello 09:00-20:00

B 757 simulaattorin ”Last boarding” on 21.12.2015

Tervetuloa kokemaan elämys, jonka vertaista ei kohta ole olemassa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään