Peter Tähtinen

Suomen Ilmailuliiton jäsenedut ja jäsenpalvelut

1 viesti aiheessa

Usein kysytään, miksi Ilmailuliittoon kannattaa kuulua.

 

Joidenkin mielestä kyse on aatteellisesta toiminnasta eikä ensisijainen kriteeri olisi se, mitä jäsen SAA liitolta vaan mitä jäsen voi osaltaan olla tuomassa yhteisen harrastuksen eteen.

Toisaalta, saamapuolellakin on koko joukko merkittäviä etuja.

Alla luettelo oleellisimmista jäseneduista - ja syistä miksi liittoon kannattaa todellakin kuulua.

 

Suomen Ilmailuliitto ry. jäsenedut

 

 

Liitto toimii koordinaatiopisteenä monenlaiselle harrasteilmailutoiminnalle.

 

SIL myöntää kisaoikeudet ja statukset eri lajien SM kilpailuille.

 

Liitto huolehtii Suomen mestaruuskilpailujen palkintojen toimittamisesta viimeisteltyinä jäsenyhdistyksilleen sekä muista suomalaisista ja kansainvälisistä jäsen- ja yhdistyspalkinnoista sekä ansiomerkeistä.

 

Liitto myöntää, tekee ja postittaa FAI kilpailulisenssit.

 

SIL organisoi FAI kontakteja ja maksaa FAI jäsenmaksun. EM tai MM, karsintakilpailut on käytävä FAI:n kansallisen lajiliiton kautta.

 

SIL ylläpitää netissä olevaa kilpailukalenteria.

 

SIL lajitoimikunnat tekevät lajikohtaisia töitä, jotka edellyttävät syvää lajituntemusta. SIL myöntää heidän toimintaansa rahoituksen ja toimistolta ollaan mukana toimikuntatyöskentelyssä hoitaen rahaliikenteen.

 

Henkilöjäsenille on ilmailun lajit kattava tapaturmavakuutus. Liidin- ja laskuvarjolajien sekä lennokkilajien harrastajilla on erikseen jäsenetuna kolmannen osapuolen vastuuvakuutus.

 

Ilmatilaa koskevat asiat koskevat kaikkia lajeja. SIL ilmatilatyöryhmä neuvottelee ja on ajan tasalla muuttuvista ilmatila-asioista.

 

Liitto tuottaa poikkeuksetta harrasteilmailun koulutusmateriaalit (sekä oppilaiden että opettajien materiaalit)

 

Jokainen henkilöjäsen saa ILMAILU-lehden.

 

ILMAILU-lehti tarjoaa jäsenyhdistyksille ilmoitustilaa tapahtumien ja kilpailujen markkinointiin. Näin saa tapahtumansa helposti ja ilmaiseksi SIL jäsenien, noin 10 000, ulottuville.

 

SIL neuvottelutila on toimikuntien kokousten käytössä. SIL toimitalossa on luokka, jota voi kerhot vuokrata opetuskäyttöön edullisesti.

 

SIL auttaa ja opastaa mm. tapahtumajärjestelyihin liittyvissä lupa-, ympäristö-, lentomelu- sekä raha-avustusasioissa.

 

Eri harrastelajeille on SIL sivuilla käytössä internet levytilaa korvauksetta lajien oman nopean tiedottamisen hoitamiseen.

 

Liitto antaa henkilökohtaista harrasteilmailun puhelinneuvontaa jäsenyhdistyksilleen ja jäsenilleen.

 

Toimistosta saa tilaamalla suoritusmerkkejä, kerhomitaleja ja adresseja.

 

Liitto antaa ympäristöneuvontaa jäsenyhdistyksilleen (mm. ympäristölupa-asiat) ja tekee vastineita valtakunnan tasolla vaikuttaviin ympäristölupapäätöksiin tai määräyksiin

 

Liitto myöntää, tekee ja postittaa jäsenilleen liidin- ja laskuvarjourheilun eritasoiset lisenssit sekä kelpoisuustodistukset kouluttajille.

 

Liitto valvoo ja kehittää omavalvontamenetelmin liidin- ja laskuvarjokerhojen toimintaa.

 

Urheilijoiden käytössä on SIL ilmaurheilurahasto. Rahasto organisoi urheilijan sponsorirahojen käytön urheilijalle verottomasti ilmaurheilurahastosopimuksella.

 

Liiton jäsen tai jäsenyhdistys voi hakea tukisäätiön tukea projekteilleen SIL:n kautta. SIL hakee kilpailijoille, joukkueille tai kisaorganisaatioille Olympiakomitean tai OKM erityistukia.

 

SIL:n jäsenkerhot voivat järjestämissään tapahtumissa esittää musiikkia esimerkiksi radiosta, äänikasetilta, CD-levyltä, videokasetilta, DVD-levyltä tai elävänä esityksenä. SIL sopimus Teoston ja Gramexin kanssa.

 

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa seuroissa vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa.

 

Jäsenmaksujen perintä ja seuranta

Kerhon jäsenmaksut voidaan laskuttaa SIL:n jäsenmaksulaskun yhteydessä ja jäsenten suorituksia voi seurata reaaliaikaisesti netin kautta. Nettivalvontaluettelosta voi tarkistaa esim. jäsenen osoitteen, sähköpostiosoitteen, syntymäajan ja lisenssin voimassaolon. Luettelon saa kopioitua omalle koneelleen.

 

Tarvikkeet

Veloituksetta tai pientä korvausta vastaan lyhytaikaiseen käyttöön tarvikkeita: megafoni, ajanottokelloja, Suomen lippu, kaiutinjärjestelmä mikrofonilla, ilmailuradiot, esitetelineitä, tuulimittari, vaakayksiköt ym.

 

 

tämän lisäksi joitain pieniä etuja:

- Holiday Club

- GoodFlight Aviation

- Nordicflite

 

 

http://www.ilmailu.fi/jasenedut

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään