Tumi Hämäläinen

Euroviisujen Suomen karsinta 2015

33 viestiä aiheessa

Suomen edustajaksi Itävallan Euroviisuihin valittiin Pertti Kurikan Nimipäivät kappaleella "Aina mun pitää". Minkälaisia mietteitä valinta herättää meidän foorumin jäsenissä?

 

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1425104942651.html

 

Itse olen sitä mieltä, että Suomi joko vetää koko potin himaan, tai jää jalkoihin joidenkin aikaisempien vuosien tavoin. Olen myös sitä mieltä, että Euroviisut on nyt eräänlaisessa kulminaatiopisteessä siinä mielessä, että enää ei nähtävästi tarvitse edustussävelmän olla kokonaisuutena hyvin sävelletty, soitettu, sovitettu ja tuotettu puhumattakaan ulkomusikaalisista seikoista. Se, pärjätäänkö sillä, jää nähtäväksi.

 

Ehkä Euroviisuissakin voisi olla - kuten olympialaisissa - paraeuroviisut? 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noo, viime vuonna potin vei parrakas "nainen", nyt sentään kyse on neljästä miehestä. Välillä Europliisuissa on ollut mummoja lavalla, sun muita. Mielestäni PKN vetää rehellistä räkäpunkkia ilman estoja, hyvä niin!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pertti Kurikan Nimipäivät! Aika kova juttu, liekö jopa suomipunkin parhaimmistoa? Laulajan ääni sopii hyvin punkkiin. Veikkaisin, että voitto tulee suomeen. Tosin tuo kappale "Aina mun pitää" ei mielestäni ole heidän paras kappaleensa, paras on mielestäni "Kuus kuppia kahvia" tai sitten tämä:

 

:)

 

Aitoa asiaa kuten kehitysvammaisilla yleensäkin jutut ovat. Bändin rehellisyys asialleen saattaa vedota kuulijoihin siinä määrin, että voitto tulee. Ainakin tämä on jotain todella uutta tuossa kilpailussa ja muutenkin PKN tuntuu ravistelevan rock-piirejä ympäri maailman uudella tuoreella otteellaan vanhasta asiasta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finalisteista voittajalla oli paras biisi ja oli muutenkin paras bändi. Voitto meni oikeaan osoitteeseen. Sympaattinen porukka. :thmbup:

 

Noo, jonkun mielestä toinen on parempi kuin toinen, mutta se mittarihan on meillä jokaisella itsellämme. Musiikkia ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen samalla tavoin kuin esim. satasen juoksijoita. Jos puhutaan vaikkapa instrumenttien hallinnasta, yhteissoiton taimauksesta ja muusta "jonninjoutavasta", PKN ei kovin hyvin pärjää siinä kategoriassa. 

 

Biisissä oli ainakin se hyvä puoli, että sen kesto oli puolentoista minuutin luokkaa. Mutta, siihen saatiin kiteytettyä tuo koko angsti helposti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroviisut ollut friikkishow jo vähän aikaa. Mitään tekemistä musiikin kanssa. Kaikki maat lähettää oudoimmat tyypit sinne transihmisien katseltavaksi. Tuntevat kai sitten itsensä normaaliksi. Ai niin ja joku vetää sikana massia välistä kaikesta tästä. Nykyajan friikkisirkuksen ja gladiaattorien yhdistelmä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos musiikilla olisi jotain osaa tossa, niin voisimme lähettää jonkun yläaste bändin soittamaan saman kappaleen, joka on ihan peruspunkkia. Esim. klamydia voi olla tehnyt muutaman saman tyylisen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos puhutaan vaikkapa instrumenttien hallinnasta, yhteissoiton taimauksesta ja muusta "jonninjoutavasta", PKN ei kovin hyvin pärjää siinä kategoriassa. 

Mainitse edes yksi punk-yhtye, jolla nuo asiat ovat hanskassa. PKN on kuitenkin punkkia aidoimmillaan. Kappaleita ei ole laadittu taskulaskimella, vaan ne ovat silkkaa asiaa. Minä ainakin toivon kavereille oikein menestyksekästä kisamatkaa.

 

Euroviisuissa ei ehkä se musiikillisesti paras kappale ole voittanut vähään aikaan. Jari Tervon blogissa onkin osuvasti sanottu, että jos viimevuotisen voittajakappaleen olisi laulanut smokkiin pukeutunut salzburgilainen Horst, se ei olisi pärjännyt.

 

-Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ymmärrän Tumi kantasi musiikintekijänä, sovittajana ja muusikkona tähän voittajakappaleeseen. Euroviisukappaleen säveltäminen, sovittaminen ja oikean  esittäjän valitseminen on valtavan työläs ja vaikea prosessi. Sitten kun tämmöinen punkbändi pesee koko porukan ja pokkaa karsintojen voiton niin kyllä se varmaan pistää miettimään koko touhun merkitystä.

 

Ei kait tuossa silti mitään sen kummempaa ole kuin, että nyt sattui vain punk-tyyli voittamaan.  :-\

 

Mitä tulee tuohon Jorin ehdotukseen korvata PKN Klamydialla tai jollain taitavalla yläastebändillä niin tuskinpa juttu toimisi yhtä tehokkaasti kuin PKN:än esitys. Eihän kyseessä enään olisi "keharipunk" kuten tätä heidän musiikkiaan on alettu kutsumaan.

 

Itse en ole varsinainen punkfani mutta en myöskään mikään erikoisen jyrkkä "Kyllä tai ei" tyyppi, ne ajat alkavat toivottavasti olla pikkuhiljaa takanapäin. Mielenkiinnolla vain odotan miten tämä "keharipunk" juttu tulee jatkumaan. Korvani kestävät tuon kyllä ihan mainiosti.

Kantaaottavat sanoitukset, rosoinen soundi ja tekninen viimeistelemättömyys kuuluvat oleellisesti Punk rockiin. Tämän lisäksi punkrock esittäjiltä vaaditaan persoonana tietynlaista uskottavuutta ja aitoutta jotta kokonaisuus toimisi hyvin. Pertti Kurikan Nimipäivät täyttävät em. kriteerit paremmin kuin hyvin.

:P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole kuullut kyseistä kappaletta vielä kertaataan. Euroviisut eivät vaan kiinnosta minua lainkaan. Toivottavasti  voittavat  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kai se on tuo punk sellainen genre, missä ei nyt niin ole väliä sillä yhteensoitolla tai edes vehkeitten vireilläkään. Ehkä se anarkia tulee juuri siitä. En ole kovin vihkiytynyt tuohon musiikin lajiin, mutta en minäkään nyt sano, etten sitä joskus ole tullut kuunnelluksi. Ihan vaan ymmärtämisen halusta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Parasta tässä on että tuo oletetun kaavamusiikin voittokulku katkeaa ainakin nyt tänä vuonna Suomen osalta.  Pahin tuossa kaavapaskassa oli se Soft Engine viimevuodelta. Munatonta pullamössöä koko paska.

 

Käytännössä kaikki muut esitykset olivat niin viritetty eurohumppakaavaan, että saataisiin maksimaalisesti kalasteltua ääniä. Olivat persoonattomia tusinahumppia kaikki minun mielestäni.

 

Kerrakin voitti vaihtoehto, mitä ei voi lukita peruskaavaan. Ei edes Punk-bändiruotuun, koska tuo esitys ei ihan niin agnstinen ole :)

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tosi-tv aikana pitää olla aina vaan raflaavampaa. Se kai näissä on takana. Kohta vaikkapa Turkki keksii laittaa syyrialaista ääriainesta lavalle, siinä on raflaavaa tosi-tv:tä, kun laulaja räjäyttää itsensä voittoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos puhutaan oikeista hienoista euroviisujen lauluista ja sävelmistä, niin Katri Helena lauloi hienosti erään kappaleen Suomeksi. = Nuoruus on seikkailu. Kuka esitti aikoinaan alkuperäisen kappaleen ja miten se pärjäsi?

Tässä Katrin versio:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eihän EUROVIISUT ole enää mikään laulukilpailu. Sen oikeampi nimitys olisi EUROSHOW. Siellä on enemmänkin vilkkuvaloja, savuja, pyrotekniikkaa, showasuja ja ties mitä. Laulu on sivuasia. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Euroviisut on edelleenkin laulukilpailu siinä mielessä, että lähetyksessä nimenomaan laulu on aitoa ja liveä. Jokaisella artistilla on lavalla ollessaan täysi tilaisuus vetää pieleen.

 

Sääntöjen mukaan kaikki musiikki soitetaan koneelta, käytännössä varmaan Pro Toolsilta. Livesoittoa ei esityksessä saa olla mutta laulun taas pitää sääntöjen mukaan olla liveä. Autotunesia tai vastaavaa korjausta ei saa käyttää.

 

Tekniikasta (valot, efektit, pyrot) en ole aivan varma, mutta merkittävä osa tapahtuu varmaankin jonkinlaisen aikakoodin ohjaamana.

Tv-toteutus (ainakin Helsingissä 2009) tehtiin aivan perinteisesti, eli siinä ei liiemmin automaatiota käytetty. 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tu te reconnaîtras, Taavetin plikka laulo v-73 :)

https://m.youtube.com/watch?v=ltkPaUBlXnQ

 

Loistavaa laulua ja sävellys, joka tuo muistoja!

 

Muutama lisää vanhempi aivan erinomainen biisi:

 

1958 Italia, Domenico Modugno - Nel blu dipinto di blu (Volare). Ei voittanut!

https://www.youtube.com/watch?v=70PYINHfVjI

 

1971 Monaco, Séverine - Un banc, un arbre, une rue

https://www.youtube.com/watch?v=pGOHPY3xtmU

 

Sekin hyvä entisajassa oli, ettei yleisesti juuri tiedetty kuka on mitenkin aivan liian "epänormaali", niin eivät päässeet älypää jeesustelijat kauhistelemaan.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...ja oli jotenkin niin hengittävää, että laulaja tulee sisään, tervehtii, kapulamaisteri viuhtoo orkesterin sointiin, sit lauletaan  jne... Ihan toista kuin nykyään tämä visuaalinen ilmataistelu, joka leimaa esityksiä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään