Sami Puro

Vakavien vaaratilanteiden määrä laskenut Suomessa

1 viesti aiheessa

http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2015/02/24/uuni-tulessa-peramies-sairastui-lentojen-vakavimmat-vaaratilanteet/20152372/12

 

Kaikilla lennoilla Suomessa vakavien vaaratilanteiden määrä oli viime vuonna pienempi kuin edellisinä vuosina. Poikkeamailmoitusten määrä on sen sijaan kasvanut.

 

Matkustajakoneen matkustamon paineistusjärjestelmä rikkoutui lennon aikana viime elokuussa. Kone laski nopeasti korkeutta ja laskeutui välittömästi lähimmälle mahdolliselle lentokentälle Pariisiin.

 

Maaliskuussa Kööpenhaminasta lähdön jälkeen matkustajakoneen toinen moottori rikkoutui ja ohjaamoon sekä matkustamoon tuli savua. Toinen moottori jouduttiin laittamaan joutokäynnille, ja lähtökentälle laskeuduttiin yhdellä moottorilla.

Helmikuussa puolestaan matkustajakoneen uunissa syttyi tulipalo pian lähdön jälkeen. Tuli sammutettiin, ja kone palasi lähtökentälle.

 

Edelliset tapaukset ovat esimerkkejä vakaviksi luokitelluista vaaratilanteista, joita on tapahtunut kotimaisilla kaupallisilla lennoilla viime vuoden aikana. Niiden määrä on liikenteen turvallisuusvirasto Trafin keräämien raporttien mukaan kaikessa ilmailussa ollut pienempi kuin edellisinä vuosina.

 

.....

 

Kotimaisilla ja ulkomaisilla kaupallisilla lennoilla on viime vuonna lokakuun puoliväliin mennessä tilastoitu noin 10 vakavaksi vaaratilanteeksi luokiteltua tapahtumaa. Viime vuoden lopun osalta vielä tilastoimattomien vakavien vaaratilanteiden määrä on Hovin mukaan noin 1–2 tapausta kuukaudessa.

 

Kaikessa lentoliikenteessä vakavia vaaratilanteita oli vuonna 2013 yli 40 ja viime vuonna runsaat 30.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään