Kauto Huopio

Norwegianin maapalvelut Aviatorilta Airprolle - jopa 100 saa potkut

14 viestiä aiheessa

Luulisi noiden töiden silti säilyvän siellä Helsinki-Vantaan maapalveluissa, vaikka eri firman haalarit olisikin päällä.

 

-T

 

Vaan eipä säily koska airpro ei kuulu Iau:n tessiin, ei ole pakko ottaa vanhoja työntekijöitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Flyben perämiehet ajaa vuorotellen maaliskuun lopusta Flyben miehistöä koneille. Eli Airprolle siirtyy muut miehistökuljetukset paitsi Flybe....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten maapalvelutoiminta voi olla Finavian (valtion) bisnestä?

Onhan Airpro tytäryhtiönä hoitanut hyvävelisopimuksella Efhk:n asematasokuljetuksetkin jo vuosia hirveellä katteella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tiedossa on ja se käy ilmi myös tuosta uutisesta. Siinä kuitenkin puhutaan vain yhden firman YT-neuvotteluista ja mahdollisesta vähennystarpeesta.

 

Pointti oli siis se, että kyllä ne työt pitää jonkun kuitenkin tehdä, oli firma mikä tahansa. Ellei sitten Airprolla ole ylimääräistä porukkaa noita hommia tekemään. Ei siis tarkoita automaattisesti, että kentältä olisi nyt häipymässä 100 työpaikkaa.

 

-T

 

Toki työt säilyy, mutta tarkoittaisi tässä tilanteessa, että työntekijät joutuisivat tekemään samoja töitä (eri firman vaatteissa) karkeasti 40% heikommalla työehtosopimuksella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Airpron ja RTG:n henkilöstöpäällikkö Kaisa Kauppinen hakee ”innokkaita moniosaajia” siirtymään sisäisellä siirrolla muilta lentoasemilta Helsinki-Vantaalle elo-syyskuussa. Hän lupaa tukea myös muuttokustannuksiin.

 

Kyseessä ovat Aviatorilta Airprolle siirtyvät maapalvelutehtävät, joissa on jo valmiiksi työtekijät. Nyt heitä uhkaa potkut.

 

IAU:n solmiman alan yleissitovan työehtosopimuksen mukaan Airpron tulisi ottaa tarvitsemansa lisätyövoima Aviatorilta. Airpro on tehnyt kaikkensa, ettei sen tarvitsisi noudattaa yleissitovaa sopimusta.

 

Tässä tapauksessa Airpro pyristelee irti velvoitteesta työllistää Aviatorin työntekijöitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaihteeksi taas tätä upeaa kokoomuslaista työntekijöiden perseraiskausta työnantajien toimesta (tässä tapauksessa Airpro), jota niin monet tälläkin foorumilla hehkuttaa hienona asiana.

Ei voi muuta kuin toivottaa tsemppiä niille jotka moisten paskafirmojen kanssa joutuu olemaan tekemisissä :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

IAU:n solmiman alan yleissitovan työehtosopimuksen mukaan Airpron tulisi ottaa tarvitsemansa lisätyövoima Aviatorilta.

Miten tämä on TESissä määritelty? Kiinnostaisi, koska kuulostaa jotenkin hassulle konseptille, että tämmöinen velvoite olisi rakennettu, koska ei ole tapahtunut mitään liikkeenluovutusta, liiketoiminnan ostamista tmv. järjestelyä jossa Airpro olisi ostanut Aviatorin tai sen toiminnan. Silloinhan tämä työvoiman siirtyminen olisi normaali järjestely.

 

Mutta, että jos toinen firma voittaa jonkun kilpailutuksen niin sen pitää palkata kilpailutuksen hävinnene osapuolen (entisiä) työntekijöitä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaa ihan mielipuoliselta touhulta jos on totta.

 

Mitä jos sen hävinneen osapuolen työntekijät olisivat vaikka ihan lapasia eikä niitä haluttaisi voittaneeseen firmaan, niin muka joku sopimus pakottaisi ottamaan sellaisia omille palkkalistoille.  :o

 

Kyllähän yrityksellä on oltava oikeus päättää keitä heillä työskentelee ja keitä ei. Muutenhan tuo on ihan kolhoositouhua.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kieltämättä kuulostaa omituiselta huomioiden vielä sen, että Airpro ei ole mukana IAU:n työehtosopimuksessa. Voiko se silloin sitoakaan Airprota?

 

Linja-autoalalla vastaava sopimus on käytössä. Linjoja kilpailutettaessa toinen firma voittaa ja toinen häviää. Lonka-sopimus velvoittaa voittanutta firmaa (työvoimaa tarvittaessa) rekrytoimaan ensisijaisesti hävinneen firman työntekijöitä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Airpro ei ota ketään ainakaan miehistökuljetuksesta omiin leipiin. 100€ vetoo et vituiks menee ainakin miehistökuljetus het aluks....

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siitä olen täsmälleen samaa mieltä, että jos kilpailutuksen seurauksena toinen yritys voittaa tarjouksellaan, ei sillä todellakaan tarvitse olla mitään velvollisuutta ottaa edellisen yrityksen työntekijöitä leipiinsä. Eikä tällaista velvollisuutta käsittääkseni olekaan. Esim. HSL- alueen bussiliikenteessä jossa linjat vaihtuu jatkuvasti firmalta toiselle, ja sitä myöden yhden putiikin henkilöstömäärä voi vaihtua suurestikin -> ne vanhat työntekijät siirtyy vähän tarpeen mukaan firmasta toiseen jos tarvetta on ja uusi firma heitä listoilleen palkkaa. Yksittäisten työntekijöiden kannalta toki tilanne on aika paska, koska vaikka olisit säntillinen ja hyvä työntekijä, ei ole mitään takeita että saat toisesta firmasta töitä. Kokonaisuutena toki työn määrä jotakuinkin säilyy, mutta tekijät saattaa vaihtua.

 

 

Sen sijaan se fakta, että halvemman tarjouksen tehnyt firma teettää työt väärällä/ halvemmalla työehtosopparilla vaikka ovat mukana yleissitovissa sopimuksissa on totaalisen väärin. Tätä työehtosopimuskaupitteluahan tapahtuu jos vaikka kuinka ja monella alalla, tarkoituksena nimenomaan maksaa työntekijöille huonompaa palkkaa ja teettää ylipäätään huonommalla työehtosopparilla töitä. Esim. teetetään kiinteistöpuolen työehtosopparilla turvapuolen hommia vedoten siihen että työntekijä hoitaa myös kiinteisstöpuolen asioita työn lomassa, tjsp... esimerkkejä olisi tarjota vaikka ja kuinka paljon ympäri Suomen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään