Juha-Matti Lavonen

SAS lopettaa lennot Oulusta Tukholmaan

7 viestiä aiheessa

Aiempien vuorojen vähennysten päätteeksi reitti loppuu kokonaan 27.2.2015.

 

SAS lopettaa suorat lennot Oulun ja Tukholman välillä, uutisoi ruotsalainen Norrbottens Affären -lehti.

 

SAS:n lehdistöpäällikkö Malin Selander sanoo lehden haastattelussa, että reitin kysyntä on ollut liian vähäinen.

 

Viimeinen suora lento Oulun ja Tukholman välillä lennetään 27. helmikuuta. Sen jälkeen varatut lennot reititetään uudelleen muuta kautta.

 

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/lehti-sas-lopettaa-lennot-oulusta-tukholmaan/688677/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin aiemmin aika hapan,tällaisten yhteyksien onnistumisesta,anteeksi siitä.  Jotenkin vain tulee Jope Ruonansuu mieleen tällaisista.. "mutta suapihan sitä kokkeilla." Harmi vain että todellisuus ei ole mikään vitsiohjelma,vaikka joskus näyttääkin siltä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aika jännä silloin kun lopettivat toisen päivittäisen yhteyden, että se oli juuri se Oulussa yöpyvä kone eikä tämä päivälento. Näin Oulusta katsoen se kun oli paljon elinvoimaisempi konsepti, koska siitä ehti kaikille jatkoille Arlandassa ja taasen siihen paluuseen ehti kaikilta lennoilta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Samanlailla taisi käydä kaikille viimevuosien Blue1/SAS avaamille uusille reiteille maakunnista. Parhaimmat yhteydet tarjoavat vuorot pois ja tilalle surkea keskipäivän lento.  :thmbdn: Ja sitten jo ilmoitetaankin, ettei ole kysyntää, miksiköhän niin...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kannattanee ajatella,minkä arvoista on ajaa viimeinen vuoro esms Ouluun,ja yövyttää kone siellä aamulähtöä varten. 30 ihmistä edes Dash-8,lla ei riitä,ei lähellekään. Eli jatkumo:Koneen pitää olla pienempi,kuvitelmana että käyttökulutkin ovat pienempiä... Pienemmästä tulee kalliimpaa,-ellei niitä kuluja oteta muilta alueilta. Jostain sen on tultava,ja tuskin halutaan ojasta toisenlaiseen allikkoon. Se antaisi kummallisen kuvan monestakin toimijasta,jotka haluavat hyvää mahdollisimman halvalla.  Minäkin haaveilen kaikenlaista,mutta pankkini kertoo että Beaver taitaa jäädä haaveeksi.- Hiukan realismia,myös kalottiyhteistyön huumaan.  Toivon ettei esms Oulunkaan Kauppakamareissa tai muuallakaan,viljellä ajatuksia että Minä haluan,-ja lentoyhtiö hoitaa. Siinä saa juuri sitä mitä tilaa,ja kumma että missään muussa toiminnassa moniakin tasoja ei hyväksyttäisi millään tavoin,omassa firmassa. Mutta kun halvalla saa,saattaa joskus joutua nielemään sen hyvinkin kalliilla tavalla.    Riskienhallintahan on aina spekulointia siitä,mitä ei saa tapahtua,edes jokapäiväisessä operoinnissa. Pitää voida luottaa siihen,että se lähtee ja tulee ajallaan,poislukien odottamattomat tekijät. Lentoliikenne on siinä hiukan erilaista kuin mikään muu kuljetus,koska siihen vaikuttaa niin monta erilaista ,ennustamatonta tekijää.  Jotain tällaista,kannattisi varmaan joko Valtuustojen ottaa selville,tai sitten aktiivi-ilmailijoitten pyrkiä estradille kertomaan tämänkin puolen näkemystä asioista. Kunnallis,-yms päättäjien tietämys perustuu useimmiten kutakuinkin kuultuun,ja siksi voisi olla tärkeää kertoa.    "Monta syytä olla tekemättä,mutta onko yksi syy tehdä se?.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaivelen tässäkin tietysti hiukan kädet savessa,?-koska oman kaupunkini Keminkin lentoliikennettä uhataan koko ajan milloin milläkin syillä joko karsittavaksi tai nykyisen yhtiön lopettamaksi,kannattamattona.  Missähän nämä mikkihiiret ovat talouskoulunsa käyneet?  Oulu,Kemi,Kajaani -koko Lapin alueen ns "raja" näyttää olevan tabula rasa,jolle ei löydykään mitään opittua biz-mallia. Ehkä se on vain odottamassa jotain,joka huomaa tämän alueen.    Tai me itse. Toistaiseksi vain,-paikalliset lentoyrittäjät ovat jääneet hyvän ajattelun asteelle,yhden koneen nippanappa operointiin. Beech 1900 ,ei myöskään tainnut oikein toimia. En tiedä mikä toimisi,mutta jos voin herättää ajatuksia ja kysymyksiä mieleen,hyvä niin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään