Aleksi Palojärvi

Maycom AR-108+antenni?

3 viestiä aiheessa

Heips! Elikkä ostin tällaisen vempeleen, ja ilmeni, että eihän tällä kuulu, kuin suhinaa täällä "korvessa". Olen hankkimassa tähän laitteeseen isompaa antennia: http://www.paratronic.fi/. Sieltä antennit ja ihan se ensimmäinen antenni. Kysynkin, että miten toi antenni parantaa skanneria? Paraneeko kuuluvuus, vai voiko kuulla pitemmälle? Kertokaa te, jotka tiedätte ;D.

 

EDIT: Ai perskele! Sori... Tuli väärälle alueelle...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä ketjussa on kaikenlaista tarinaa Maycomista ja antenneista:

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php?board=17;action=display;threadid=28557

 

Tuo Paratronicin antenni näyttää sikäli hyvältä että se on sovitettu nimenomaan ilmailun taajuusalueelle. Ja suht edullinen (nojoo... )

 

Itselläni on lähes samannäköinen noin 45 cm:n antenni, joka ei parantanut Maycomin vastaanottoa, mutta se lieneekin sovitettu 144 MHz:n amatööribandille ja/tai "poliisibandillle" 174 MHz.

 

Jos se Paratronicin antenni toimii hyvin, haluaisin sen piiskan mitat jotta voin vääntää uuden tuohon omaan magneettijalkaan ;D

 

EDIT: Sellainen antennitekninen juttu, että tuollainen magneettijalka-antenni on suunniteltu toimimaan metallisen "maatason" päälle asennettuna (kuten auton katto). Ilman tällaista maatasoa sen tehokkuus saattaa olla pienempi.

 

Jos maatasoa ei ole mahdollista järjestää, parempi antenni on ns. ground plane-tyyppinen, missä on itsessään maataso. Esim. Paratronicin sivulla oleva seuraava malli on tällainen. Ja tuossa edellisessä ketjussa on linkki gp-antennin rakennusohjeeseen, jos nyt tällainen askarteluprojekti kiinnostaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Itselläni on nyt tilapäinen ratkaisu ja toimii kiitettävästi. Elikkä ostin paksua kuparijohtoa ja sen laitoin ikkunan tiivisteen vierustaa kulkemaan verhojen raiteeseen. Elikkä jos haluaa halvalla hyvän kuuluvuuden niin tätä voisi koittaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään