Nils Rostedt

Mistä Yleisilmailun liikennetilastot?

3 viestiä aiheessa

Ystäväni Tsekin ilmailuliitosta kyselee eri maiden yleisilmailun liikennetilastoja, mieluiten lentopaikoittain.

 

Suomen osalta löydän Finavian sivuilta löydän kuitenkin vain kaupallisen ilmailun tilastoja (laskeutumiset ja henkilömäärät). Osaako kukaan neuvoa mistä yleisilmailun luvut löytyvät?

 

Myös korpikenttien toimintatilastot kiinnostavat, jos niistä jostain löytyisi edes parin lentopaikan osalta - mieluiten lajeittain (moottorikoneet, purtsikat, liitimet jne. ) ? 

 

Kiitos etukäteen kaikista vinkeistä!

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vastaan itse itselleni: Yleisilmailuluvut löytyvät Finavian vuosikertomuksesta.

 

Yksi asia jäi kuitenkin vielä vaivaamaan: Sisältyykö noihin lukuihin ne laskeutumiset, jotka on tehty niinä aikoina kun lennonjohto on ollut kiinni mutta kenttä kuitenkin auki valvomattomana? Näinhän monilla maakuntakentillä on tilanne niinä aikoina kun ei ole liikennekoneoperaatioita? Ja Malmillakin aamuisin ja iltaisin. 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei sisälly tornin aukioloajan ulkopuoliset operaatiot. Ainakin Kauhavan osalta pelkästään kerhon koneiden osalta lukumäärä on 829, kun raportissa on 89 kpl.  Tuskin korpikenttien toimintalukuja löytyy mistään, vaikkakin luulisi sen olevan mahdollista lentotoiminta-ilmoitusten perusteella.

 

Ai niin, tuolla vuosikertomuksessa sanottiin yleisilmailusta että:

"Finavian sidosryhmiin kuuluvat myös yleisilmailun harrastajat.

Yleisilmailu on Finavialle voimakkaasti alikatteellista, sillä siitä saatavat tulot jäävät oleellisesti alle yleisilmailun aiheuttamien kustannusten. Pitämällä yleisilmailijoiden kausikorttien hintatasot alhaisina Finavia mahdollistaa kuitenkin yleisilmailun lentoasemillaan eri puolilla Suomea. Finavia tukee suomalaista yleisilmailua vuosittain sadoilla tuhansilla euroilla."

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään