Tarmo Kallio

Käyttöjärjestelmän varmuuskopiointi SSD-levyltä Windows 7 koneella.

6 viestiä aiheessa

Minun Windows-7 koneessa käyttöjärjestelmä on 128 Gt:n SSD levyllä. = "C"-asema. Ohjelmat ja valokuvat ovat perinteisellä pyörivällä yhden Teran kokoisella kiintolevyllä. Sen kaikki tärkeä tieto on varmuuskopioitu ulkoisille kiintelevyille, ym. Levyrikko ei haittaisi mitään. Teen varmuuskopiot lähes päivittäin. Säilytän varmuuskopioita eri paikoissa.

 

Käyttöjärjestelmää en ole varmuuskopioinut koskaan. Tietenkin käytössä on ne Windowsin omat palautuspisteet, mutta ne ovat samalla C- levyllä. Windows asennus on kumminkin jo  monia vuosia vanha ja mietin SSD-levyn kestoa. Se ei ole ikuinen. Siitäkin pitäisi tehdä varmuuskopio.

 

Onnistuuko koko "C"-aseman varmuuskopiointi sellaisenaan ulkoiselle levylle? Windows seiskan omilla levytyökaluilla? Ja jos SSD-levy hajoaa, niin ostan uuden levyn kaupasta ja asennan varmuuskopion. Vähän epäilen  ::). Mitään Windowsin uudelleenasennuksia en haluaisi tehdä. Nykyinen asennus on äärimmäisen vakaa, toimiva ja hyvä.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos uusi levy on erilainen kuin vanha, voipi olla että varmuuskopio ei toimi siinä kovinkaan hyvin jos ollenkaan.

 

Mahdollinen uusi järjestelmälevy on varmasti erilainen, kuin tämä nykyinen. Ei näitä edes myydä enää. Kooltaan isompi ja mahdollisimman nopea nykyaikainen SSD.

 

Koneeni emolevy (Asus P7P55D) tukee ehkä vain nopeuteen SATA 3Gb/s asti. Voi olla, että tuki on myös SATA 6Gb/s nopeuteen. Lisäkortilla saa varmaan suuremman liitäntänopeuden.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei Windowsin oma mutta toimiva: http://clonezilla.org/

 

Voi olla hyvä, mutta tuskin kokeilen. Jos C-levy hajoaa, niin ostan uuden SSD-levyn ja asennan Windowsin uudelleen. Samalla voisin ostaa neljä, tai kaksi uutta nopeampaa muistikampaa ja laittaa neljä nopeaa vanhaa kampaa myyntiin. Sitten keskusmuistin määrä kasvaisi puolella 16 Gigaan. Se taitaa olla maksimimäärä. Emolevy i7-860 prosessoreineen + näytönohjain Radeon HD 6970 ovat edelleen riittävän tehokkaita minulle. Ei ole mitään syytä tehdä kokonaan uutta konetta.

 

Se käyttöjärjestelmän asennus DVD-levyltä SSD-levylle menee todella nopeasti. Mitä nyt vajaa neljä vuotta sitten tehtyä asennusta muistelen. Toki tulee heti valtava määrä dataa päivityksinä, mutta nyt huomattavasti nopeampi nettikin.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään