Anssi Lisko

Norjan lennonvarmistuspalveluntarjoaja Avinor suunnittelee etätornikeskusta.

1 viesti aiheessa

Norjan valtio-omisteinen lentoasemaoperaattori ja lennonvarmistuspalveluntarjoaja Avinor AS ja Avinor Flysikring AS suunnittelevat uutta lennonjohtokeskusta, josta annettaisiin keskitetysti lähilennonjohto- ja lennontiedotuspalvelua Norjan pienemmille lentoasemille Remote and virtual tower -konseptin (RVT) mukaisesti. Testauksista Værøyn AFIS-helikopterikentällä ja Røstin lentoasemalla on saatu hyviä kokemuksia, ja nyt suunnitelmissa on siirtää kaikkien alle 700 000 matkustajaa vuodessa palvelevien lentoasemien tornit perustettaviin etätornikeskuksiin. Tämä tarkoittaa 36:a Norjan 46:sta lähilennonjohto- tai AFIS-yksiköstä.

 

Helmikuun alkupuolella julkistetaan ensimmäiset 15 tornia jotka suunnitellaan siirrettäväksi ensimmäisenä perustettavaan RVT-yksikköön. Yksikön sijaintivaihtoehtoina on Bodø, Værnes tai Gardermoen. Yksikön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2017 loppuun mennessä.

 

Projektijohtaja Jan Østby kertoo Nord24.no-nettisivuston haastattelussa että lentoasemien ATS-palvelutasoa ei ole tarkoitus RVT-projektin yhteydessä muuttaa.

 

Norjan kielen taitoisille koko juttu Nord24.no-sivustolla:

 

http://www.nord24.no/Vil_fjernstyre_flyt_rn_i_nord_fra_s_r-5-32-12960.html

 

Wikipediapläjäys RVT-konseptista:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_and_virtual_tower

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään