newsBot

Hornet-hävittäjän ylilennolla kunnioitetaan sotaveteraanin muistoa Helsingissä

3 viestiä aiheessa

Sodassa palvellut lentäjä, majuri Mikko Sarparanta siunataan haudan lepoon perjantaina 16. tammikuuta. Ilmavoimat lentää Hietaniemen hautausmaan yli yhdellä F/A-18 Hornet -hävittäjällä noin kello 13:00.

 

Ylilento lennetään Seurasaaren suunnasta kohti Hietaniemen hautausmaata noin 300 metrin korkeudella ja se saattaa aiheuttaa lievää meluhaittaa Töölön, Kampin ja Lapinlahden alueilla. Lennolla on säävaraus. Lennon toteuttaa Satakunnan lennosto.

 

Lisätietoja: Satakunnan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Antti Koskela, p. 0299 800 (vaihde)

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaha, nyt sitten jotkut ovat "säikähtäneet" tätä ..

 

Helsinkiläisiä säikäyttänyt Hornet-lento oli ohjeiden mukainen

 

http://www.hs.fi/kotimaa/a1421462064284

 

Perjantaina Helsingin keskustan ylitse lentänyt ja monet säikäyttänyt Hornet lensi ohjeiden mukaan. Satakunnan lennoston esikuntapäällikön, everstiluutnantti Antti Koskelan mukaan valituksia ei heille lennosta ole tullut.

 

"En ole paikan päältä sellaisia kommentteja kuullut ja kun tiedän, miten se lento suoritettiin, niin se on aika pientä melua. Tietysti se Helsingin taustamelusta hieman poikkeaa, mutta ei se mikään mieletön melu ole", Koskela sanoo.

 

"Keväällä kun teimme tunnistuslentoja kansainväliseen tilanteeseen liittyen, niin siitä melusta ihmiset eivät valittaneet – he ymmärsivät sen. Olettamus oli, että helsinkiläisetkin ovat nyt siihen hieman enemmän tottuneet. Tuon lennon meluvaikutus oli varmasti huomattavasti pienempi kuin tällaisilla [tunnistus]lennoilla", Koskela kertoo.

 

Satakunnan lennoston F/A-18 Hornet -hävittäjä kunnioitti sodassa palvelleen hävittäjälentäjän, majuri Mikko Sarparannan muistoa hänen hautajaisissaan perjantaina kello 13.

 

Hornet lensi kohti Helsinkiä lännestä Seurasaarenselällä olevan Porsas-saaren eteläkärjen yli Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteystä kohti noin 600 kilometrin tuntivauhtia noin 300 metrin korkeudessa. Keskustan yllä Hornet aloitti kaarron vasempaan ja lisäsi tehoja samalla korkeammalle nousten. Koskelan mukaan tehon lisääminen on voinut hieman lisätä melua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tähän on selvä lääke: lennetään enemmän PK-seudulla, niin ääni tulee tutuksi. Kävin itse kuuntelemassa ylilennon Kampissa, eikä ääni todellakaan ollut kova. Herätti toki huomiota, varsinkin kun pilvet peittivät äänen lähteen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään