Pekka Suuronen

Tu-95, rauhan pommikone

6 viestiä aiheessa

Ilta-Sanomat, 13.1.2015, s. 19, Tuomas Mannisen kolumni:

"...Ilmavoimat alkoi pohjustaa tulevia hävittäjähankintoja jakamalla kaverikuvia Tu-95-ydinpommittajasta (natoksi Bear).

 

Tu-95 on rauhan pommikone verrattuna B-52:een, jolla on yritetty siirtää kivikauteen niin Vietnamia, Afganistania kuin kai Irakiakin. Pitääkö Suomen liittyä Natoon, koska venäläispilotti on puinut nyrkkiä meidän Hornetille. Olemme kovin herkkiä."

 

Mukava kolumni. Olen nähnyt uutiskuvissa - kuten moni muukin - jälkeä B-52:n mattopommituksista. Tuo kivikausiviittaus on mielestäni oikeaan osuva.

 

Sitten déjà-vu ajalta kivi-ja-kirves. Lensin pikkuräppänällä USA:ssa 9500 jalan korkeudessa. Se oli max missä sai lentää VFR:ää ilman lisähappea. Yht'äkkiä alla oli kenttä, jolla oli paljon pienoismallin näköisiä lentokoneita. Paljon. Rupesin katsomaan tarkemmin. B-52:ia! Äkkiä kartta esiin! Olenko R- tai D-alueella? En ollut. Alla oli Griffiss AFB, Rome, New York. Ei näemmä pidetty mitenkään "classified" -alueena. Jonkun Nellis AFB:n ylle ei olisi ollut mitään asiaa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Enemmän tietäville heitto : Millainen runko pitäisi olla,jos laittaisi yhden Kuznetsovin contra-propin nokalle,ja sen ympärille lentokoneen ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Voi Herra varjele... Ainoa muu joka tällaisia voisi keksiä on Brittiläinen suunnittelu,-tyyliin seisomakorkeus hinnalla millä hyvänsä. Kuvaus varastettu Raitakarin Reiskalta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään