Sami Puro

Cyprus Airways lopettaa

3 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/cyprus_airwaysin_toiminta_loppuu/7730041

 

Lentoyhtiö Cyprus Airwaysin toiminta loppuu.

 

Lentoyhtiö menetti toimilupansa ja sen lennot loppuivat sen jälkeen, kun EU määräsi, että Kyproksen on perittävä takaisin yhtiölle myönnetty laiton valtionapu.

 

Viestintäministeri Marios Demetriades oli aiemmin varoittanut, että lentoyhtiö ei selviäisi, mikäli EU päättää, että Kypros rikkoi sääntöjä.

 

Yhtiön on maksettava takaisin yli 65 miljoonaa euroa, jonka se sai vuosina 2012–2013.

 

Cyprus Airwaysin lentäjiä edustavan liiton mukaan Kypros olisi voinut pelastaa lentoyhtiön, mutta "sen tavoitteena oli sulkea yhtiö". Liitto aikoo tehdä asiasta virallisen valituksen.

 

Lentoyhtiö on 93-prosenttisesti valtio-omisteinen. Sillä on ollut vaikeuksia selviytyä kovasta kilpailusta suosituimmilla reiteillään Kreikkaan ja Lontooseen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

"Uusi" Cyprus Airways on saanut operaattoriluvan eli AOC:n. Liikennelupa puuttuu vielä. Nettisivut eivät ole vielä toiminnassa.

 

Giving a March 14 update via its Facebook page, Cyprus Airways said it had received its AOC and will “begin flying soon.”

 

Larnaca-based Cyprus Airways plans to operate A319s to destinations in Europe and the Middle East. The airline’s website  is not yet live.

 

The Cyprus Airways brand was secured by Charlie Airlines in July 2016 under a 10-year deal with the Cypriot government. Charlie Airlines was founded by Russia’s S7 Group co-owner Vladislav Filev.

 

A S7 spokeswoman confirmed the AOC to ATW and added that the startup also needs a commercial transport license before it can sell tickets and launch operations.

 

http://atwonline.com/airlines/new-cyprus-airways-receives-aoc

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään