Hannu Kultalahti

Ajatuksia kirjasta,Howard Hughes.

4 viestiä aiheessa

Sain viimein käsiini George J Marrettin kirjan Howard Hughes:Aviator.  Sieltäpä sitten paljastui että kanadalaisilla,Avro Canadalla oli jo avaimet kädessä maailmanlaajuiseen menestykseen kahdellakin projektilla. C-102 olisi varmaan antanut Boeingille miettimistä jos Orendat olisivat sitten aikanaan vaihdettu vain johonkin "2x per kone,ja otetaan ne hiukan erilleen siivestä. Rolls olisi varmaan saanut kehiteltyä piankin jotain tehokkaampaa,jonkun joen nimelle. CF-104,taisi olla MRCA jonkun vuoden ennen aikojaan.   -Tietysti aina voi spekuloida myöhemmin,millä tahansa,mutta minusta näyttää siltä että Kanada hukkasi aikamoisen tilaisuuden aikanaan.  - Aitobrittiläiseen hallintotapaan tietysti,: Not invented in my branch of official domination.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paljonhan tuosta Avro C-102 'Jetlinerista' löytyy netistäkin; yksi mielenkiintoisimmista on varmasti koneen pääkoelentäjä Don Rogers'in pitämä esitelmä http://www.avroarrow.org/jetliner/jetlinertesting.html omista kokemuksistaan.

 

Tuo konehan oli alun perin suunniteltu nelimoottoriseksi turbopropiksi, Vickers Viscountin tapaiseksi, ei se ehkä ollut pidemmällä tähtäimellä ihanteellinen suihkumatkustajakone kuitenkaan. Keskimatkan koneena (toimintamatka 2000 km) ei C-102:sta ainakaan voi Boeing 707:ään oikein verrata, DH Comet oli tässä mielessä lähempänä.     

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tsr2. No Comments.  RC-Vigilantenkin ominaisuudetkiin huomattiin vasta sitten kun se pääsi omaan rooliinsa.  Jännästi sotakoneittenkin suunnittelu on aika onnenkauppaa... Silloin kun se on valmis,uhkakuva on muuttunut jo, erilaiseksi. Sitten sovelletaan sillä mikä on.  Jaguar...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään