Tarmo Kallio

Yle Areenan kuvanlaatu

4 viestiä aiheessa

Ylen peruskanavat kuten 1 ja 2 näkyvät HD tasoisina televisiossa. Ovat toki vain 1080i laatua, eli lomitettua kuvaa.

Miten on nykyään netin kautta samat kanavat Areenassa? Onko jo täyttä 1080p laatua?

 

Kun katson iPadilla jotain Areenasta, niin kuva on uskomattoman terävä. Minulla on 100 Megan kaapelinetti, joka on myös sitä mittauksien mukaan. Siis pöytäkoneessa, joka on yhdistetty gigabitin nopeudella johdolla kaapelimodeemiin. IPad on yhteydessä langattomasti nopeudella n. 39/5 Mbps. Perusasetuksilla. En ole ottanut sitä 5 Ghz kaistaa käyttöön poksista ja en tiedä, että tukeeko iPad sitä. Tuo todellinen mitattu 39 Mbps alaspäin on varsin riittävä.

 

Mistä näkisi Yle Areenan todellisen kuvavirran lukemat?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Veikkaan, että iPadin Areenan kuva on 720p laatua. On kumminkin hyvännäköistä katsoa. No jäähän ylös ja alas mustat palkit. Ne eivät paljon haittaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ylen Areena siirtyi muutama päivä sitten HTML5-käyttöön ainakin suorissa lähetyksissä.http://www.mikrobitti.fi/2017/01/yle-areena-sai-viimein-html5-tuen-uudessa-soittimessa-myos-muita-mukavia-ominaisuuksia/

 

Tämä vaikutti heti toiseen HD-tallentimeeni, eli Samsung STB-E7900N laitteeseen. Tämä on olohuoneen tv-katselun monitoimivehje. Se on langattomasti netissä ja langaton näppäimistö kosketuslevyllä on aina sohvan vieressä. Toisen nopeamman HD-laitteen kautta (Finnsat FH05-HDR) katsotaan televisiota. Molemmat laitteet on kytketty HDMI-johdoilla isoon monitoriin. Se toimittaa television virkaa. Molemmissa laitteissa on uusimmat ohjelmistot ja Samsung päivittää sovellukset ennen niitten käynnistystä.

 

Yle Areena näkyi viikko sitten erittäin hyvällä kuvanlaadulla. Nyt Samsungin Yle Areena-sovellus ei käynnisty lainkaan. Se pysähtyy virheeseen ja muutaman sekunnin päästä pyydetään painamaan mitä tahansa painiketta. Laite toimii muuten hyvin. Voiko tuo HTML5-päivitys vaikuttaa? Muut sovellukset toimivat hyvin. Kuten YouTube ja Netflix.

 

Tässä vielä Ylen tiedote: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/25/uusi-player-areenan-tv-lahetyksissa

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään