Harri Koskinen

Ilmailutoimittajat ry:n Follow Me –palkinto Phillip Lawtonille

3 viestiä aiheessa

Ilmailutoimittajat ry.

Helsinki 12.12.2014

TIEDOTE

 

Ilmailutoimittajat ry:n Follow Me  –palkinto Phillip Lawtonille

 

Ilmailutoimittajien yhdistys myöntää vuoden 2014 Follow Me –palkinnon espoolaiselle Phillip Lawtonille, jonka Hurricane –projekti valmistui tänä vuonna.

 

Harrasteilmailun synkän vuoden 2014 kirkkain valopilkahdus oli Phil Lawtonin Hurricanen valmistuminen. Lawton teki museokoneestaan lentävän, toisin kuin maassamme yleensä on ollut tapana.

 

Phil Lawton maalautti Hurricanen Suomen Ilmavoimien sodanajan maalauskaavioon ja lensi koneensa viime kesänä Suomeen, jossa se ehti esiintyä kahdessa lentonäytöksessä, Oulussa ja Malmilla. Hurricane sai runsaasti julkisuutta ja aika moni sellainenkin, joka ilmailua tai ilmailun historiaa ei seuraa kovin tarkasti, oivalsi, että nyt on kyse tavanomaista merkittävämmästä tapahtumasta.

 

Hurricanen tie hylätystä romukasasta lentäväksi, pieteetillä entisöidyksi museokoneeksi on ollut pitkä ja hankala. Phil Lawton on joutunut haalimaan osia koneeseensa milloin mistäkin, aina ebay –nettikauppaa myöten. Jotkut osista on tehty uustuotantona alkuperäisten piirustusten mukaan ja joskus käyttökelvottomista alkuperäisosista vinkkejä etsien.  Lawton ei kuitenkaan ole antanut periksi.  Hurricane -projekti kesti nejätoista vuotta, eikä se sujunut ilman yllätyksiä ja takaiskuja.

 

Phil Lawton on kiistaton valinta tämän vuoden Follow Me:n saajaksi. Philin lisäksi kiitokset ansaitsee myös hänen vaimonsa Jaana, joka on päästänyt miehensä tiski- ja imurointivuorosta hyvän harrastuksien pariin.

 

Follow Me -tunnustus

 

Ilmailutoimittajien yhdistyksen tunnustuspalkinto on nimetty lentokentilllä koneita ohjaavien Follow Me -autojen mukaan. Sitä on jaettu vuodesta 1992 lähtien alan viestinnän parissa toimijoille.

 

Follow Me myönnetään journalismiin ja ilmailuun liittyvistä onnistumisista - sellaisista, jotka ovat seuraamisen arvoisia. Kyseessä on alansa merkittävin vuosittainen tunnustus.

 

Ilmailutoimittajien yhdistys

 

Ilmailutoimittajat ry. on vuonna 1963 perustettu yhdistys, jonka päämääränä on ylläpitää ja kehittää jäsenistön alan osaamista sekä asiantuntemusta journalismin näkökulmasta. Yhdistys seuraa laaja-alaisesti niin siviili- kuin sotilasilmailua, alan liiketoimintaa, hallintoa, turvallisuuskehitystä ja ympäristöasioita eri foorumeilla sekä kotimaassa että ulkomailla.

 

Yhdistykseen kuuluu noin sata jäsentä ympäri Suomea. Jäsenyys edellyttää vahvaa kytkentää sekä journalismiin että ilmailuun. Jäsenistössä on suomalaisten lehtien ja sähköisten medioiden toimittajia, freelancereita, ilmailualan kirjailijoita, valokuvaajia sekä alan harrastuslehtien tekijöitä.

 

Kuvassa keskellä Follow Me palkittu Phillip Lawton ja hänen Jaana vaimonsa. Palkinnon luovuttivat  Ilmailutoimittajat ry:n puheenjohtaja Nina Broström ja Ilmailutoimittajat ry:n hallituksen jäsen sekä väliaikainen sihteeri Miikka Hult,  Kuva: Ilmailutoimittajat ry.

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä tunnustus meni kyllä oikeaan osoitteeseen. Oli kyllä huikea teko restauroida lentokuntoiseksi Hurricane ja lennättää suomiväreissä sitä täällä lentotapahtumissa. Tulisipa enemmänkin näitä lentokuntoisia suomisotalintuja ihmisten ihasteltavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tulisipa enemmänkin näitä lentokuntoisia suomisotalintuja ihmisten ihasteltavaksi.

 

Jotain saattaa olla suunnitelmissa  ;) mutta kuten tiedetään, uuden lentokelpoiseen kuntoon tähtäävän restaurointiprojektin aloittaminen ja läpivienti on aina useiden vuosien mittainen prosessi ja mikäli sellaiseen päätetään ryhtyä, asiasta ei ammattimiesten ole tapana tiedottaa ennenkuin on konkreettista kerrottavaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään