Patrick Ojanen

Spottailua Maltalla

3 viestiä aiheessa

Päivää vaan taas foorumille. Nyt kun itselle selvisi, että Malta kutsuu pariksi kuukaudeksi, niin olisi hyvä tietää miten siellä suhtaudutaan lentokoneiden kuvaamiseen. Joistain paikoista olen lukenut, että Malta on kuvauspaikoiltaan hyvä ja kuvaukseen soveltuva. Mites onko mitään tiettyjä hyviä paikkoja mistä saisi kuvattua ja miten pääsee helposti? Julkisilla todennäköisesti on helpoin kulkea kentälle, mutta sieltä eri puolelle kenttää onkin sitten mysteeri. Kiitän jo etukäteen vastauksista  :)

 

Niin ja Riikassa on vaihto, joten miten siellä on mahdollista kuvata, vaihtoaikaa muistaakseni noin 3h.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Maltasta:

Spotters wall: Bussi 72 tai 73 Valletasta, jää pois kiitotien alittavan tunnelin jälkeen.  Sitten liikenneympyrästä vasemmalle 5-10min kävelyä et voi mennä ohi.

Kartta:

 

https://sites.google.com/site/maltaairspotters/maltaspottingguide

 

Maltalla on sitten muutakin kuin lentokoneet. Itse tein monesti, että otin satunnaisen bussin jonnekkin, aina oli nähtävää. Takaisin pääsee aina, lähes kaikki bussit menevät takaisin valletaan(tal-Belt), em. tavalla vältät eksymisen. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kävin ottamassa muutaman kuvan kentän laidalta Charlien kohdalta. Olin hieman myöhään liikenteessä, enkä jaksanut kiertää kentän toiselle puolelle Spotters Wallille. Voin ottaa sieltäkin kuvia huomenna, jos ehdin käydä kentällä kääntymässä.

 

http://www.flightforum.fi/discussion/index.php?topic=110674.new#new

 

Tuolta löytyy lisää kentästä ja spottauspaikoista.

 

https://www.spotterswiki.com/index.php/Malta_International_Airport

 

Laita Patrick kuvia tuonne ketjuun kun ehdit.

 

Niin ja riippuu mihinpäin Maltaa olet menossa, kun kulkuyhteyksistä puhutaan. Lentokenttäbussit X1, X2, X3 jne. kulkevat siis terminaalille, josta pääsee kävelemään spottauspaikoille. Lähin paikka terminaalilta on tuo Charlie, mutta kentän ympäri pääsee kävelemään joko kiitotien 31 päädyn kautta tai vaihtoehtoisesti tunnelin kautta kiitotien alta. Bussilla kulkeminen on Maltalla halpaa, 2h lippu maksaa 1,30€ ja koko päivä 1,50€. Myös pidempiaikaisia lippuja on saatavilla, mutta niiden hinnoista ei ole tietoa.

 

-T

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään