newsBot

Ilmavoimat tarkentaa ohjeita kuljetuslentojen matkustussääntöjen osalta

3 viestiä aiheessa

Verottajalta on pyydetty ennakkopäätös, jonka perusteella kuljetuslentojen matkustussääntöjä tarkastetaan ja päivitetään.

 

Puolustusvoimauudistuksen ja ilmailulainsäädännön uudistamiseen liittyvän työn osana Ilmavoimat on hakenut verottajalta kantaa kysymykseen: Muodostaako Ilmavoimien lentokuljetuksien käyttö vapaa-aikana puolustushallinnon henkilöstölle, Puolustusvoimien henkilökunnan perheenjäsenille tai lähiomaisille verotettavaa etua?

 

Verottaja on vastannut ennakkoratkaisussaan, että se katsoo kyseisen lentomatkustusedun olevan veronalaista etuutta. Ratkaisun saatuaan Ilmavoimat on keskeyttänyt vapaa-ajan matkustuksen lentokuljetuksiin liittyen. Tarkempi ohjeistus ja ratkaisun arviointi on työn alla.

 

Ilmavoimat perusti Ilmavoimien lentokuljetusten selvitys- ja kehitystyöryhmän kesäkuussa 2014. Ryhmän tehtävänä oli arvioida, selvittää ja kehittää Ilmavoimien lentokuljetustoimintaa. Puolustusvoimauudistuksen lisäksi myös ilmailulainsäädäntö uudistui marraskuussa 2014 aiheuttaen välittömän tarpeen tarkistaa kaikki Ilmavoimien lentotoimintaa koskevat määräykset, mukaan lukien lentokuljetuksiin liittyvät normit.

 

Selvitys valmistuu vuoden loppuun mennessä

 

Työryhmä antaa loppuraporttinsa joulukuun loppuun mennessä Ilmavoimien esikuntapäällikölle. Työryhmä on selvittänyt lentokuljetuksista annettujen määräysten ja ohjeiden kokonaisuuden ja päivittänyt merkittävimmät lentokuljetuksia koskevat osuudet ilmailulainsäädännön uudistamiseen liittyen.

 

Matkustussääntöjen lisäksi on tarkistettu Ilmavoimien organisaatiomuutokseen liittyvää lentokuljetusten suunnittelu- ja ohjausprosessia sekä vaarallisten aineiden kuljettamisesta annettuja määräyksiä.

 

Kuljetustehtävä perustuu Puolustusvoimien tai valtionjohdon tarpeeseen

 

Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneilla voidaan kuljettaa joukkoja, materiaalia sekä yksittäisiä henkilöitä matkustajina silloin, kun heidän kuljettamisensa liittyy valtion virkatehtävän hoitoon taikka etsintä- tai pelastuspalvelutoimintaan tai sen harjoitteluun.

 

Puolustushallinnossa palvelevia sekä Puolustusvoimien henkilökunnan perheenjäseniä ja lähiomaisia on voitu kuljettaa matkustajina vapaa-ajallaan edellyttäen, että kuljetustehtävää suorittavassa lentokoneessa on tilaa. Nyt nämä kuljetukset on keskeytetty toistaiseksi.

 

Ilmavoimien kuljetuslennot suunnitellaan ja toteutetaan Puolustusvoimien tai valtionjohdon tarpeiden mukaan. Vapaa-ajan matkustajista ei ole aiheutunut lisäkustannuksia Puolustusvoimille.

 

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään