newsBot

Finnair vahvistaa kahdeksan Airbus A350 XWB -lentokoneoptiotaan

1 viesti aiheessa

Finnair Oyj       Pörssitiedote                               3.12.2014          klo 9.30

 

Finnair on vahvistanut Airbusille käyttävänsä kahdeksan Airbus A350 XWB -lentokoneoptiotaan, jotka sisältyvät vuonna 2006 allekirjoitettuun A350-tilaukseen. Lentokoneet toimitetaan Finnairille vuodesta 2018 alkaen. Kaupan arvo on Airbusin listahinnoilla yhteensä noin 1,9 miljardia euroa. Optioiden vahvistamisen myötä Finnairin A350-lentokonetilausten määrä nousee 19:ään.

 

Finnairin kaukoliikennelaivastoon kuuluu tällä hetkellä seitsemän A340-lentokonetta ja kahdeksan A330-lentokonetta. Yhtiön kaukoliikennelaivaston odotetaan kasvavan keskimäärin yhdellä uuden sukupolven energiatehokkaalla lentokoneella vuosina 2016-2020. Nykyisen toimitusaikataulun mukaan Finnair saa käyttöönsä neljä A350-lentokonetta vuoden 2015 toisella puoliskolla, seitsemän vuosina 2016-2017 ja kahdeksan vuosina 2018-2023. Finnairin luopuu kaikista operoimistaan A340-lentokoneista vuoden 2017 loppuun mennessä, kun niitä korvaavat A350-lentokoneet on toimitettu ja otettu käyttöön Finnairin reittiliikenteessä. Osana kauppaa Finnair myy vuosina 2016 ja 2017 neljä omistamaansa Airbus A340-300‑lentokonetta takaisin Airbusille. 

 

"Strategiamme keskittyy kasvuun ja perustuu kotikenttämme Helsinki-Vantaan ainutlaatuiseen maantieteelliseen sijaintiin, joka tarjoaa nopeimmat lentoyhteydet Euroopan ja Aasian välillä. A350 XWB ‑lentokoneet ovat olennainen osa strategiamme toteuttamista, sillä ne mahdollistavat matkustaja- ja rahtiliikenteemme merkittävän kasvun, tarjoavat matkustajillemme ensiluokkaisen matkustuskokemuksen ja parantavat kustannuskilpailukykyämme merkittävästi. Kahdeksan A350-lentokoneoption vahvistaminen on osoitus sitoutumisestamme kasvuun ja maailmanluokan Airbus-laivaston operointiin", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo. "Valmistaudumme parhaillaan yhdessä Airbusin ja muiden kumppaneidemme kanssa A350:n menestykselliseen käyttöönottoon. Sopimuksemme Airbusin kanssa mahdollistaa sujuvan siirtymisen A340-laivastosta A350-laivastoon ja lieventää mahdollisia laivastouudistuksesta johtuvia toiminnan jatkuvuuteen liittyviä riskejä."

 

''Airbusilla ja Finnairilla on pitkä yhteistyösuhde, ja olemme iloisia tästä uudesta luottamuksen osoituksesta laajarunkokoneisiimme. A350 sopii Finnairin nykyiseen Airbus-laivastoon erittäin hyvin. Finnair hyötyy A350:n uusimmasta teknologiasta ja tehokkuudesta, ja Airbus-lentokoneiden keskinäinen yhdenmukaisuus korostaa näitä etuja entisestään", sanoo John Leahy, Airbusin asiakkuuksista vastaava operatiivinen johtaja.

 

Tänään julkistetut lentokonekaupat ovat osa Finnairin kaukoliikennelaivaston uudistushanketta, jonka osalta Finnair on jo aikaisemmin tiedottanut neljän A330-lentokoneen myynnin ja takaisinvuokrauksen (toteutuivat vuoden 2014 ensimmäisellä vuosipuoliskolla) ja kahden A350-lentokoneet myynnin ja takaisinvuokrauksen (odotetaan toteutuvan vuonna 2015 lentokoneiden toimitusten yhteydessä). Kokonaisuutena tänään tiedotetuilla A340-kaupoilla ja edellä mainituilla lentokoneiden myynti- ja takaisinvuokrausjärjestelyillä ei ole merkittävää vaikutusta Finnairin vuosien 2014 ja 2015 liiketulokseen, kun otetaan huomioon lentokonekauppojen myyntivoitot ja -tappiot, niihin liittyvät relevantit toiminnalliset kulut sekä järjestelykulut. 

 

Finnair tutkii parhaillaan eri vaihtoehtoja loppujen A350-lentokoneiden rahoittamiseksi.

 

Lisätietoa A350-lentokoneista löytyy Finnairin erilliseltä A350-internetsivustolta http://www.finnair.com/FI/FI/a350

 

FINNAIR OYJ

Viestintä

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään