newsBot

Hawkit hyvästelevät Pohjanmaan joulukuussa

1 viesti aiheessa

Neljän Hawk-suihkuharjoituskoneen parvi suorittaa jäähyväislennon Pohjanmaalla joulukuun 3. päivä. Parvi lentää Kauhavalta Kokkolan kautta Vaasaan, ja palaa Kauhavalle Seinäjoen ja Lapuan ylitse.

 

1

 

Osasto lähtee lentoon Kauhavan tukikohdasta kello 12:30 ja tulee takaisin laskuun noin kello 13:09. Jäähyväislennon toteutumiselle on säävaraus. Lennon varapäivä 4. joulukuuta.

 

Viimeiset Hawkit siirtyvät Lentosotakoulusta Kauhavalta Tikkakosken tukikohtaan itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Neljän Hawkin osasto suorittaa ylilennon itsenäisyyspäivän paraatissa Hämeenlinnassa. Kuusi Hawkia puolestaan tervehtii uutta kotikaupunkiaan Jyväskylää ylilennolla kello 14:30.

 

- Koneiden siirtyminen Jyväskylään päättää konkreettisesti Kauhavalla 14. heinäkuuta 1927 alkaneen sotilaslentokoulutuksen. Yli 87 vuoden aikana Kauhavalla on annettu lentokoulutusta noin 4500 lento-oppilaalle ja Suomen lentomerkkejä ohjaajille on jaettu 2634 kappaletta, kertoo Lentosotakoulun johtaja everstiluutnantti Antti Koskela.

 

- Iso osa suomalaista sotilasilmailun historiaa päättyy Lentosotakoulun lakatessa 31. joulukuuta, mutta toimintojen onnistunut siirtäminen Tikkakoskelle takaa kansainvälisesti vertailukelpoisen sotilaslentokoulutuksen jatkumisen ja uuden historian kirjoittaminen voi alkaa, hän jatkaa.

 

Ilmavoimien rakennetta laajasti muokkaavan valtakunnallisen puolustusvoimauudistuksen viimeisessä vaiheessa Lentosotakoulu lakkautetaan ja sen antama koulutus siirtyy Kauhavalta Ilmasotakouluun Tikkakoskelle. Muutoksen näkyvin osa on sotilaslentäjien jatkokoulutuksen ja Hawk-suihkukonekaluston siirtyminen Kauhavalta Tikkakoskelle. Hävittäjälentolaivue 41 pitää kotitukikohtanaan jatkossa Tikkakoskea.

 

Ilmavoimien teknisen koulun antama koulutus siirrettiin Jämsän Hallista Tikkakoskelle vuosi sitten.

 

Lisätietoja antaa kapteeni Tapani Parvio, p. 0299 800 (vaihde).

 

Jäähyväislennon reitti ja aikataulu:

Lentoonlähtö Kauhavalta 12:30
Evijärvi n. 12:34
Kokkola n. 12:39
Uusikaarlepyy n. 12:42
Vaasa n.12:50 (kotkapatsas)
Laihia n. 12:53
Kauhajoki n. 12:59
Kurikka n. 13:01
Ilmajoki n. 13:02
Seinäjoki n. 13:05 (talvisodan päättymisen muistomerkki)
Lapua n. 13:07
Laskuun Kauhavalle n. 13:09

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään