Petri Hiltunen

Sveitsistä terveisiä Malmin pelastajille! Siellä pelastettu kolme kenttää..

11 viestiä aiheessa

Tulipa käytyä Armin Zugerin kanssa SIL delegaattina FAI GAC kokouksessa. Malmin uhkat oli sielläkin tiedossa ja kannustusta tuli kovasti kun kerrottiin nykytilanteesta.

Sveitsin tilanne tällä hetkellä:

 

Siellä on pelastettu kolme kenttää ja pian avataan yksi jo jonkin aikaa suljettuna ollut kenttä! :thmbup:

 

Viimeksi mainittu sijaitsee noin 20km kaakkoon Zurichistä (historiallinen Dubendorf). Tuttua sijainnin suhteen? Sinne sijoitetaan kaikki alueen kevyempi yleisilmailu , jetti- ja SAR + hekoliikenne pois kansainvälisen raskaan liikenteen jaloista....Suomalaisittain epäkonventionaalinen ratkaisu?

 

Yhdessä ensiksi mainituista  oli mm. paikallinen pormestari ostellut kentän ympäriltä maita ja ajoi kentän sulkemista jotta maiden arvo nousisi. Tuttua?.

 

Sveitsiläiset lähettivät ostoskeskuksiin porukkaa keräämään nimilistoja. Kerääjiä oli lennokkinuorista liikennelentäjiin ja edellisten hyvännäköisiin nuoriin perheenjäseniin

 

Suora kontakti kuulemma parempi kuin some, väittivät.

 

Saivat kasaan 33000 nimeä ja marssivat seuraavaksi poliitikkojen pakeille "...muistuttamaan mistä tuulee...". Lisäksi samaan aikaan ilmestyi kummallisia fillarisaattueita ruuhka aikana tukkimaan laillisesti liikennettä...samaan aikaan media oli saanut asiasta "vihiä".

 

Alkoi yht äkkiä kiinnostamaan mediaa ja maailmalaajuisesti tunnettu versio demokratiasta toimi.

 

Tämä siis Sveitsissä.

 

Lisätietoja Arminilta.

 

Blue skies ja älkää eläkö ihmisiksi, :)

 

Terv (vielä Teneriffalla yhden paatin konehuoneessa aikaa viettävä)

 

Lomalainen Pete

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sveitsi onkin sivistysmaa jossa kansandemokratialla on oikeasti jotain voimaa. Toivottavasti täälläkin onnistaisi  :thmbup:

 

Terv (vielä Teneriffalla yhden paatin konehuoneessa aikaa viettävä)

 

Ollaan sitten nätisti siellä laivassa ;D

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Saahan nähdä milloin Mikael Nyberg suosittelee "harrastuslentäjille" muuttoa Sveitsiin, kun siellä on noita kenttiäkin noin paljon tarjolla. varsinkin nyt kun Hyvinkää on ilmoittaut, etteivät Malmin lentäjät olekaan tervetulleita, eivätkä mahdu sinne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

varsinkin nyt kun Hyvinkää on ilmoittaut, etteivät Malmin lentäjät olekaan tervetulleita, eivätkä mahdu sinne.

 

Siinä on katsos sellasia maitotölkin figuurilla 1950-luvulla rakennettuja karmean näköisiä murjutaloja aikamoinen rypäs kentän välittömässä läheisyydessä ja niissä majaansa pitävien velkaisten uudisasukkaiden toitottava torvisoittokunta, joka kirjoittelee lehtiin siitä, kuinka lentokenttä on haitallinen ja melusaastetta aiheuttava alue. Ja kuinka klubin hieno ja miellyttävä 235GT rallye pitää aivan karmeaa melua niin, ettei takapihalla kuule kun makkarat pihisee halvassa säästötexistä ostetussa kaasugrillissä. Rallyeenkin piti asentaa jotkut hemmetin äänenvaimenninpöntöt hiljentämään hienon kuusisylinterisen isohkon lentomoottorin mukavan äänimaailman, sekä vaihtaa onneton nelilapainen kuttaperkahuiska korvaamaan alkuperäinen hieno ja kaksilapainen Hartzellin valmistama voimansiirtoväline.

 

Asun itsekin 22:sen jatkeella, mutten purkukuntoisessa viiskytluvun vessassa, jossa sata prosenttisen varmasti on ollut ostaessa tiedossa, että välittömässä läheisyydessä sijaitsee lentokenttä, joka on ollut paikallaan kauemmin kuin yksikään sen ympärille rakennetuista paskahuusseista.

 

En olisi kirjoittanut näin, jollen tietäisi / olisi ollut lukenut mielipidekirjoituksia, ja kuunnellut lähialueen asukkaiden mielipiteitä viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta täällä asustaessani. Paha kello kuuluu kauas. Myös Hyvinkäällä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lauantaina 10.1 tavataan jälleen Pyöreän aulassa. Nyt on meidän vuoro tehdä aidosti jotain Malmin lentokentän säilyttämiseksi. Meistä se on kiinni. Kaikki mukaan (ei tarvitse olla ilmailija)!

Lisätietoa

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja taas lähdetään liikkeelle kerämään nimiä.

Lauantaina 24.1. klo 10  tavataan jälleen Pyöreän aulassa. Sinäkin mukaan (ei tarvitse olla ilmailija)!  Lisätietoa

Tervetuloa kaikki!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi Armin,hienoa että joku jaksaa lyödä rumpua. Kannattaa muistuttaa,että Sveitsi on sentään sivistysmaa,ja siellä ei tulisi mieleenkään kadottaa,-saati tuhota tällaista aarretta joka meillä on.  Lukijoille : luuhasin joskus Zurichissa pidemmänkin aikaa,ja kukaan kysellyistä ei edes huomannut Dubendorfin olemassa oloa. "Ainahan se on ollut siinä"  -F-5 operointi näytti olevan enemmän ylpeyden aihe kuin meluhaitta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään