newsBot

Finnair ja Flybe sopivat Flybe Nordicin osakkeiden ehdollisesta myynnistä - lennot jatkuvat normaalisti

48 viestiä aiheessa

Finnair Oyj       Pörssitiedote  12.11.2014        klo 9.00

 

Flybe ja Finnair ovat sopineet yhteisyrityksensä Flybe Nordicin omistuksen uudelleenjärjestelystä, ja Flybe on sopinut myyvänsä omistamansa Flybe Nordicin osakkeet mahdolliselle uudelle enemmistöomistajalle tai Finnairille yhden euron kauppahintaan. Osakkeiden myynnin ehtona on kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

 

Flybe Nordic omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä ja alueellisen lentämisen operoinnista vastaavan Flybe Finlandin osakekannan. Finnair alkaa nyt kartoittaa vaihtoehtoja Flybe Finlandin alueellisen lentotoiminnan jatkamiseen kustannustehokkaalla liiketoimintamallilla ja Flybe Nordicin uudella omistusrakenteella. Vaihtoehtoihin kuuluu mahdollinen uusi enemmistöomistaja Flybe Nordiciin.

 

Finnair ja Flybe aloittivat yhteistyönsä vuonna 2011, jolloin yhtiöt perustivat Flybe Nordic -yhteisyrityksen, josta Flybe omistaa 60 prosenttia ja Finnair 40 prosenttia.

 

Yhtiöt ovat jo jonkin aikaa keskustelleet Flybe Finlandin uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöstrategiasta, mutta eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen kannattavuusongelmien ratkaisukeinoista. Siksi yhtiöt ovat nyt allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Flybe irtautuu Flybe Nordicista vuoden 2014 loppuun mennessä, edellyttäen että kilpailuviranomaiset hyväksyvät järjestelyn.

 

Flybe Finlandin operatiivinen toiminta ja lennot jatkuvat normaalisti.

 

- Yhteisyrityksemme taloudellinen menestys ei ole kehittynyt osakkeenomistajien odotusten mukaisesti. Emme ole päässeet yhteiseen näkemykseen kannattavuusongelmien ratkaisusta, joten olemme päättäneet lopettaa yhteistyön. Finnairin tavoitteena on löytää uusi enemmistöomistaja ja liiketoimintamalli, joka mahdollistaa alueellisen lentämisen kehittämisen taloudellisesti kestävällä tavalla, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 

Flybe Finland operoi tällä hetkellä Finnairin puolesta lentoja Helsingistä useisiin kotimaan ja Euroopan kohteisiin sopimuslentämisenä. Lisäksi Flybe Finland lentää omalla riskillään viiteen kotimaan kohteeseen sekä Tarttoon Virossa ja Norrköpingiin Ruotsissa.

 

Flybe Finland aloitti codeshare-lentojen operoimisen elokuussa 2011 ATR 72 -koneilla ja kahdella Embraer 170 -koneella. Lokakuun 28. päivä vuonna 2012 yhteistyö laajeni koskemaan Euroopan liikennettä Embraer 190 -koneilla sopimuslentoina, ja Flybe Finland on sittemmin operoinut noin kolmasosaa Finnairin Euroopan liikenteestä.

 

Finnairilla on taseessa vuonna 2011 Flybe Finlandille annettu 9,9 miljoonan euron pääomalaina. Yhtiön omistamien Flybe Nordic AB:n osakkeiden arvo on toteutuneiden tappioiden seurauksena kirjattu konsernissa nollaan.

 

Lisäksi Finnairilla on ennakkomaksusaatavia ja operatiivisia saatavia Flybe Finlandilta. Flybe Finlandin omistajamuutoksesta ja toiminnan uudelleenjärjestelytarpeesta johtuen on mahdollista, että osa saatavista jää saamatta. Lisäksi Finnair varautuu antamaan käyttöpääomarahoitusta Flybe Finlandille. Finnair arvioi, että näistä johtuvat taloudelliset vaikutukset ovat enintään -20 miljoonaa euroa. Kokonaisvaikutukset tarkentuvat ja niistä viestitään, kun omistusjärjestelystä on päästy ratkaisuun.

 

Finnair Oyj

Hallitus

 

 

 

Lisätiedot:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa että, eurolla lähtisi .. ;D  Tai siis per osake .. mutta silti en ole jostain syystä yllättynyt, että ympäri mennään ja yhteen tullaan, taas kerran.

 

 

HS kertoo vähän lisää:

 

Lentoyhtiö Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan kotimaan syöttöliikenteen jatkumisesta on sovittu Flyben kanssa. Niiden yhteisyrityksen Flybe Nordicin myyntisuunnitelmasta kerrottiin keskiviikkoaamuna. Syynä ovat kannattavuusvaikeudet.

 

”Varmistamme muutoksen aikana liikenteen jatkumisen. Se on kaikkein tärkein asia irtaantumissopimuksessa.”

 

Flybe operoi useita kohteita kotimaassa.

 

”Iso osa näistä on Finnairin lentoja. Näiden lentojen kohdalla ei voi olla minkäänlaista kysymystäkään siitä, jatkuvatko ne vai ei.”

 

Vauramon mukaan Flyben ongelma oli sen omalla riskillään lentämät reitit. Niiden kohteet ovat kotimaassa Kajaani, Kemi, Maarianhamina, Jyväskylä ja Kokkola, ulkomailla muun muassa Tartto.

 

”Mahdolliset muutokset verkostossa ovat tulevaisuuden asia. Haluamme varmistaa kattavat ja järkevät kulkuyhteydet kotimaassa jatkossakin.”

 

Lyhyellä tähtäimellä päätöksellä ei ole vaikutuksia henkilöstöön, Vauramo kertoo.

 

http://www.hs.fi/talous/a1415760323007

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ostakaa pois, nyt on paikka näyttää asiantuntevuus alalta.

 

Joo, nyt mahdollisuus päästä eurolla kiinni ikuiseen velkakiikkuun. Halukkaiden jono on takuulla pitkä ja osuudesta taistellaan kun Tarjoustalon ilmaisämpäreistä konsanaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, nyt mahdollisuus päästä eurolla kiinni ikuiseen velkakiikkuun. Halukkaiden jono on takuulla pitkä ja osuudesta taistellaan kun Tarjoustalon ilmaisämpäreistä konsanaan.

Varmaan kaikki Talvivaaraan sijoittaneet odottelevat listautumista vesikielellä ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, nyt mahdollisuus päästä eurolla kiinni ikuiseen velkakiikkuun. Halukkaiden jono on takuulla pitkä ja osuudesta taistellaan kun Tarjoustalon ilmaisämpäreistä konsanaan.

 

Ile toimariksi, niin nähdään kuin liitot pannaan syväkyykkyyn. Joku toinen Caterinki päälliköksi ja joku Imago konsultiksi, niin loppuu se iänikuinen valitus liitoista, ruuasta, liverystä yms.

Niin ja eikös se alkais tuottamaankin siinä sivussa, kun foorumi neuvojat lyö viisaat päänsä saman pipon alle ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Harmittavan vaikea laji tuo lyhyen matkan kannattava lentobusiness.

 

Aerona yrittivät ATR:llä ei kannattanut. Sitten Aeron ATR-toimintaa puliveivattiin Viron kautta, mutta ei sekään kannattanut.

Nyt ei kannata tämä Flybe-kuvio.

 

Taisi Pakarin Finncomm kuitenkin kannattaa vähiten huonosti näistä viimeisen 10 v. aikana tehdyistä virityksistä?

 

Jos Flyben henkilökunta ajautuu finnairin syliin, niin kyllä emoja riittää. Eikös Flybe joutunut etsimään uuden matkustamohenkilökunnan Embraer-koneisiin, kun embraer toiminta siirrettiin heille?

Finnairiin jäi luokkaa 100 emoa "tyhjän pantiksi" kun eivät halunneet siirtyä Flybelle? Kai nuo 100 ylimääräistä emoa edelleen siellä viilailevat kynsiään Finskin palkkalistoilla irtisanomissuojan turvin seuraavat pari vuotta vai miten pitkä se heidän irtisanomissuoja nyt olikaan.

 

Jossain tidotteessa luki, että Flybe tukee tukee taustaorganisatiotoimintaa vuoden päivät vaikka sukset menivät nyt ristiin.

 

Finncomin aikana firma oli käsittääkseni aika itsenäinen kaikkine toimintoineen mitä tuollaisen lentoliikenteen pyörittämiseen tarvitaan.

 

Kun Flybe astui kuvioon, niin nuo toiminnot kait romutettiin ja ne tuli emo Flybeltä. Ja nyt kun tilanne on mikä on, niin ko. palvelut pitää ostaa emo flybeltä ettei toiminta pysähdy.

Kannattikohan tuo Fincomin toimintojen romutus? Vähän tuntuu siltä ettei kannattanut. Moni alan ammattilainen menetti silloin työnsä.

 

Ja mikä on lopputulos: Kiville meni tämäkin yritys ja rahaa saatiin palamaan aika monta kymmentä miljoonaa euroa ja herrat sekä narrit vaan palkitaan.

 

Jaksaiskohan J Pakari tulla takaisin ruoriin? Hänen aikana firmassa ei palanut rahaa kymmeniä miljoonia kuin tuhka tuuleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olet oikeassa, että Flybe järjesti ison rekryn silloin, kun Embraer liikenne siirtyi heille operoitavaksi loppuvuodesta 2012. En tiedä, mitä on tapahtunut niille lentoemännille ja stuerteille, jotka jäivät Finnairille, eivätkä siirtyneet sopimuksen myötä Flybelle. Ehkäpä heidänkin työpanos saadaan hyödynnettyä vähitellen, kun kaukoliikenteen laivasto alkaa kasvamaan. Mutta siihenhän menee vielä pitkä aika, eikä se tule tapahtumaan edes ensi vuonna.

 

Käsitin, että Finncommin toiminta oli jopa kannattavaa loppuvuosina, eikä tappiota tehty?

 

Sitä tuskin tulee tapahtumaan, että Flyben matkustamohenkilökunta siirtyisi Finnairin riveihin ja ERJ-operointi palaisi Finskille. Alunperin nimenomaan kustannussäästöjä haettiin tuolla Flybe järjestelyllä. Jos ostajaa ei löydy, niin ehkäpä Finnair perustaa sen tytäryhtiön Suomeen. Senhän kerrottiin olevan vaihtoehto sen OSM Aviation kahden kaukoliikennereitin järjestelyn lisäksi. Onko se tosiaan niin paljon kalliimpaa pitää omaa tytäryhtiötä, jossa alhaisempi palkkataso kuin siirtää omia lentoja toisen olemassa olevan yhtiön operoitavaksi? Mietin vain, kun tuota tytäryhtiötä ei ole jo perustettu. Tosin historiahan sen kertoo, niinkun edellisessäkin kommentissa tuli esille: ei saatu Aeroa kannattavaksi edes Viroon siirtämisen myötä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Jaksaiskohan J Pakari tulla takaisin ruoriin? Hänen aikana firmassa ei palanut rahaa kymmeniä miljoonia kuin tuhka tuuleen.

 

 

Käsitin, että Finncommin toiminta oli jopa kannattavaa loppuvuosina, eikä tappiota tehty?

 

Mites mulla on ihan erilainen kuva jäänyt asiasta. Muitelisin, että kun Finncomia oltiin naittamassa Air Balticille, niin FC oli ihan höyryillä menossa ja turskaa tuli rankasti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko se tosiaan niin paljon kalliimpaa pitää omaa tytäryhtiötä, jossa alhaisempi palkkataso kuin siirtää omia lentoja toisen olemassa olevan yhtiön operoitavaksi? Mietin vain, kun tuota tytäryhtiötä ei ole jo perustettu. Tosin historiahan sen kertoo, niinkun edellisessäkin kommentissa tuli esille: ei saatu Aeroa kannattavaksi edes Viroon siirtämisen myötä.

 

Eikös tuossa ole jotain työehtosopimusjuttuja, eli jos Finnair omistaa enemmistön tyttärestään, niin silloin siellä pitää soveltaa samoja ehtoja kuin emoyhtiön puolella? Lufthansallahan raja on vedetty konetyyppien mukaan, tosin Germanwings sotkee pakkaa. Austrianilla kalliit emoyhtiön pilotit maksettiin ulos tai pakotettiin vaihtoehtoisesti siirtymään tytäryhtiön (Tyrolean) sopimukseen, mikä aiheutti väliaikaisen lentäjapulan etenkin kaukolentopuolella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asiaa sivuten, FlyBe siirtyy myös SAS:n ATR-alihankkijaksi:

 

From the winter timetable 2015/2016 a new SAS partner will operate on part of SAS’ short haul routes. Four brand new ATR 72-600 from Flybe will assist SAS’ own production on routes and frequencies from Arlanda, Stockholm, where there is a need for smaller aircraft to service customer demand. 

 

 

http://www.sasgroup.net/en/sas-signs-agreement-with-flybe/

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

FlyBe saa ekat kaksi uutta ATR konetta 10/2015 ja toiset kaksi 3/2016. Tulevat mm SAS:n Arlanda-Turku reitille. Sopparin pituus on kuusi vuotta. Sopaprissa on optio neljälle lisäkoneelle ja koneet ovat täysin SAS liveryssä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mihinkähän tuossa YLE:n jutun lopussa viittaillaan:

 

Suomen kotimaan lentoliikenteen jatkajaksi kaivataan pohjalaisella sisulla varustettua yrittäjää, joka mielellään tuntee myös lentobisneksen ja asiakkaat. Sellainen saattaisi tällä kertaa hyvinkin löytyä Suomenlahden eteläpuolelta, ei kovin kaukaa Helsingistä.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Kotimaan lentoliikenteessä Flybe Finlandin uusi omistaja selviää lähiviikkoina.

 

Flyben tilalle kumppaniksi on tarjolla Yle uutisten tietojen mukaan kolme lentoyhtiötä, yksi Virosta, yksi Ruotsista ja yksi Norjasta. Kaikilla näillä on kokemusta syöttöliikenteestä potkuriturbiinikalustolla. Tavoitteena on pitkäaikainen yhteistyö.

 

http://yle.fi/uutiset/flybe_nordicille_loytymassa_ostaja__finnair_haluaa_maakuntia_maksamaan_kotimaan_tappioita/7684774

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pidän molempia peukkujani ylhäällä sille, että ensinnäkin Finnairin kumppani olisi Estonian Air ja toiseksi sille, että Finnairin ja Estonian Airin yhteistyössä pystytään hyödyntämään koko sen potentiaalisuus. Ettei sitä tyhmyyttään ryssitä samalla tavalla kuin Aerossa tehtiin. Yhteistyön paras hyödyntäminen vaatii virolaisen managementin ja sillekin pidän peukkuja.

 

Seppo 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Estonian, Wideroe, ja kuka olisi ruotsalainen .. NextJet?

Estonian, ja varsinkin Wideroen esteenä lienee liika läheisyys SASsiin? Nextjet lienee liian pieni Finnair/OneWorld partneriksi.

Siksi olen Braathensin kannalla - Malmö Aviationilla jo tekevät kiusaa SASsille joten sopisi kuvioon. Ja ATR osaamista on jo.

 

Suomen Kuvalehden jutun perusteella (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kotimaan-lentoliikenne-auringonlaskun-ala-sk-luki-jo-nyt-ministerion-strategian/) Finnair olisi jo ostanut 60% (eli omistaa 100% yhtiöstä ja koneet kuten tähänkin asti), ja nyt haetaan vain toimijaa lentämään.

 

Mielenkiintoista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuinka ajattelette Flybe:n jälkeen, miten kotimaan reittiliikenne saadaan kannattavaksi? Finncomin aikaan yhteydet toimivat, mutta entä nyt jatkossa. Kannattamattomina kenttinä pidetään mm. Kokkola-Pietarsaari, Kemi-Tornio, Kajaani, Jyväskylä, Varkaus, Pori. Mielenkiintoista nähdä kuinka toimintoja järjestellään kun uusi toimija astuu remmiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

 

Suomen Kuvalehden jutun perusteella (http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kotimaan-lentoliikenne-auringonlaskun-ala-sk-luki-jo-nyt-ministerion-strategian/) Finnair olisi jo ostanut 60% (eli omistaa 100% yhtiöstä ja koneet kuten tähänkin asti), ja nyt haetaan vain toimijaa lentämään.

 

Mielenkiintoista.

 

No on mielenkiintoista. Kuvalehden artikkelissa väitetään että Finnair olisi ostanut 60% osuuden Flybe Finlandista eurolla.

Finnair on ostanut yhden euron kauppahinnalla Flyben 60 prosentin enemmistön Flybe Finland-yhteisyrityksessä ja hakee parhaillaan kaupalle kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kotimaan-lentoliikenne-auringonlaskun-ala-sk-luki-jo-nyt-ministerion-strategian/?shared=63857-f9f78886-500

 

Kun Finnairin mielestä ja tiedotteessa FlyBe omisti Flybe Nordicista 60% ja Finnair 40% ja Flybe Nordic omistaa 100% Flybe Finlandin. Mitä ihmeen enemmistöä silloin Flybe voi myydä Flybe Finlandista?

 

Flybe ja Finnair ovat sopineet yhteisyrityksensä Flybe Nordicin omistuksen uudelleenjärjestelystä, ja Flybe on sopinut myyvänsä omistamansa Flybe Nordicin osakkeet mahdolliselle uudelle enemmistöomistajalle tai Finnairille yhden euron kauppahintaan. Osakkeiden myynnin ehtona on kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

 

Flybe Nordic omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä ja alueellisen lentämisen operoinnista vastaavan Flybe Finlandin osakekannan

http://www.finnairgroup.com/media/media_7.html?Id=xml_1747672.html

 

En tiedä mitä sisäpiiritietoa artikkelin kirjoittajalla on mutta pörssiyhtiön luulisi ja odottaisi ilmoittavan tällaisesta tehdystä kaupasta pörssitiedotteella. Sellaista ei ole annettu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnairin lehdistötiedote 7.1.2015:

 

Finnair on solminut StaffPoint Holding Oy:n ja Oy G.W. Sohlberg Ab:n kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan Flybe UK Ltd:n 60 %:n osuus Flybe Nordicin osakekannasta siirtyisi StaffPointille ja GWS:lle. Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen toteutuessa StaffPointin omistusosuus yhteisyrityksestä olisi 45 %, GWS:n 15 % ja Finnairin 40 %.

 

 

http://www.finnairgroup.com/media/media_7.html?Id=xml_1785616.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään