Sami Puro

Finnair karhuaa virheellisiä palkkoja

2 viestiä aiheessa

http://www.hs.fi/talous/a1415506481958

 

Kymmeniltä Finnairin entisiltä työntekijöiltä on peritty takaisin virheellisesti maksettuja palkkoja sen jälkeen, kun he siirtyivät lokakuussa World Duty Free Groupiin (WDFG), joka vastaa lentoasemien myymälöistä. Finnairin tytäryhtiö Finnair Travel Retail myi syksyllä Helsinki-Vantaan lentoaseman taxfree-myymälänsä WDFG:lle. Zalariksen lähettämissä kirjeissä on perusteltu karhuamista esimerkiksi sillä, että "ajat ovat tiukat".

 

"On täysin yksiselitteistä, että palkka tulee maksaa oikein. Tässä emme ole täysin onnistuneet", Finnairin viestinnästä sanotaan.

 

Väärin maksettujen palkkojen periminen työntekijöiltä on vain yksi uusi käänne jo pitkään jatkuneissa palkanmaksuongelmissa. Sotkut alkoivat viime vuoden keväällä, kun Finnair ulkoisti palkanmaksunsa Zalarikselle. Samankaltaisen sähläyksen uhriksi joutuivat myös ruokailupalveluyritys Sodexon työntekijät, kun palkanmaksu siirtyi Zalarikselle. Sodexo käyttää Zalarista yhä, mutta HS:n saamien tietojen mukaan ei enää pitkään.

 

Finnairilla valtaosa palkanlaskun ulkoistamisen jälkeen alkaneista ongelmista on liittynyt siihen, että palkkoja on maksettu myöhässä ja esimerkiksi lisiä on jäänyt maksamatta.

 

Myymälätyöntekijä Aune Erik uupui jatkuvasta painista palkkakuittien kanssa niin, että hän joutui keväällä kahdesti sairauslomalle. Erikillä oli Zalarikselle siirtymisen jälkeen virheitä lähes joka toisessa palkassa. Niiden oikaisemiseen saattoi mennä kuukausia. Pariin kuukauteen Erik ei saanut palkkaa lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vastaavanlaisia kokemuksia itsellänikin palkanmaksun ulkoistamisesta, neljästätoista ensimmäisestä tilistä kaksitoista laskettiin väärin, ja korjauksissa kesti tautisen pitkään... Edelleen on keskituntiansio laskettu väärin, samoin lomapalkka. Muutenkin on jossain määrin epäselvää (huonon dokumentoinnin takia), olenko ylipäätään saanut korjauksia oikein, pitää vamaan työajalla ryhtyä laskemaan noita uudelleen itse.. Innolla jo odotan aiempien tilien oikaisua, kun KTA saadaan kohdalleen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään