Pertti Tuominen

Teiskon lentokenttä (EFTS) sulkeutuu 31.10.2014

46 viestiä aiheessa

TERVEHDYS !

 

 

Teiskon lentokenttä suljetaan huomenna perjantaina 31.10.2014 ja kentän sulkemisesta tehdään asianmukaiset ilmoitukset (NOTAM) sekä merkinnät kentän merkinantopaikalle. Kenttä on ollut auki yhtäjaksoisesti, myös talvet, vuodesta 1983 lähtien. Tampereen Ilmailuyhdistyksellä kentän viranomaisvastuulla toimivana ylläpitäjänä ei ole muuta mahdollisuutta kuin sulkea kenttä, koska sen pitolupa päättyy 31.10.2014, eikä uutta pitolupaa ole kenelläkään.

 

 

Terv. Pertti Tuominen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Teiskosta linnuntietä 10 km päässä Ruovedellä on vanha Siikakankaan sotilaskenttä. Siinä voisi olla uuden yleisilmailukentän aihio. Ainakaan asutusta ei ole lähimailla. Tosin ongelma se, ettei kunnalla ole tuohon mitään mahdollisuuksia osallistua taloudellisesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se on vielä kauempana Tampereen väestökeskittymästä ja on aivan pähkähullua, että toimiva ja hyväkuntoinen kenttä suljetaan ja lähdetään etsimään korvesta, jossa ei ketään asu uutta kenttää. Teiskon kenttähän annettiin TiY:n käyttöön, koska se joutui siirtymään Härmälästä rakennettavien talojen edestä. Maassa on muka pulaa rahasta, mutta vaikuttaa siltä että suurempi pula on järjestä ja hyvästä tahdosta.

- Lauri Tarkkonen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se on vielä kauempana Tampereen väestökeskittymästä ja on aivan pähkähullua, että toimiva ja hyväkuntoinen kenttä suljetaan ja lähdetään etsimään korvesta, jossa ei ketään asu uutta kenttää. Teiskon kenttähän annettiin TiY:n käyttöön, koska se joutui siirtymään Härmälästä rakennettavien talojen edestä. Maassa on muka pulaa rahasta, mutta vaikuttaa siltä että suurempi pula on järjestä ja hyvästä tahdosta.

- Lauri Tarkkonen

No sitähän minäkin tuossa pari kommenttia aiemmin ällistelin,että mistä se pula oikein tässä maassa on kun itse ilmailuväkikin vaan toteaa h-moilasena,että no nyt se meidänkin kenttä sitten suljettiin ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

R.I.P. Teisko  :'(

 

Eipä ollut TiY:n sivuilla mitään mainintaa asiasta. Mihinkäs hinu sun muut vermeet sijoitetaan tulevaisuudessa? Olihan siellä Teiskon halleissa muutakin kalustoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisko se niin kuin Malminkin osalta valtion suunnalta todettiin ko. asiasta...se on harrasteilmalua ja kunkin harrastajan oma ongelma...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Älkää veljet vaipuko synkkyyteen, uskon että ennen kevättä Teiskon käytöstä on saatu sovittua kaikkien toimijoiden kesken ja lentotoimintakin  jatkuu niinkuin ennenkin :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että Teiskossa ilmailijoiden itsetunto on saanut kolauksen hävityssä tarjouskilpailussa vauhtipuistolle. Tämän seurauksena ilmailijat haluaa osoittaa, että tässä oltaisiin korvaamattomia henkilöitä lentopaikan ylläpidossa. Näin saattaa ollakin. Mikäli yhteistyölle ei löydy yhteistä tapaa, niin kenttä todellakin saattaa sulkeutua pysyvästi.

 

Olisiko nyt se viimeinen hetki hoitaa asia rakentavassa hengessä ja sopia sellaiset säännöt, että ilmailijoiden ja vauhtipuiston intresseissä olisi lentopaikan säilyminen ilmailukäytössä ja kenties joskus myös vauhtipuiston tarpeita palvellen. Tällä tavalla kenties joitaikin ylläpitokulujakin saataisiin jaettua isommalle porukalle.

Ajan henki vain on muuttunut niin, ettei kaupungit tai kunnat enää syydä rahaa rajattomasti tuottamattomaan tai suhteellisen pienen porukan harrastamiseen. Onhan näitä esimerkkejä jokunen viimevuosilta, että kunta on irtisanoutunut täysin lentopaikan ylläpidosta. Tämä kuntien ilmainen raha on nykyään korvattu erilaisilla EU- tai kehittämishankkeilla, joissa on aina myös omarahoitusosuus. On vaikea uskoa, että paljon uusia lentokenttiä tehdään tällaisilla hankkeilla suurien kustannuksien vuoksi. Älkää nyt ihmeessä päästäkö käsistänne hyvää lentokenttää! Ratkaisu löytyy varmasti jos tahtotila on tarpeeksi iso!

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei Juha Nortunen sinulla on varmaan paljon tietoa asiasta kun puhut syvällä rintaäänellä mitä ja miten pitäisi tehdä. Kyllä varmaan TIY:n parhaat voimat ovat yrittäneet neuvotella mutta  ? Miten aina tuntuu unohtuvan se että Tampereen kaupunki on siitä hyvästä että TIY lähti Härmälästä luvannut kahdenpuolisella sopimuksella hoitaa heille kentän kaupungin toimesta ilman mitään takarajaa. Onko nyky yhteiskunta todella niin muuttunut ettei olemassa olevia sopimuksia tarvitse noudattaa jos on sopiva poliittinen tahto ? Malmi ja Teisko ovat kumpikin lopetusuhan alla vastoin olemassa olevia sopimuksia kun on tuo nykypolitiikan mukainen tahtotila jota sanottiin ennen oman edun tavoitteluksi. Tästä ei kannata aloittaa täällä nykytyylistä trollien ja muiden nettitiikerien temmellystä, itse en ota tästä eteenpäin mitään kantaa täällä asiaan enkä muuten edes toimi Teiskon hienolta lentokentältä kun joskus vieraana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko nyky yhteiskunta todella niin muuttunut ettei olemassa olevia sopimuksia tarvitse noudattaa jos on sopiva poliittinen tahto ? Malmi ja Teisko ovat kumpikin lopetusuhan alla vastoin olemassa olevia sopimuksia kun on tuo nykypolitiikan mukainen tahtotila jota sanottiin ennen oman edun tavoitteluksi. Tästä ei kannata aloittaa täällä nykytyylistä trombien ja muiden nettitiikerien temmellystä, itse en ota tästä eteenpäin mitään kantaa täällä asiaan enkä muuten edes toimi Teiskon hienolta lentokentältä kun joskus vieraana.

 

Malmin lopetushan ei ole sopimusoikeudellinen asia, eikä mitään olemassaolevaa sopimusta rikota, jos alueen määräaikainen vuokrasopimus päätetään kummankin sopijapuolen yhteisymmärryksessä lopettaa aiemmin kuin sopimukseen oli joskus kirjattu.

 

Mitä sopimusta teiskon kohdalla ollaan rikkomassa ja miksi TIY ei ole vienyt sopimusrikkomusta oikeuteen?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ulkopuolidrn on sivsn liian helppoa sanoa, että sopikaa ja tehkää kompromisseja. Ensinnäkin lentoturvallisuuskysymyksissä on mahdoton tehdä kompromisseja ja on varmasti vaikea sovittaa yhteen monipuolista lentotoimintaa ja kiitoteillä tapahtuvia kumipyörätapahtumia. Lentotoiminta on varmasti paljon enemmän sääriippuvaista ja tarvitsee kalenteriin enemän tilaa kuin mitä toteutuneet lentotunnit kertovat.

 

Nyt kun raha puhuu kovalla äänellä, niin ilmailijat ovat ahtaalla, Malmin tuhoaminen on tietenkin koko ilmailulle melkoinen suonenisku, mutta vaikka Teiskon ja Kauhavan kentien poistuminen ilmailukäytöstä koskisikin huomattavasti pienempää lentäjämäärää, niin jotain kertoo yhteiskunnan muutoksista ja valtaapitävien arroganssista, että vanhat lupaukset voidaan unohtaa ja rikkoa. Pahoin pelkään, että tämä on vasta alkusoittoa.

 

Siitä huolimatta toivon, että Teiskossa olisi mahdollisuus löytää positiivinen ratkaisu ja toivon Kauhavan kentän ostaneiden yrittäjien edelleen näkevän ilmailun olevan Kauhavalle lisäarvo, johon kannattaa panostaa.  Toivoahan aina saa.

- Lauri Tarkkonen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Teiskon osalta ilmailijoiden piirissä on liikkunut varsin monenlaista "tietoa"... Tämän "tiedon" valossa voin myös allekirjoittaa Juhan kommentin. Tosin pääsin juuri keskustelemaan asiaa läheltä seuraavan/ hyvin perillä olevan henkilön kanssa ja voin nyt todeta ainakin yhden  yleisesti kerrotun tiedon olleen vääristynyt tai oikeammin väärä.

Tämä herätti taas kerran kysymyksen tiedotuksen tärkeydestä. Jos tietoa ei ole tai siitä jaetaan joitain palasia sieltä täältä, saatika että on vastapuoli, jolla on omia intressejä, on huhumylly valmis. Olisiko meidän ilmailijoina herättävä tähän päivää ja hyväksyttävä, ja jopa hyödynnettävä tätä tietoyhteiskuntaan ja ihmisten tiedon janoa omiemme päämäärien saavuttamiseksi. Netti, flight forum tai "suoli24" ei lakkaa olemasta vaikka sammutamme koneen ja toteamme että "me ei leikitä teidän kanssa"... Saattaa vain loppua meiltä omatkin leikkipaikat.

Uskon että Teisko vielä aukeaa ja TOIVON että Teiskosta tulee vielä moottoriurheilu ja ilmalukeskus vailla vertaa loistavine oheispalveluineen ja joita ei pelkän ilmailuväen populaatiolla saataisi pidettyä yllä.

Voisinhan joskus vaikka lentää kavereiden kanssa Teiskon, ottaa majoituksen, käydä "vetää skaban" kavereiden kanssa vaikka vuokrattavilla crosskart autoilla, saunoa päälle, käydä "parilla" ja parantaa maailmaa hyvässä seurassa...

Tai joku enska mies vastaavasti kokea ensikosketuksen harrasteilmailuun...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ulkopuolidrn on sivsn liian helppoa sanoa, että sopikaa ja tehkää kompromisseja. Ensinnäkin lentoturvallisuuskysymyksissä on mahdoton tehdä kompromisseja ja on varmasti vaikea sovittaa yhteen monipuolista lentotoimintaa ja kiitoteillä tapahtuvia kumipyörätapahtumia. Lentotoiminta on varmasti paljon enemmän sääriippuvaista ja tarvitsee kalenteriin enemän tilaa

 

Lentoturvallisuuskysymyksissä tehdään jatkuvasti ja tietoisesti kompromisseja, ja se on aivan hyväksyttävää. Se on osa kaikkea normaalia ilmailutoimintaa niin harraste- kuin ammatti-ilmailussa.

 

Toinen asia on tuo sää. Suomessa on loppujen lopuksi aika vähän sellaisia kevät/kesäpäiviä, jolloin ei voi lentää. Tottakai niitäkin on. Usein on tosin niin, etteivät silloin vallitsevat olosuhteet ole hirveän innostavia harrastemuotoiselle kumipyörätoiminnallekaan... Tai ainakaan mä en tykkää ajaa moottoripyörällä heikkoa kovemmassa sateessa tai jossain myrskyssä.

 

Teiskosta ei paljoa ole tietoa julkisuuteen tihkunut, voimakkaita kannanottoja sitäkin enemmän. Tälläkin foorumilla on kehotettu ihmisiä ottamatta vastaan kentän päällikön tehtäviä jos niitä joku yrittäjä tarjoaisi. Mitään yksityiskohtaisia perusteluja tai muutakaan ei ole esitetty, eikä varmaan tulla esittämäänkään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No sitähän minäkin tuossa pari kommenttia aiemmin ällistelin,että mistä se pula oikein tässä maassa on kun itse ilmailuväkikin vaan toteaa h-moilasena,että no nyt se meidänkin kenttä sitten suljettiin ???

 

 

Niinpä...herääkin kysymys onko ilmailijoiden edunvalvonta enää ajan tasalla  kun päätöksiin ei pystytä vaikuttamaan niiden valmistelu vaiheessa vaan reaktiot ovat usein jälkijätöisiä  jo tehtyihin päätöksiin.Sensijaanettä puretaan kiukkua kannataisi tuohon edunvalvontaan panostaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Teiskon osalta ilmailijoiden piirissä on liikkunut varsin monenlaista "tietoa"... Tämän "tiedon" valossa voin myös allekirjoittaa Juhan kommentin. Tosin pääsin juuri keskustelemaan asiaa läheltä seuraavan/ hyvin perillä olevan henkilön kanssa ja voin nyt todeta ainakin yhden  yleisesti kerrotun tiedon olleen vääristynyt tai oikeammin väärä.

 

Minkälainen tieto on ollut vääristynyttä ja millä tavalla se on ollut vääristynyttä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitä sopimusta teiskon kohdalla ollaan rikkomassa ja miksi TIY ei ole vienyt sopimusrikkomusta oikeuteen?

 

Kun Härmälä suljettiin, sovittiin kirjallisesti, että yleisilmailulle rakennetaan uusi kenttä. Kunnan kanssa käräjöinti ei taida sopia kovin monen ilmailukerhon kukkarolle. Lupaus taidettiin tehdä valtiovallalle, jonka hallussa kenttäalue oli.

Taitaa olla niin (korjatkaa jos olen väärässä), että Tampereella kenttä luovutettiin manipuloidussa tarjouskilpailussa kaupalliselle taholle, jolla ei ole intressiä kentän käytölle ilmailuun. Syynä lienee se, että alueella on järjestetty vuosittain yksi (1) merkittävä moottoriurheilutapahtuma, jolla jatkossa pyritään rahastamaan. Teiskon kentästä tulee hyvä parkkipaikka, autobaana kiihdyttelyyn, ja ehkä ilmailijoiltakin saa jatkossa kämmennettyä lisätuloja, erityisesti teettämällä kentän ylläpidon TIY:llä ilmaiseksi. Luulisin, että kentän pitäjän vastuuta ei kukaan ota ilman palkkiota.

 

Samalla taidettiin lyödä ns. luu kurkkuun harrastajapohjalta toimiville moottorikerhoille, jotka pyrkivät jatkamaan toimintaansa yhteistyössä TIY:n kanssa alueella.

Surullisinta on jos uusi kentän omistaja sulkee kentän tai muutoin ajaa harrastajat pois, mutta ei sitten pystykään rahastamaan muullakaan toiminnalla. Näin on tapettu vireä, perinteikäs ilmailukerho, ja muukin harrastustoiminta alueelta.

 

Näköjään täällä on "ilmailijoita" jotka suhtautuvat TIY:n tilanteeseen lähinnä ivallisesti. Surullista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Pitääkö meidän aina saada kaikki ilmaiseksi, tai ainakin melkein, pitääkö kaikkien aina taipua meidän tahtoon, tiedättekö, joskus tuntuu juuri tältä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Kun Härmälä suljettiin, sovittiin kirjallisesti, että yleisilmailulle rakennetaan uusi kenttä. Kunnan kanssa käräjöinti ei taida sopia kovin monen ilmailukerhon kukkarolle. Lupaus taidettiin tehdä valtiovallalle, jonka hallussa kenttäalue oli.

 

No mikäli ilmailukerho ei ole ollut sopijapuoli asiassa, ilmailukerholla ei ole mahdollisuuksia käräjöidä yksityisoikeudellisessa asiassa. Siis jos tästä nyt ylipäätään on jotain sopimusoikeudellisesti pitävää sopimusta. Eli ymmärsinkö kuitenkin oikein, ettei TIY:llä ole sopimusta siitä, että Teisko on heidän käytössään niin pitkään kuin haluavat? Eli mikä on tämä väitetty sopimusrikkomus, ihan oikeasti?

 

Näköjään täällä on "ilmailijoita" jotka suhtautuvat TIY:n tilanteeseen lähinnä ivallisesti. Surullista.

 

Minä ainakin suhtaudun kentän tilanteeseen objektiivisesti. Samoin kuin Malminkin tilanteeseen. Eihän se hyvä ole, että kenttää ollaan sulkemassa. Asiaa ei kuitenkaan millään tavoin edistä se, ettei edes ilmailijoiden kesken siitä voida puhua asiallisesti ja asiatietoon perustuvista lähtökohdista. Sen jälkeen kun tarjouskilpailu oli käyty ja siitä ei voinut enää valittaa, edelleen rummutettiin tälläkin foorumilla mahdollisimman tiukkaa vastakkainasettelua - MITÄÄN YHTEISTYÖTÄ ei saa vauhtipuiston kanssa kukaan tehdä. Kukaan ei ole tähän päivään mennessä perustellut julkisesti, miksi ei ja toisaalta, että mitä haittaa? Aivan varmaa on se, että jos vauhtipuisto aluetta hallinnoi ja lentopaikalle ei ole päällikköä, se ei tule toimimaan lentopaikkana. Sekö täällä on haluttu varmistaa? Vai onko tarkoitus yrittää säilyttää toimintamahdollisuuksia? Näyttää enemmän siltä, että tarkoitus on katkeroitua ihan vaan katkeroitumisen ilosta. Toki on niin, ettei kentän kohtalosta ja jatkosta tällä foorumilla päätetä, mutta silti en näe, etteikö asioista kannattaisi keskustella avoimesti.

 

Toivottavasti Teiskonkin tilanne vielä paranee tulevaisuudessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jounille... Yleisesti on puhuttu, että Vauhtipuisto voitti reilun kilpailutuksen, muut alueella toimivat lajit on vauhtipuiston kansa yhteistyössä, ilmalijat ei suostu aluetta hoitamaan jne...

Tässä asioita tänään kuultuna...eri tahoilta ja lähteistä. Korjatkaa mikä väärin.

-kilpailutus poliittinen, vauhtipuisto ry:n takana neljä sopivan poliittisen värin omaavaa henkilöä...

-toimijan rahastaa kaupungilta kymmeniätuhansia euroja (yli 70 000€) vuodessa palvelujen järjestämis palkkiota.

-toimija haluaisi rahastaa TIY:ltä ja muilta moottourheilu järjestöiltä yhteensä kymmeniätuhansia euroja sekä sysätä kullekin oman osa-alueen ylläpidon korvauksetta.

- myös muut moottoriurheilu järjestöt lopettanut tämän vuoksi yhteistyön vauhti puiston kanssa ja poistunut alueelta.

-kaupungin viranhaltijat myös havahtuneet tilanteeseen.

-poliittinen "tahtotila" myös aukeamassa...

...tässä joitain tänään kuultuja seikkoja. Kuulostaa lähes yhtähyvältä puhallukselta kuin eräässä ilmailu opistossa aikanaan, tosin pysyen lain oikealla puolella...tahtotila tukena.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä vielä Juha Nortuselta (kommentoi asiaa aiemmin ketjussa), työ matkalta rapakontakaa saamani tekstiviesti tämän päivän selvitysten jälkeen...

" Uuden tiedon valossa uskon lentotoiminnan jatkuvan tulevaisuudessa Teiskossa. Vauhti puisto näyttäisi tehneen Teiskossa vuoden toiseksi kovinta puhallusta ja tiettävästi laillisin keinoin. Moraalisesti ei. Jääviys asia ehkä mietityttää. Toivon harrastajille menestystä asiassa"

Juha Nortunen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jounille... Yleisesti on puhuttu, että Vauhtipuisto voitti reilun kilpailutuksen, muut alueella toimivat lajit on vauhtipuiston kansa yhteistyössä, ilmalijat ei suostu aluetta hoitamaan jne...

Tässä asioita tänään kuultuna...eri tahoilta ja lähteistä. Korjatkaa mikä väärin.

-kilpailutus poliittinen, vauhtipuisto ry:n takana neljä sopivan poliittisen värin omaavaa henkilöä...

-toimijan rahastaa kaupungilta kymmeniätuhansia euroja (yli 70 000€) vuodessa palvelujen järjestämis palkkiota.

-toimija haluaisi rahastaa TIY:ltä ja muilta moottourheilu järjestöiltä yhteensä kymmeniätuhansia euroja sekä sysätä kullekin oman osa-alueen ylläpidon korvauksetta.

- myös muut moottoriurheilu järjestöt lopettanut tämän vuoksi yhteistyön vauhti puiston kanssa ja poistunut alueelta.

-kaupungin viranhaltijat myös havahtuneet tilanteeseen.

-poliittinen "tahtotila" myös aukeamassa...

...tässä joitain tänään kuultuja seikkoja. Kuulostaa lähes yhtähyvältä puhallukselta kuin eräässä ilmailu opistossa aikanaan, tosin pysyen lain oikealla puolella...tahtotila tukena.

 

 

En lähde kiistämään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään