Tauno Hermola

Trafin selvitys harrasteilmailun riskeistä valmistunut

5 viestiä aiheessa

Jos luette edellä olevan Trafin tiedotteen, niin toivon teidän kiinnittävän huomiota seuraaviin asioihin ja niistä tehtäviin johtopäätöksiin. Tarjoan tässä seuraavia:

 

Trafin lentoturvallisuustukimuksen johtopäätökset ja toimenpide-ehdotukset, otsikkotasolla:

 

Yhteisöllisyyden lisääminen; tämä on tärkeää, nyt valtiovalta ja kaupunki hävittävät yleisilmailun tärkeimmän yksikön, jossa yhteisöllisyys on jo nyt selvästi vaikuttanut turvallisuuden lisääntymiseen. Esimerkiksi voidaan ottaa ultrakevyiden turmat, joista vain pieni murto-osa tapahtuu kerhokoneille, joista varsin suuri osa lentää juuri Malmilla.

 

Koulutuksen kokonaisuus; toistaiseksi vain Malmilla on sellainen lentämisen kokonaisuutta palveleva ympäristö, jossa koulutettavat joutuvat ottamaan haltuunsa sekä koneen, muun liikenteen että radioliikenteen ja saavat harjoitella sitä riittävän vaativassa ympäristössä.

 

Yhteistyön lisääminen ja harmonisointi; vaikka muuallakin saattaa olla useampi toimija, niin volyymit ovat niin pieniä ja toiminta hajallaan, että harmonisointitoimia on vaikea tehdä riittävän usein ja tehokkaasti. Malmilla tavoitetaan kaikki toimijat vaikka samalla kertaa, jos niin halutaan.

 

Tehokkaan turvallisuusviestinnän lisääminen; jälleen kerran kasvokkain tapahtuva viestintä on tehokkainta, sähköpostia tai lentolehtisiä voidaan lähettää minne tahansa, mutta Malmilla voidaan tavata melkoinen osa suomalaisista lentäjistä, joiden asenteisiin voidaan vaikuttaa suoralla viestinnällä ja kehittää henkeä, jossa turvallinen lentäminen on kaiken ytimessä.

 

Niin kaiken tämän Malmin lentoaseman tuhoaminen tekee vaikeammaksi ja tehottomammaksi. Onko jälleen niin, että vasen käsi ei tiedä mitä oikea haluaa ja jos valtio haluaa jollain tavon antaa, niin se ottaa toisella kädellä kaksin verroin pois.

 

- Lauri Tarkkonen

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Trafillahan olisi mittava verkosto jo valmiina ja varmaan käytettävissäänkin. Lentämisen jo lopettaneet,eli miljoonia tunteja kokemusta ympäri Suomea. Uskoisin että sellaista jaettaisiinkin aivan mielellään jos löytyisi sopiva järjestelmä.  Siinäpä eri tahoille ja alan toimijoille työsarkaa miettiä miten säilyttää ja jakaa eteenpäin sellaista,joka on vuosien mukana syntynyt. Antajista ei varmaan ole pulaa,eli se paikallinen yhteisöllisyyskin toteutuisi.  Hentun Pekkakin on niin paljon tyhjän päällä istunut,että varmaan tietää miten tärkeää se epävirallinen tieto on.  Se on juuri sitä missä kerrotaan miten ei, kannata tehdä ja mitä kannattaa välttää. -esimerkkinä Sydiksen ikimuistoinen neuvo: Pidä pimeällä aina huolta korkeuksista,vaikka vaihdat visuaaliin. Pimeällä kun mikään ei pelota,-juuri se jota et näe ,ja valot vetää aina puoleensa. Tekee mieli mennä alemmaksi,ja sitäpä kannattaa varoa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään