Tarmo Lindroos

Finnairin entinen DC-3-matkustajakone kunnostetaan muistomerkiksi

5 viestiä aiheessa

http://www.metro.fi/uutiset/a1387807674995

 

Finnairin entinen DC-3-matkustajakone kunnostetaan muistomerkiksi ja tuodaan ensi kesän asuntomessuille Vantaan Kivistöön. Hankkeen taustalla ovat Suomen Ilmailumuseo, Vantaan kaupunki, osuuskunta Suomen asuntomessut ja Airveteran Oy.

 

Kunnostettava DC-3 hankittiin aikoinaan lentoyhtiö Aeron, nykyisen Finnairin, käyttöön vuonna 1947. Kone sai rekisteritunnuksen OH-LCD ja lempinimen Lokki. 26. kesäkuuta vuonna 1952 Lokki laskeutui kaikkien aikojen toisena koneena tuolloin vielä keskeneräiselle Seutulan lentoasemalle.

 

Kone lensi matkustajaliikenteessä vuoteen 1966 saakka, jonka jälkeen sitä on käytetty vielä rahtilennoilla, kartoituskoneena ja kuljetuskoneena. Viimeinen lento Lokilla tehtiin vuonna 1986.

 

Koneen omistaa Airveteran Oy, ja se on ollut ulkosäilytyksessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

 

Lokki kunnostetaan pääosin vapaaehtoisvoimin, mutta sen asuntomessujen jälkeisestä käytöstä ei ole vielä tietoa. Tavoitteena on, että kone saisi paikan muistomerkkinä esimerkiksi Aviapoliksen alueelta.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Uskokaamme vielä Malmin lentoaseman pelastamiseen. Malmille voitaisiin sitten joskus rakentaa nykykäyttöön uusi halli ja vanhasta hallista tehdä ilmailumuseo, jonne voidaan sijoittaa myös Lokki.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Huomenna illalla Lokki lähtee katuja pitkin Kivistöön.

 

Lokki siirretään tiistaina 16. kesäkuuta kello 23 alkaen hinaamalla ja omilla pyörillään kohti messualuetta. Lokin reitti kulkee Mekaanikontieltä Aviabulevardille, Tikkurilantielle, Riipiläntielle, Murtotielle ja sieltä messualueelle. Siirron aikana katuosuus kerrallaan on suljettu muulta liikenteeltä.

 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1305963257047?jako=6d3e6251d4902381d57c0daf4a4c7c62

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään