Sami Puro

Flybe Finland saattaa vähentää väkeä

2 viestiä aiheessa

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/09/30/flybe-voi-vahentaa-jopa-90-tyontekijaa/201413556/12

 

Monia kotimaan reittejä operoiva lentoyhtiö Flybe Finland aloittaa yt-neuvottelut kannattavuuspaineiden takia. Tähän vaikuttavat taantuman lisäksi matkustajamäärien lasku ja kiristynyt kilpailu.

 

Kuusi viikkoa kestävät yt-neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina ja niiden piirissä on koko Flybe Finlandin henkilökunta.

 

Yhtiön tiedotteen mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 90 työntekijää. Flybe Finlandilla on Suomessa noin 700 työntekijää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/10/28/lentajat-kantelivat-flybesta-tuomioistuimeen/201414984/12

 

Lentäjäyhdistys Flybe Airline Pilot Association (FAPA) ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ovat jättäneet työrauhavelvollisuuden rikkomista koskevan kanteen työtuomioistuimeen.

 

Flybe Finland aloitti tässä kuussa koko henkilökuntaan kohdistuvat yt-neuvottelut. Yhtiö on ilmoittanut harkitsevansa 31 lentäjän irtisanomisia, jos yt-neuvotteluissa ei synny 3,2 miljoonan euron säästöjä. Nykyinen lentäjien työehtosopimus on voimassa ensi vuoden loppuun.

 

FAPAn hallituksen jäsenen, lentäjien luottamusmiehen Ville Vahteran mukaan Flyben tähtäimessä ovat säästöt lentäjien työehtosopimukseen perustuvissa henkilöstökuluissa.

 

– Yhtiö ei ole pyynnöistä huolimatta esittänyt mitään konkreettisia suunnitelmia muutoksista liiketoimintaansa, kuten reittien lopettamista, muuttamista tai muuta uudelleenorganisointia lentoliikenteessä, jotka voisivat olla peruste irtisanoa lentäjiä, Vahtera huomauttaa tiedotteessa.

 

Työehtosopimus velvoittaa ammattiyhdistyksiä ja työnantajia välttämään työtaistelutoimenpiteitä, jotka kohdistuvat työehtosopimukseen kokonaisuudessaan tai johonkin sen määräykseen.

 

– Työnantaja pyrkii irtisanomisilla uhaten muuttamaan voimassaolevaa työehtosopimusta. Katsomme tämän olevan työehtosopimukseen kohdistuva painostustoimi, sanoo YTY:n neuvottelupäällikkö Anu Aspiala.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään