newsBot

Syksyn pimeälentoharjoitukset alkavat

1 viesti aiheessa

Ilmavoimien jokasyksyiset pimeälentoharjoitukset alkavat lokakuussa. Arki-iltoihin ajoittuvia lentoja suoritetaan Ilmavoimien tukikohdissa eri puolilla maata. Pimeälentojen aikana käytetään koneen omasuojalaitteisiin kuuluvia heitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

 

width=440 height=230http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/0addb30045a905c3ac59bd617d88bc75/1/Pimealento.jpg?MOD=AJPERES&CACHEID=0addb30045a905c3ac59bd617d88bc75/1[/img]

 

Pimeälentoja lennetään Rissalan, Rovaniemen, Tikkakosken sekä Kauhavan tukikohdista Hornet-, Hawk- ja Vinka-kalustolla 6. lokakuuta alkaen. Viimeiset pimeälennot lennetään joulukuun puolivälissä.

 

Pimeälentäminen on tärkeä osa sotilaslentäjän ammattitaitoa. Vähäisen valon olosuhteisiin tottuminen vaatii jatkuvaa harjoittelua, jotta lentäminen pimeällä olisi turvallista ja tehokasta. Päivänvalolla lentäjä voi havainnoida ympäristöään konetta ohjatessaan ja suunnistaa pääasiassa maaston merkkejä katsellen. Pimeällä todellisuus on toisenlainen: ohjaamisessa ja suunnistuksessa on turvattava pääasiassa lentokoneen mittareihin, koska maan pinta ja taivaanranta näkyvät heikosti tai ovat kokonaan piilossa.

 

Lue lisää pimeällä lentämisen harjoittelun tärkeydestä

 

Pimeälentojen ajankohdat tapahtumakalenterissa

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään