Johan Alén

Finavia aikoi kymmenkertaistaa "ammattimaisen ilmailun" kausikortin hinnan

1 viesti aiheessa

Finavia suunnitteli asiakkailleen jakamiensa dokumenttien mukaan kausikorttien hinnoittelun kymmenkertaistamista tuntemattomalla aikataululla. Asiaa on sivuttu foorumilla aiemmin, mutta tulevien korotusten suuruutta on lähinnä arvuuteltu.

 

Kansan Uutisten hallussa olevista papereista selviää, että Finavian tavoitteena oli nostaa esimerkiksi yhtiömuotoisten lentokoulujen asemamaksut asteittain noin kymmenkertaisiksi olettaen että toiminnan määrä pysyisi tällöin ennallaan. Kesällä 2013 hintoja korotettiin 25 prosenttia, mutta Finavia luopui yllättäen asteittaisten korotusten suunnitelmastaan ja sen seuraavasta askeleesta, jonka oli tarkoitus olla suurempi kuin kesäinen korotus.

 

Uutisen analyysin mukaan Finavia jakoi kausikorttien tuotot operaatioiden määrällä ja sai laskennallisen operaatiokohtaisen tuoton, joka oli yritysten kohdalla 1,81 euroa. Pienkoneilla ilman kausikorttia lentäviltä yrityksiltä laskutettiin Suomessa keskimäärin 24,87 euroa. Finavia ilmoitti pyrkimyksensä olevvan nostaa ammattimaisten kausikorttien hinnat asteittain kohti operaatiokohtaisilla hinnoilla toimivien operaattorien hintoja. Operaatiomäärien säilyessä ennallaan tämä olisi merkinnyt kausikorttien maksujen vähittäistä kymmenkertaistamista jollakin ajanjaksolla.

 

Kirjoitin Kansan Uutisten verkkolehteen aiheesta. Uutisessa on johtaja Joni Sundelinin kommentit.

 

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3232815/finavia-halusi-suuret-korotukset-pienten-lentoyritysten-hinnoitteluun

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään