Markus Sinervä

Riippuliitäjä pudonnut Lopella

10 viestiä aiheessa

Tilannehuoneen tietoja on päivitetty: ilmeisesti ollut vain yhden henkilön havaintoon perustuva väärä hälytys. Mikähän siellä mahtoi edes lentää, jos mikään? ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ilmeisesti ollut vain yhden henkilön havaintoon perustuva väärä hälytys. Mikähän siellä mahtoi edes lentää, jos mikään? ::)

 

 

kotipaikkakunnallani kävi vastaava "väärä hälytys" nelisen vuotta sitten.

 

lenkkeilemässä ollut pariskunta soitti paikallaiseen ilmailukerhoon ja kertoi nähneensä moottoroidun varjoliitimen pudonneen syöksyen lähimetsään.

mullekin tieto tapauksesta tuli nopsaan ja koska oli toukokuinen tuulinen päivä, ihmettelin kovasti, kuka on uskaltautunut ilmailemaan varjoliitimellä?

 

lentokone lähti kentältä havainnoimaan maastoa, mutta havaintoa pudonneesta liitimestä ei saatu.

 

pariskunta ioli aivan varma tapahtuneesta onnettomuudesta ja olivat nähneet paikkakunnalla usein aiemmin paramotoristeja ilmassa.

täyspäisenä aiemmin  ;) pidetty pariskunta pysyi väitteessään ja sanoi kuulleensa vielä pörisevän äänenkin, joten pakko oli lähteä maastoon haravoimaan synkimpiä kuusikoita.

 

mitään ei löytynyt, eikä ketään liitäjää oltu ilmoitettu kadonneeksi suomessa....

 

 

jälkeenpäin arvailimme kasvuharson (jonka lentäjä näki virrassa) lähteneen termiikin voimasta taivaalle erehdyttäen pariskunnan luulemaan sitä paramotoristiksi!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuulostaisi ihan järkeenkäypältä tuo puun kaato-skenario. Sajatieltä on oletettuun tippumispaikkaan matkaa järven yli ainakin 1 km ja jos näköhavaintoa ei ole lentolaitteesta ollut niin erikoiset ovat olettamukset kuulijalla/kuulijoilla olleet. Hyvä nyt kuitenkin että hälytys oli väärä eikä ketään ollut tonttiin kolahtanut..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mieluummin niitä huu-haa havaintoja kuin se että ketään ei kiinnosta kun ilman plaania vetäise(t/n) koneen metsään.. :P

Juuri näin.Ilmiö vaan kertoo myös siitä miten kansan syvissä riveissä helposti (yli)reagoidaan kun kyse on lentävistä laitteista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viime kesäkuussa normaali maastolaskun  jälkeen purjekoneella, tuli paikalle palokunta, ambulanssi, ensihoitoyksikkö ja poliisi. Malmilla oli helikopteri ilmassa myös. Joku ohi ajanut autoilija oli soittanut hälytyskeskukseen että moottorikone on mennyt hallitsemattomasti metsään. Mielestäni on hyvä että hälytetään apua, mutta kyllä olisi myös käytävä itse paikalla katsomassa mitä oikeasti tapahtui. Olihan se tietenkin mukavaa kun nuori ensihoitaja teki tarkastuksen kunnostani. :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään