Pentti Köylijärvi

Finnairin lentäjiltä pidempiä työpäiviä

15 viestiä aiheessa

Nyt on lentäjien vuoro neuvotella osuudestaan Finnairin taloudellisen aseman parantamiseen. Hesarin mukaan lentäjien säästöneuvottelujen takaraja on ensi viikon perjantaina. Lentäjät ja johto arvioivat sovun yhä mahdolliseksi, vaikka lentäjien liiallinen määrä voi johtaa kipeisiin toimenpiteisiin.

 

Lehden mukaan osapuolet pyrkivät sopimaan 17 miljoonan euron säästöistä. Lentäjien pitää suostua tekemään samalla palkalla enemmän töitä, vaikka yhtiöllä on lentäjiä liikaa jo nyt. Finnairin operatiivisen johtajan Ville Ihon mukaan osapuolet pohtivat väliaikaisratkaisuja lentäjien määrään. Suomen Liikennelentäjäliiton puheenjohtajan Sami Roligin mukaan lentäjät ovat valmiita höllentämään sopimuksia, vaikka lentäjämäärät aiheuttavat ongelmia. "Tuottavuutta lentäjää kohti pitäisi nostaa, mutta porukalle ei riitä nytkään tarpeeksi lentotunteja. Tilanne voi parantua aikaisintaan 2016", Rolig sanoo

 

http://www.hs.fi/talous/Johto+vaatii+Finnairin+lent%C3%A4jilt%C3%A4+pidempi%C3%A4+ty%C3%B6p%C3%A4ivi%C3%A4/a1402028475768

 

Hesarin raportoinnin perusteella keskustelun sävy vaikuttaa kohtuullisen rakentavalta. Yleensähän on totuttu aivan toisenlaisiin äänenpainoihin, kun on käyty vastaavia neuvotteluja mm. matkustamohenkilökunnan kanssa. Toivottavasti sopu löytyy, se kun olisi hyväksi niin lentäjille kuin yhtiölle ja myös meille matkustajillekin.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Nyt on lentäjien vuoro

 

Nyt? Se on kyllä niin, että sama levy tuottavuuden parantamiseksi lentäjienkin kohdalla on soinut jo useamman vuoden mutta mitään ei oikein tunnu tapahtuvan kun se soi edelleen nyt vuonna 2014.

 

Esim. vuonna 2009 sama laulu soi erittäin taajaan ja sitten DJ:nä toiminut Hienonen lähti kun enää jaksanut kuunnella ja kipparit veti lakon päälle vuoden loppuun.

 

http://archive.today/fR3Q

 

Kumma juttu tässä Finnairissa, että samoja asioita hierotaan ja vehdataan vuosikaupalla uudestaan ja uudestaan monen henkilöstöryhmän kanssa. Miksei näissä koskaan tule mitään valmista? Kerralla nyt homma kuntoon niin loppuu se omituinen vuosikausia kestävä nysvääminen.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

katsoppas Ilkka, kaksi voimakasta tahtotilaa, kumpikaan ei pärjää yksinään ja jollain on selitettävä osakkeenomistajille epäonnistuminen, näin keittiönnurkasta katsottuna. 8)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.hs.fi/kotimaa/Finnair+neuvotteli+lent%C3%A4jien+kanssa+aamuy%C3%B6h%C3%B6n++tuloksista+kerrotaan+t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n/a1402624736443

 

Finnairin neuvottelut lentäjien kanssa ovat edistyneet. Viestintäpäällikkö Mari Rouvi kertoo, että yhtiö keskustelee vielä tänään lentäjien yhdistyksen kanssa, ja lopputuloksesta kerrotaan tämän päivän aikana.

 

"Olemme käyneet neuvotteluja viime yönä aamuyöhön saakka ja edistymistä on tapahtunut", Rouvi kertoo.

 

Lentäjien säästöneuvottelujen takaraja on tänään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnairin ja Suomen liikennelentäjäliiton (SLL) työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisissa säästöneuvotteluissa on saavutettu osaratkaisu. Neuvotteluissa on tehty päätös siirtymisestä uuteen, yksikkökustannuksia alentavaan palkkamalliin. Lisäksi on sovittu yksittäisistä, uusia lentäjiä koskevista työehtosopimusmuutoksista, joilla saavutetaan tulevaisuudessa noin 2 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Uuden palkkamallin viimeistelemiseksi neuvotteluja on päätetty jatkaa 7.9. saakka.

 

- Saimme neuvotteluissa jo ratkaistua joitakin keskeisiä asioita liittyen uusien lentäjien työehtoihin. Jäljelle jääviä 15 miljoonan euron säästöjä haetaan pääasiassa uudesta palkkamallista, jota olemme työstäneet SLL:n kanssa. Malli alentaa kustannuksia ja tukee työn tuottavuuden parantamista. Molemmat osapuolet ovat sitoutuneet uuteen malliin siirtymiseen. Luonnollisesti jatkamme neuvotteluja myös muista säästöelementeistä, kommentoi Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

 

- Uuden palkkamallin monimutkaisuuden vuoksi sen viimeisteleminen ja siihen liittyvän lopullisen säästöratkaisun sopiminen vie aikaa. Säästösopimuksen tavoitteena on osaltaan mahdollistaa Finnairin kasvu ja varmistaa, että voimme toteuttaa kasvun omalla miehistöllämme, Ville Iho sanoo.

 

Finnair sitoutuu olemaan lomauttamatta ja irtisanomatta liikennelentäjiä ennen näiden jatkoneuvotteluiden päättämistä.

 

Finnair aloitti 60 miljoonan euron lisäsäästöohjelmansa lokakuussa 2012. Se tavoittelee merkittäviä pysyviä säästöjä pääasiassa henkilöstö- ja henkilöstösidonnaisissa kuluissa. Matkustamohenkilökunnan kanssa käydyt säästöneuvottelut 18 miljoonan euron pysyvistä säästöistä päättyivät tuloksettomina ja yhtiö joutuu suunnittelemaan alihankinnan lisäämistä, vaikka jatkaisi mieluiten oman, finnairilaisen henkilöstön kanssa. IAU:hun kuuluvien henkilöstöryhmien sekä ylempien toimihenkilöiden ja insinöörien kanssa Finnair on päässyt säästösopimuksiin. Lisäksi Finnair on leikannut hallintoa ja tukitoimintoja, ja Finnairin hallitus on myös leikannut johdon kokonaisansioita sekä etuuksia.

 

Lisätietoja:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Neuvottelukunnat ovat saaneet aikaan ratkaisuehdotuksen Finnairin ja Suomen liikennelentäjäliiton (SLL) työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisissa säästöneuvotteluissa, joita 18.6. sovittiin jatkettavan 7.9.2014 asti. Ratkaisuehdotus vaatii vielä SLL:n ja Finnairin hyväksynnän.

 

Finnair ja SLL tiedottavat sopimusehdotuksesta ja kommentoivat sen sisältöä tarkemmin myöhemmin tänään.

 

FINNAIR OYJ

 

Lisätiedot:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnair ja Suomen liikennelentäjäliitto (SLL) ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen Finnairin kustannussäästöohjelmaan liittyvissä säästöneuvotteluissa.

 

Säästösopimuksen kokonaisarvo on 17 miljoonaa euroa pysyviä, vuosittaisia säästöjä. Säästöistä noin 11 miljoonaa toteutuu porrastetusti 2-vuotisen sopimuskauden aikana. Noin 3 miljoonaa euroa toteutuu lähivuosina kasvun myötä ja noin 3 miljoonaa tulevaisuudessa uusien lentäjien työehtoihin ja eläkkeisiin liittyvien muutosten kautta. Vastineeksi säästöistä Finnair tarjoaa lentäjille kahden vuoden irtisanomissuojan. Osana neuvottelutulosta on lisäksi sovittu, että Finnair ryhtyy selvittämään kannustinohjelmaa lentäjille. Sopimuksen lopullinen toteutuminen on ehdollinen syksyn aikana laadittavan kannustinohjelman toteutumiselle.

 

SLL:n kanssa sovitut säästöt muodostuvat pääasiassa lentäjien palkkaan ja työaikaan liittyvistä muutoksista. Kesäkuussa SLL:n kanssa sovittiin uuteen palkkamalliin siirtymisestä, mutta säästöratkaisu syntyi lopulta nykyisen palkkamallin pohjalta.

 

- On erittäin hienoa, että vaikeassa tilanteessa pääsimme lentäjien kanssa neuvotteluratkaisuun. Sopimukseen sisältyvä kannustinohjelma vaatii vielä jatkoselvitystä, jonka saamme päätökseen syksyn aikana. Säästöistä merkittävä osa toteutuisi nopealla aikataululla, mikä on olennaisen tärkeää Finnairin tämänhetkisessä taloudellisessa tilanteessa. Haluan kiittää SLL:n jäseniä siitä, että he ovat vastuullisesti myötävaikuttaneet neuvotteluratkaisun syntymiseen. Tiedän, etteivät sovitut työehtosopimusmuutokset ole kenellekään helppoja. Neuvottelutulos on hieno osoitus lentäjien sitoutumisesta Finnairiin ja sen tulevaisuuteen, korostaa yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

 

- Olemme halunneet tarjota lentäjille irtisanomissuojan seuraaville kahdelle vuodelle säästöjen vastineeksi. Pitkä irtisanomissuoja tässä maailmantalouden ja alamme markkinatilanteessa on poikkeuksellista, Vauramo sanoo.

 

Finnair aloitti lokakuussa 2012 60 miljoonan euron lisäsäästöohjelmansa elokuussa 2011 aloitetun 140 miljoonan säästöohjelman lisäksi. Ohjelman avulla se tavoittelee merkittäviä säästöjä pääasiassa henkilöstö- ja henkilöstösidonnaisissa kuluissa. Matkustamohenkilökunnan kanssa käydyt säästöneuvottelut 18 miljoonan euron säästöistä päättyivät tuloksettomina ja yhtiö joutuu siksi etenemään matkustamopalvelun alihankinnan lisäämisessä. Finnair olisi halunnut jatkaa oman, finnairilaisen matkustamohenkilöstönsä kanssa.

 

IAU:iin kuuluvien henkilöstöryhmien sekä ylempien toimihenkilöiden ja insinöörien kanssa Finnair on päässyt säästösopimuksiin. Finnair on leikannut myös hallintoa ja tukitoimintoja, ja lisäksi Finnair on vähentänyt johtajistoa sekä leikannut johdon kokonaisansioita sekä etuuksia.

 

FINNAIR OYJ

 

Lisätiedot:

 

http://www.finnairgroup.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoyhtiö Finnair ja Suomen liikennelentäjäliitto (SLL) ovat tehneet säästösopimuksen, jonka kokonaisarvo on 17 miljoonaa euroa pysyviä, vuosittaisia säästöjä. Vastineeksi säästöistä Finnair tarjoaa lentäjille kahden vuoden irtisanomissuojan.

 

http://www.talouselama.fi/uutiset/finnair+ja+lentajat+solmivat+17+miljoonan+saastosopimuksen++vastineena+2+vuoden+irtisanomissuoja/a2264702

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoyhtiö Finnair ja Suomen liikennelentäjäliitto (SLL) ovat tehneet säästösopimuksen, jonka kokonaisarvo on 17 miljoonaa euroa pysyviä, vuosittaisia säästöjä. Vastineeksi säästöistä Finnair tarjoaa lentäjille kahden vuoden irtisanomissuojan.

 

http://www.talouselama.fi/uutiset/finnair+ja+lentajat+solmivat+17+miljoonan+saastosopimuksen++vastineena+2+vuoden+irtisanomissuoja/a2264702

 

Kukaan vaan ei kerro paljonko leikkasivat lentäjien palkkoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kukaan vaan ei kerro paljonko leikkasivat lentäjien palkkoja.

 

Jotenkin tuntuu siltä että enää ei nähdä premium tason autoja eräässä parkkihallissa EFHK:lla. Kohta siellä on rivi Fiat Pandoja ja VW Poloja :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikka ne toisten palkat Suomessa ovat herkullisempi aihe kun oma palkka, niin kannattaa vaan tyytyä HS:n lauseeseen:

 

"Liikennelentäjien liiton mukaan lentäjät tekevät jatkossa samalla palkalla enemmän töitä". HS 8.9.2014

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotenkin tuntuu siltä että enää ei nähdä premium tason autoja eräässä parkkihallissa EFHK:lla. Kohta siellä on rivi Fiat Pandoja ja VW Poloja :P

 

Jotenkin tuntuu siltä, että autoetuun ei tullut muutoksia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikka ne toisten palkat Suomessa ovat herkullisempi aihe kun oma palkka, niin kannattaa vaan tyytyä HS:n lauseeseen:

 

"Liikennelentäjien liiton mukaan lentäjät tekevät jatkossa samalla palkalla enemmän töitä". HS 8.9.2014

 

Ensin kehutaan miten on onnistuttu säästämään työpaikkoja. Palkanleikkauksista ei vain ääneen uskalleta puhua. Sitten muka kehutaan taas ,että on 2 vuoden irtisanomissuoja.  On tämä ihmeellistä touhua. Näinkö sitä suomalaista duunaria kyykytetään. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Viestin sisältö meni kyllä allekirjottaneelta ainakin aika huti. Oliko tämä siis kannanotto siihen, miten suomalaista lentäjä-duunaria kyykytetään? Yhtään plusmerkkistä palkanmuokkausta ei tullut, mutta siihen paljonko palkkaa leikkautui pois on mahdotonta sanoa ennenkuin näkee miten muutokset vaikuttavat - palkka kun koostuu perusosan lisäksi lisistä. Mutta ollos huoleton, kyllä se palkka laskee =) Palkkahan on ainoastaan meille työmuurahaisille maksettava korvaus menetetystä vapaa-ajasta, joten vaikka palkka pysyisi samanakin mutta menetetyn vapaa-ajan määrä kasvaa niin laskua se on sekin.

 

Jos viesti taas oli kannanotto siihen, paljonko muiden suomalaisten työntekijöiden ansiot laskevat tämän sopimuksen takia niin siihen asiaan en osaa ottaa kantaa.

 

Ensin kehutaan miten on onnistuttu säästämään työpaikkoja. Palkanleikkauksista ei vain ääneen uskalleta puhua. Sitten muka kehutaan taas ,että on 2 vuoden irtisanomissuoja.  On tämä ihmeellistä touhua. Näinkö sitä suomalaista duunaria kyykytetään. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään