Sami Puro

Harvinainen protesti – pienkoneiden armada tekee joukkolennon Helsinki-Vantaalle

5 viestiä aiheessa

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/235114-harvinainen-protesti-pienkoneiden-armada-tekee-joukkolennon-helsinki-vantaalle

 

Parisenkymmentä lentoharrastajaa aikoo laskeutua Helsinki-Vantaan lentoasemalle perjantaina iltapäivällä. Kyse on ilmailijoiden protestista hallituksen aikeille sulkea Malmin lentoasema.

 

Finavian viestinnästä kerrotaan, että kyse on täysin luvallisesta tempauksesta, jonka ei Finavian mukaan pitäisi häiritä normaalia kaupallista lentoliikennettä.

 

Ilmailijat ovat tehneet normaalit lentosuunnitelmat, joiden mukaan kentälle voi laskeutua enimmillään 20 konetta. Suunnitelman mukaan koneet laskeutuvat kello 16–18.

 

Iltapäivä on Helsinki-Vantaalla vilkasta matkustusaikaa, mutta Finavian mukaan liikenteen pitäisi sujua sutjakkaasti.

 

– Olemme varautuneet koneiden tuloon.Toivotamme heidät tervetulleiksi tänne, Finavian viestinnästä kerrottiin perjantaina puolilta päivin.

 

Harrastelentäjien protestista ensimmäisenä kertoneen Ylen mukaan pienkonepilotit uskovat Helsinki-Vantaan ruuhkautuvan, mikäli Malmin kenttä suljetaan.

 

– Se on jo nyt ruuhkainen lentokenttä. Siihen kun tulee harrasteilmailijat sekaan, niin...en tiedä. Mitä siinä mahtaa käydä, pohti Sami Saikkonen Malmin Lentokentän ystävät -yhdistyksestä Ylen haastattelussa.

 

Ylen mukaan perjantain protestiin on osallistumassa tusinan verran koneita.

 

(lisää yleisfoorumin Malmi-ketjussa)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehtiikös porukka ensi keskiviikkona klo 14? Silloin on halvempi laskeutumismaksukin, ei-ruuhka-aika. Takaisin ennen klo 16 niin ei mene parkkimaksua.

 

Lisäys: nyt oli 20 konetta, kai sinne enemmänkin mahtuu. Alle 10 oli siellä kauempana parkissa ja pääsivät hienolla pikkubussilla business-loungeen kahville. Eihän tätä nyt joka viikko jaksa tehdä mutta jos vaikka ottaisi vakioajan jolloin isompi porukka aina totuttelisi kentän rutiineihin.

 

 

t. TImo

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään