Guest Kaskelin

Useampi FS9:n käyttäjä Win XP ympäristössä

4 viestiä aiheessa

Tuli tämmöinen juttu mieleen kun pitäisi kasata uusi kone pojille...

 

Miten saan asennettua FS9:n niin, että sitä pystyvät käyttämään muutkin kuin pääkäyttäjä?

 

Muistaaakseni FS9 ei suostunut asentumaan muualle ja haluaisin itse ainoa admin oikeudet omaava käyttäjä ja rajoittaa poikien oikeuksia koneensa käytön suhteen (ei tarvisi asentaa uudelleen niin usein).

 

Myös monet pelit ovat sellaisia, ettei niitä pysty pelaamaan kuin se käyttäjä joka softan on asentanut. Mitä niille on tehtävissä?

 

Auttaako se yleensä, että admin oikeudet annetaan asennuksen ajaksi ja poistetaan sen jälkeen?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poikien tunnus heti alusta asti admin oikeuksin ja asentelet sillä kaikki ohjelmat, sitten omalla tunnuksellasi rukkaat poikien tilin käyttäjä-tiliksi, pitäisi toimia.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

XP:ssä NTFS-tiedostojärjestelmällä kirjoitusoikeudet kansioihin joutuu yleensä antamaan erikseen. Ne tarvitaan käyttäjille sen pelin asennuskansioon, jos se tallettaa sinne jotain asetuksia/tuloksia. Tämä tapahtuu klikkaamalla kansiota oikealla, valitsemalla Jakaminen ja suojaus ja Suojaus-välilehdeltä lisätään tarvittavat ryhmät ja/tai käyttäjät ja niille kirjoitusoikeus.

 

Jotkin ohjelmat haluavat tehdä rekisteriin muutoksia HKEY_LOCAL_MACHINE -avaimeen. Sellaisille pitää laajentaa käyttöoikeutta omaan haaraansa. Tämä tapahtuu rekisterieditorissa klikkaamalla oikealla HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\<ohjelman nimi> -avainta ja valitsemalla avautuvasta pikavalikosta Käyttöoikeudet. Oikeudet annetaan samalla tavalla kuin tiedostoillekin.

 

Usein kuitenkin riittää ohjelman käynnistysvalikon jakaminen kaikille. C:\Documents and settings\<oma tunnus>\Käynnistä-valikko\Ohjelmat -kansiosta siirretään sen ohjelman kansio C:\Documents and settings\All users\Käynnistä-valikko\Ohjelmat -kansioon ja varmistetaan että kaikilla on siihen lukuoikeus. Samalla tavalla työpöydän kuvakkeet löytyvät Documents and settingsin alta Työpöytä-kansiosta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistaaakseni FS9 ei suostunut asentumaan muualle ja haluaisin itse ainoa admin oikeudet omaava käyttäjä ja rajoittaa poikien oikeuksia koneensa käytön suhteen (ei tarvisi asentaa uudelleen niin usein)

Riittää, kun asennat FS9:n vain kerran omalla tunnuksellasi. Jos sinulla on WINXP Home Edition, kansioiden suojauksista ei tarvitse välittää NTFS tiedostojärjestelmässäkään, koska suojauksia ei ole. XP Professional editionissa NTFS:n suojaukset pitää hoitaa Esan ohjeiden mukaan.

 

Jos sinulla on XP Home edition, yksinkertaisin ratkaisu on luoda pojille rajoitetut käyttäjätilit (siis käyttäjätunnukset), kirjautua windowsiin ainakin kerran ko tileillä, jolloin C:\Documents and Setting -kansioon syntyy heille omat kansiot. Sen jälkeen vain kopioit omalta työpöydältäsi (C:\Documents and Settings\<oma tunnuksesi>\Työpöytä) FS9:n kuvakkeen joko Esan ohjeen mukaan All Users käyttäjän työpöytä –kansioon (jolloin sinulle ilmestyy duplikaatti ko kuvakkeesta) tai erikseen jokaisen pojan työpöytä kansioon. Kun pojat ensimmäisen kerran käynnistävät omilla tunnuksillaan FS9:n, ohjelma luo heille omat asetukset C:\Documents and Settings\<pojan käyttäjätunnus>\Application Data\Microsoft\FS9\... kansioihin ja luo ilmeisesti myös oman databasen heille ko kansioihin tai jonnekin. FS9:n asetukset pitää erikseen muuttaa jokaisen kohdalla, mikäli oletukset ei kelpaa.

Rauno

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään