Ilkka Mäkelä

Poliisi heitti pommivitsin pyrkiessään turvatarkastuksen läpi koneeseen

4 viestiä aiheessa

Taas kerran tarinaa Ruotsista: Kaksi henkilöä, joiden sukupuolta uutinen varoo mainitsemasta, esittäytyi poliiseiksi Gällivaren kentän turvatarkastuksessa edellisellä viikolla pyrkiessään mukaan Tukholman lennolle ja "vitsaili" samalla, että heillä on mukanaan pommeja ja ampuma-aseita. Asiaan reagoitiin ja suoritettiin perusteellinen tarkastus. Mitään pommeja ei löytynyt. Tarkastuksen jälkeen henkilöt päästettiin mukaan koneeseen, mutta asiasta tehtiin myös ilmoitus Liikennehallintoon. Kentän turvavastaava paheksuu ylipäänsä pommivitsejä ja erityisesti sitä, että poliisin palveluksessa oleva henkilö käyttäytyy näin muiden matkustajien kuullen. Poliisin yksikönjohtaja, ilmeisesti ko. henkilön esimies, paheksuu asiaa myös sanoen, että "ei se nyt ole ihan OK"  ::) poliisin käyttäytyä tällä tavoin, ja asia "saattaa mennä sisäiseen tutkintaan". - Kentältä lentää Tukholmaan vain Nextjet, jonka lennosta siis oli kyse.

 

När de två personerna skulle gå genom säkerhetskontrollen på Lapland Airport i Gällivare uppgav de att de var poliser. Samtidigt ska de ha skämtat om att de hade med sig bomber och skjutvapen, skriver NSD.

 

– Det fanns inga bomber i deras bagage men bara snacket gör att vi reagerar. Vi vet inte hur många av medpassagerarna som hörde det, men det är riktigt dåligt och arbetar man inom polisen så är det ändå värre, säger Kenneth Schönfeldt, säkerhetsansvarig vid Lapland Airport, till NSD.

 

Efter noggrann kontroll fick paret följa med planet till Stockholm, men händelsen, som inträffade i förra veckan, anmäldes i en avvikelserapport till Transportstyrelsen.

 

Den ena i paret var verkligen polisanställd.

 

 

http://www.dn.se/nyheter/polis-bombhotade-gallivare-flygplats-pa-skamt/

 

... toiminta Ruotsissa kenenkään mielestä liian lepsua?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

... toiminta Ruotsissa kenenkään mielestä liian lepsua?

 

No jaa, ihan asiallisestihan tuo oli käsitelty ja oikeissa mittasuhteissa. Aivan uskomatonta pelleilyähän tuo koko turvatarkastus/pommihysteria on, joten ihan hyvä ettei ole perinteiseen tapaan ylireagoitu tuossakin.

 

Eli sanottu vähän että "noh noh pojat, eipäs hassutella ettei joku heikkohermoinen lentopelkoinen säiky" mutta kuitenkaan ei ylilyöty reagointia. Mun puolesta koko tuon turvahölmöilyn voisi lopettaa, osaava kiertää sen kuitenkin joka tapauksessa halutessaan ja normaalimatkustajia vain kiusataan turhaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehkei myöskään pidä sanoa "nukkuneensa pommiin", kun meinaa aamulla koneesta myöhästyä... :(

 

Kojo euroviisuissa. Nuku pommiin, nolla pistettä. Eikä ihme  ;D :

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään