newsBot

Hawk-suihkuharjoituskoneet harjoittelevat pohjoisessa

1 viesti aiheessa

Lentosotakoulu järjestää HELA 2014 -lentoharjoituksen Oulunsalon tukikohdassa 4.-8.8.2014. Harjoituksessa on mukana kahdeksan Hawk MK66 -konetta. Harjoitusjoukon vahvuus on noin 50 henkilöä.

 

HELA 2014-harjoituksen lentotoiminta tapahtuu aamukahdeksan ja iltakymmenen välisenä aikana. Koneet saapuvat

Oulunsaloon maanantaina 4.8. ja palaavat Kauhavalle perjantaina 8.8. iltapäivällä.Harjoituksessa lennetään Hawk-lentokoulutusohjelman mukaisia harjoitus- ja koululentoja.

 

- Keskeistä harjoituksessa on jatkokoulutusvaiheeseen edenneiden ohjaajien vaativamman ilmataistelulentokoulutuksen aloittaminen tiiviillä lentointensiteetillä. Laivueen syksy on puolustusvoimauudistuksen vuoksi erityisen kiireinen, joten tehokas toiminta lentoharjoituksissa palvelee myös uudituksen toteuttamista, kertoo harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Timo Herranen.

 

Harjoituksen tavoitteena on myös harjaannuttaa lennonopettajia ja lentoteknistä henkilöstöä sekä lento-oppilaita toimimaan Oulunsalon tukikohdassa.

 

- Harjoitteleminen kotitukikohdan ulkopuolella palvelee valmistautumista poikkeusoloihin, tarkentaa everstiluutnantti Herranen.

Poikkeusoloissa voidaan joutua tukeutumaan mihin tahansa tukikohdista, ja toiminnan on oltava sujuvaa myös muualla kuin omassa tutussa tukikohdassa.

 

Lentotoiminta suuntautuu Kuopio-Rovaniemi väliselle alueelle sekä Perämeren alueelle. Lentoja suoritetaan myös matalilla lentokorkeuksilla.

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään