Ilkka Mäkelä

Lentoyhtiöt peruvat Tel Avivin lentoja

14 viestiä aiheessa

USA:n lentoyhtiöt, ainakin Delta ja US Airways sekä mahdollisesti myös United ovat peruuttaneet lennot Israeliin toistaiseksi, eri uutisten mukaan palestiinalaisten raketin pudottua lähelle Tel Avivin kenttää. Deltan 747 diverttasi Pariisiin kesken matkan.

 

http://news.yahoo.com/delta-cancels-israel-flights-over-missile-fear-150757559.html

 

Päivitystä: FAA kieltää USA:n yhtiöitä lentämästä Israeliin seuraavien 24 tunnin aikana.

 

http://www.reuters.com/article/2014/07/22/faa-brief-idUSWEN00DMS20140722

 

Lufthansan sivuilla sanotaan yhden tämänpäiväisen lennon viivästyvän "for operational reasons" ja yhden lennon "lentävän Ateenan kautta" samasta syystä.

 

Finnairilla on lento huomenna, "lennettäneen" ? Tai ehkä ei?

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288717329404.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Iltalööppi kirkuu taas..

 

Finnair aikoo jatkaa toistaiseksi lentojaan Israeliin. Islamistijärjestö Hamas varoitti illalla ulkomaisia lentoyhtiöitä lentämästä Tel Avivin Ben Gurionin lentokentälle.

Viime kuussa monet kansainväliset lentoyhtiöt lopettivat lyhyeksi aikaa lentämisen Tel Aviviin. Finnair lentää Israeliin perjantaisin ja maanantaisin.

 

- Perjantain lento lennetään normaalisti. Mitään muuta päätöstä ei ole tehty. Seuraamme tilanteen kehittymistä, kertoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen STT:lle.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288727713964.html

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota, ei tuossa nyt mitään kirkumista ole. Pakko sanoa, että ihan asiallinen lööppi tällä kertaa. Siinähän kerrotaan vain faktat, ei muuta. Vai olenko lukenut ihan pieleen??

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luulisi olevan aivan selvää, että Finski peruuttaa lennot tuommoiselle kentälle, jonka lähistöllä raketit ja ohjukset lentelee ja putoilee alas.

Lisäksi vielä erikseen on varoitettu lentoyhtiöitä lentämästä tuonne.

 

Siis.. Länsimaisen lentoyhtiön pitäisi lopettaa lentäminen länsimaiselle lentokentälle vilkkaalla reitillä siksi että paikallinen terroristijärjestö "varoittaa" lentämisestä sinne? Eikö se lentojen peruuttaminen tai noiden varoitusten kuuntelu olisi voitto terroristeille?

 

Eiköhän tuossa aika tarkkaa turvallisuusanalyysiä tilanteesta ole tehty ja todettu että Hamasin varoitus on enemmän leukojenlouskutusta kuin todellinen riski. Israelille suositellaan päivittäistä hamasharjan käyttöä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä. Sitä kun ei kukaan tiedä onko kyseessä leukojen lonksuaminen vai todellinen uhka.

 

Siksi mielestäni turhaa riskinottoa lentää tuonne.

 

Eli kaikkien Israeliin bisnestä tekevien pitäisi mieluummin hölkätä perille? Ja lomailijoiden? Ja näin tuemme terroristijärjestön yrityksiä vahingoittaa maan taloutta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä. Jos vaarana on tulla ammutuksi alas.

 

Eli suljetaan sitten vaikkapa Heathrow kun yksi näistä vatipäistä päättää antaa saman varoituksen sinnekin? :)

 

Ei Hamasilla juuri ole vakavasti otettavaa kalustoa ampua alas minkäänsortin lentokonetta. Niitä kotikutoisia rakettejaan voivat räiskiä ja ehkä tuurilla saada yhden kantamaan lentokentälle asti, osumaan edes vähän minne on tähdätty ja ja jopa puolustusjärjestelmästä läpi. Todennäköisyys että se vielä lisäksi osuisi juuri lentokoneeseen ja vielä niin että se saisi vakavia vahinkoja aikaan on aikalailla lottovoiton luokkaa.

 

Eri asia jos Hamasilla olisi pidemmän kantaman oikeita ilmatorjuntaohjuksia käytössään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Aurinkomatkojen Israel on ainakin laitettu jäihin loppukaudeksi.

Suurin syy lienee siinä, ettei ole myynyt tarpeeksi ja tuottaisi tappiota. Julkisesti on hyvä laittaa syyksi turvallisuustilanne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paikanpäältä jo vanhentunut juttuhan tämä on mutta tietoa kumminkin,

 

Jenkit on AINA joka paikassa tunkemassa nokkaansa vaikkei heille kuulu, Mutta kun yksi kotikutoinen putkesta tehty raketti jaksoi vahingossa lentää parin kilometrin päähään kentästä niin eivät uskalla edes lentää lähimaastoonkaan "pelkurit"

 

Vaikka vaaraa ei edes teoreettisesti ollut missään vaiheessa että kentälle tai koneisiin mitään saisivat edes osumaan niillä expired day ummessa olevilla venäläis "raketeilla" tai omilla vesijohtoputkesta tehdyillä jotka lentää tuurilla omiin parakkeihinkin :) "surkeita tekeleitä"

 

Monet yhtiöt lensivät kumminkin normaalisti (onneksi) ja itse pääsin lähtemään tashkeniin josta pomppasin kotio BKK:hon sieltä peräkylän perseen reiästä. Sellainen maa ja kylttyyri että toiste en israeliin erehdy vahingossakaan asumaan, Luokkaa intia,romania,nigeria tms Jälkeenjäänyt asumiskelvoton perseenreikä.

 

Mutta lennoille ei ollut koko aikana mitään vaaraa ja riskiä missään vaiheessa, Normaalia USA:n ylireakoimista mitättömään asiaan tuokin ja lampaat seurasi perässä ja eivät lentäneet, (idiootit)

 

Todellista vaaraa oli työreissu gazan lähellä kun motarille pöyri raketti meidän taakse just siitä ajaessa mut jäi onneksi suutariksi niinkuin suurin osa noista kotikutoisista,

 

Israelin hyökkäyksen syynä oli lähinnä suuttumus kun kolme nuorta tapettiin ja yksi raketti lensi leikkikoulun seinästä sisään (suutari onneksi sekin) Niin halusivat sen terroristien pelleilyn loppuvan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Israelilainen Haaretz-lehti kertoo, että raketteja on vastikään ammuttu paitsi Gazasta, myös Libanonin ja Syyrian puolelta Israeliin. Yksi raketti on räjähtänyt Tel Avivin pohjoispuolella. - Toinen uutinen tällä samalla sivulla kertoo, että viimeisten 45 päivän aikana sireenit ovat soineet rakettihälytyksien vuoksi Israelissa yli 4000 kertaa. Joten olettaisin, että siellä jotain ilmassa lentelee. Paitsi palestiinalaisten raketteja, myös Israelin Iron Dome-torjuntaohjuksia. Kuinkahan toimintavarmoja ne ovat? Siis, ettei yksi vahingossa eksy väärään maaliin?

 

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.612139

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään