Ilkka Mäkelä

Kumlingen kentän viereen kaavaillaan mökkikylää ja halleja

3 viestiä aiheessa

Tuore, tosin lyhyt uutinen Ålandstidningen-lehdessä kertoo, että suomalainen yrittäjä suunnittelee "eksklusiivisia mökkejä" ja halleja Kumlingen lentokentän viereen meren rannan äärelle. Yrittäjä neuvottelee Brändö-Kumlingen seurakunnan kanssa tarvittavan tonttimaan ostosta.

 

Privata flygplan ska landa på Kumlinge flygfält och där mötas av en exklusiv stugby med tillhörande hangarer som vetter mot stranden.

 

http://www.alandstidningen.ax/nyheter/vill-bygga-flyg-ranch-pa

 

Mielenkiintoinen suunnitelma sinänsä. Tarkoittaakohan "eksklusiivinen" mökkien myyntiä yksityisille koneenomistajille, vai tuleeko niistä mahdollisesti vuokrattavia? Toisaalta, aikataulusta ei ole vielä mitään puhetta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuo suunnitelma "lento park" oli esillä kun kentälle pörräiltiin porukalla 4-5 vuotta sitten . Olimme silloin liikeellä kerhoporulla emmekä oikein osaneet lämmetä korkean tason mökkikylän ajatukselle jota paikallinen lomakylä yrittäjä esiteli. Tietysti jos omistaisi koneen niin mökkimatka kukaiseen idylliseen saareen kävisi näppärästi koneella, jos sattuisi vielä VFR kelit mennen tullen niin mikäs siinä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Palautettakoon mieliin, että kentän vierestä parin kilometrin päästä löytyy myös vuonna 1937 käyttöönotettu vanha lentomajakka. Majakkatorni ja sen vieressä oleva aggregaattirakennus ovat säilyneet varsin alkuperäisessä asussa. Tekniikka on tosin viety pois jo heti sotien jälkeen.

 

Tällä hetkellä Kumlingessa on kiinnostusta kunnostaa majakkatorni ja löytää sille mahdollisesti uutta käyttöä. Tämä hanke sopisi hyvin osaksi mökkikyläkaavailuja. Ohessa pari kuvaa Kumglingen "ilmamajakasta" parin vuoden takaa. Lisää aiheesta voi lukea ilmailuhistoriallisesta Feeniks-lehdestä 1/2012 ja 4/2012.

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään