Kim Laitinen

Interfax: Malesialainen matkustajakone putosi maahan Ukrainassa

325 viestiä aiheessa

Interfax: Malesialainen matkustajakone putosi maahan Ukrainassa lähellä Venäjän rajaa

Uutistoimisto Interfaxin mukaan malesialainen matkustajakone on pudonnut maahan Ukrainassa.

Uutistoimiston tieto perustuu ilmailulähteisiin. Reutersin välittämän uutisen mukaan kone olisi pudonnut maahan lähelle Venäjän rajaa.

 

Aiheesta lisää pian.

http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288715494824.html?ref=og-ref-ampparit.com

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://yle.fi/uutiset/reuters_malesialaiskone_putosi_ukrainassa/7362600

 

Uutistoimisto Reutersin mukaan malesialainen matkustajakone on pudonnut. Onnettomuus olisi tapahtunut Ukrainassa, lähellä Venäjän rajaa.

 

Reutersin uutissähke perustuu venäläisen uutistoimisto Interfaxin tietoon.

 

Venäläistietojen mukaan Boeing 777 -tyyppinen kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin, kun se yllättäen alkoi menettää korkeuttaan Ukrainan ilmatilassa juuri ennen Venäjälle siirtymistä noin kello 17.25.

 

Ilmailulähteiden mukaan kone löytyi maasta palavana. Alustavien tietojen mukaan koneessa oli 280 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä.

 

 

http://avherald.com/h?article=47770f9d&opt=0

 

A Malaysia Airlines Boeing 777-200, registration 9M-MRD performing flight MH-17 from Amsterdam (Netherlands) to Kuala Lumpur (Malaysia) with 280 passengers and 15 crew, was enroute at FL330 about 50nm northwest of Donetsk (Ukraine) when the transponder signal was lost at FL330 at position N48.56 E37.21 at 13:43Z.

 

Interfax reports cites an industry source that a Malaysia Boeing 777 from Amsterdam to Malaysia has crashed near the Ukrainian/Russian border, the burning wreckage has been located.

 

Malaysia Airlines has confirmed an incident.

 

^confirmed an incident, mutta tietoa heidän webbisivuilla ei ainakaan ole vielä.

 

 

Tässä video jossa väitetty onnettomuuspaikka: http://www.youtube.com/watch?v=dTCulEzHQh4   (ei näy muuta kuin savua nousevan kaukaa)  Samoin väitetään "Shot Down Near Shakhtersk Donetsk", videon lähettäjä on Ukrainan Euromaidan-liike, eli ei kovinkaan luotettava noin äkkiä ajateltuna.

 

Ja FlightRadari näyttää MH17:n statukseksi 'cancelled' ja ainakaan itse en tälle päivälle mitään historia-trackkia siitä tuolta saa esille. Eli katsoos nyt...

 

Ja Sky News kertoo:

 

It was brought down by a ground-to-air missile, an adviser to the Ukrainian interior ministry quoted by the news agency said.

 

A spokesman for Malaysian Airlines confirmed "an incident" involving one of its flights and is expected to release a statement shortly.

 

The aircraft involved is believed to be a Boeing 777 with flight number MH17, which departed from Amsterdam at 12.14am local time.

 

(mutta lähteet taas melko epäluotettavan oloisia tässä vaiheessa)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näin maallikkona lähinnä olen ällikällä lyöty siitä, että sielläkö vielä lennetään siviilikoneilla kriisialueidenkin(joksi ainakin itse koko itä-Ukrainan luen) päällä?

 

No ei varmaan enää tämän jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentoyhtiö vahvistaa katoamisen:

 

 

"Malaysia Airlines has lost contact of MH17 from Amsterdam. The last known position was over Ukrainian airspace. More details to follow."

 

 

Ja FR24:ltä kuvakaappaus:

 

https://twitter.com/flightradar24/status/489795658879348737/photo/1

 

 

YLE:

"Ukrainan viranomaisten mukaan paikalliset asukkaat ovat löytäneet koneen hylyn maastosta."

"Ukrainan sisäministeriön edustajan mukaan Venäjä-mieliset separatistit ovat ampuneet koneen pudottaneen Buk-ilmatorjuntaohjuksen."

"Uutistoimisto Interfaxille puhuneet Venäjä-mieliset kapinalliset kiistävät ampuneensa koneen alas. Kapinallisten edustajan mukaan heillä ei ole käytössään ohjuksia, jotka yltäisivät yli 10 000 metriin."

 

 

Ja tässä toinen video väitetyn putoamispaikan läheltä (= savua kaukana): http://www.youtube.com/watch?v=48YlDSVFVMI  (epäselvä, mutta ikään kuin kuvataan jotain tippuvan alas ja vasta 25sek kohdalla alkaa savupilvi nousta)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seperatistit tuskin operoivat BUK järjestelmää.

 

Separatisteille voidaan tarvittaessa luovuttaa sellainen käyttöön ja opastaa miten toimitaan.

 

Mutta, odotetaan tarkentavia tietoja. Ainakaan minun mediakriittisyydellä ei voi vielä luottaa mihinkään tietoon mitä kummankaan valtion uutistoimistot lähettävät; odotellaan että muutama ulkomainen saa vahvistettua tietoja asiasta. Paskamainen tilanne kuitenkin, olkoonkin ylipäätään ko. alueella käyvä sota täysin idioottimainen, niin sotatoimien ja/ tai kapinallisjoukkojen toiminnan ei missään nimessä pitäisi kohdistua ulkomaisiin, täysin sivullisiin kohteisiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seperatistit tuskin operoivat BUK järjestelmää.

 

Muistaakseni hetki sitten luin jostain, että Interfax (?) olisi juuri eilen (?) uutisoinut tietoja joiden mukaan BUKkeja olisi separatisteilla raportoitu olevan.

 

Mutta eipä tässä nyt tällä hetkellä voi varmaankaan luottaa mihinkään tietoon.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei tää voi olla todellista!! Edellistäkään saman yhtiön mysteeriä vielä selvitetty??

Itsekin juuri Ukrainan yli lentäneenä, (tosin länsiosan) tuntuu ihan karseelta.æ :'(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Seperatistit tuskin operoivat BUK järjestelmää.

 

Eikös ryssä ole melko avokätisesti avustanut tuota itäisen Ukrainan roskajoukkoa jos jonkinmoisilla asejärjestelmillä? Jos näin olisi, niin naapurin roistovaltio voidaan vetää suoraan vastuuseen tapahtuneesta.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joidenkii huhujen mukaan joku arvon separistit kehuivat juuri kuinka ampuivat alas yhden rahtikoneen. Viestit oli sit poistettu hetken päästä mutta talteenhan ne tarttuivat jo ihmisille.

 

 

#Strelkov's page boasts of A-26 being downed as Boeing MH17 reportedly crashed over #Donetsk. Inferences to be drawn

6:47 PM - 17 Jul 2014

 

 

#Russia's state news agency RIA bragging about "rebels shooting down a cargo plane" - pic via @euromaidan

6:47 PM - 17 Jul 2014 "

 

Mut näitähän löytyy. Tosin en ihmettelis jos siel ois käynyt pikkanen vahinko.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuossa pari poimintaa Ylen seurannasta. Lyhyesti - kaikki kiistävät, ja kaikilla on tavaraa millä koneen saa alas ammuttua.

 

 

19.26

Uutistoimisto Itar-Tass kertoi kesäkuun lopulla, että kapinalliset olisivat saaneet käsiinsä Buk-ohjuksia.

 

19.22

Itä-Ukrainan separatistijohtaja Aleksandr Borodai sanoo, että Ukrainan hallituksen joukot olisivat ampuneet koneen alas. Ukrainan hallitus on kiistänyt tämän.

 

19.20

Ukrainan presidentti sanoo, että Ukrainan armeija ei ole ampunut mitään ilmassa olevaa kohdetta.

 

19.19

Ukrainan hätäministeriön paikan päällä olevan edustajan mukaan kuolleita on löytynyt jopa 15 kilometrin säteellä putoamispaikasta. Ainakin sata ruumista on nähty.

 

19.14

Reutersin paikan päällä oleva kirjeenvaihtaja näkee palavan koneen ja maassa lojuvia ruumiita.

 

19.05

Ukrainan kapinallisilla tiedetään olevan käytössään kannettavia ilmatorjuntaohjuksia. Niiden kantomatka on noin 3000 metriä.

 

19.03

Uutistoimisto AP:n toimittaja kertoo nähneensä kyseisen tyyppisen ohjuslavetin Snizhnen kaupungissa Itä-Ukrainassa aiemmin tänään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tosiaan eri lähteet kertovat, että pro-neukkuväki olisi kehuskellut ampuneensa alas kuljetuskoneen. Taisi tulla vähän pahempi huti, jos näin on....

 

http://yle.fi/uutiset/malesialainen_matkustajakone_putosi_ukrainassa__seuraamme_hetki_hetkelta/7362677

"Separatistien sotilasjohtaja Igor Strelkov on sanonut Twitter-tilillään "varoittaneensa tulemasta ilmatilaamme". Tweetti on lähetetty 17.50 Moskovan aikaa eli hyvin pian koneen kadottua tutkasta. Viestin perusteella separatistit ovat ilmeisesti luulleet ampuneensa ukrainalaisen An-26-kuljetuskoneen."

 

 

Ja tässä lentoyhtiön seuraava tiedote, jossa vahvistetaan uudelleen katoaminen

 

"Malaysia Airlines confirms it received notification from Ukrainian ATC that it had lost contact with flight MH17 at 1415 (GMT) at 30km from Tamak waypoint, approximately 50km from the Russia-Ukraine border.

Flight MH17 operated on a Boeing 777 departed Amsterdam at 12.15pm (Amsterdam local time) and was estimated to arrive at Kuala Lumpur International Airport at 6.10 am (Malaysia local time) the next day.

The flight was carrying 280 passengers and 15 crew onboard."

 

 

 

Ville, laitatko linkin missä noita kuvia on enemmän (ts, ei itse kuvia), jos nyt joku haluaa välttämättä katsoa tarkemmin..

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En uskonut aluksi todeksi tällaista uutista :(

 

Mutta täsmääkö tuossa nyt kaikki, jos kone tulee 10km korkeudesta alas ei siitä yleensä jää juur mitään kynnenpäätä suurempaa jäljelle. Tuossa nyt on kuitenkin suurehkojakin kappaleita (ja muuta ikävästi tunnistettavaa) aika ehjänä tullut alas.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En uskonut aluksi todeksi tällaista uutista :(

 

Mutta täsmääkö tuossa nyt kaikki, jos kone tulee 10km korkeudesta alas ei siitä yleensä jää juur mitään kynnenpäätä suurempaa jäljelle. Tuossa nyt on kuitenkin suurehkojakin kappaleita (ja muuta ikävästi tunnistettavaa) aika ehjänä tullut alas.

 

En tiedä millainen tuo ohjusjärjestelmä on, mutta mikäli se ilmassa on jo hajonnut niin hyvin mahdollista että suuriakin osia irtoaa ja tulee "ehjänä" maahan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään