Ilkka Mäkelä

Irakin ilmavoimien 2 tiedustelukonetta käytössä

1 viesti aiheessa

BBC:n aamu-uutisissa oli mielenkiintoista pätkää Irakin ilmavoimien kahdesta tiedustelukoneesta. En tiedä, onko niistä puhuttu täällä aikaisemmin.

Kyseessä on Jordaniassa rakennettu Seeker SB7L-360, 2-paikkainen tiedustelukone, joka on tavallaan helikopterin ja pikkukoneen ristisiitos siinä mielessä, että koneessa on helikopterimainen kuplaohjaamo, joka mahdollistaa panoraamanäkyvyyden tarkkailuun, takatuupparipotkurimoottori, lentokoneen runko ja peräsimet. Moottori käy ilmeisesti myös tavallisella autobensiinillä. Koneen tarkkailukamera erottaa kiväärimiehen 3 km etäisyydeltä, on tietoliikenneyhteydet maatukikohtaan, ja lämpökamera myöskin. Lentoja tehdään Basran alueella, jossa ei ole suurinta vaaraa koneen alasampumisesta esim. yliolanohjuksella.

Sinänsä mielenkiintoista, että Irakin ilmavoimat tavallaan herää henkiin.

Kuvaa ja speksejä koneesta löytyy, sivu:

 

http://www.seabirdaviationjordan.com/

 

Ja alunperin kone näyttäisi olevan australialaista perua. Kun vähän penkoo nettiä, käy ilmi, että koneet on ilmeisesti toimitettu jo viime vuoden aikana. BBC:n uutispätkä, jossa lennettiin myös Jordanian yläpuolella, tuli kuitenkin tänä aamuna. Sorry, jos juttu on wanha.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään