Ilkka Mäkelä

Ruotsi-USA-lennoille tiukennuksia elektronisten laitteiden mukaanottoon

1 viesti aiheessa

Jo jonkin aikaa on puhuttu uudesta uhasta, jonka mukaan tietyt terroristipiirit esim. Jemenissä olisivat suunnittelemassa uudenlaisia pommeja, jotka voisi mahdollisesti saada vietyä turvatarkastusten läpi USA:han menossa oleviin koneisiin. USA:n viranomaiset ovat pyytäneet useita maita tiukentamaan elektronisten laitteiden matkustamoonvientiä koskevia tarkastuksia siten, että laitteita, joiden akut ovat lataamattomia, ei sallita ottaa mukaan, ja tarkastettaessa matkustajan on kyettävä näyttämään, että kännykkä tai läppäri käynnistyy ja mahdollisesti vielä toimii, siten kuin on tarkoitettu. TSA:n pyyntö on nyt valunut Ruotsiin saakka, ja siellä otetaan huomisesta asti käyttöön lähtöporteilla tehtävät satunnaistarkistukset, joissa varmistetaan, että laitteiden akut on ladattu. Swedavia arvelee, että tuhat matkustajaa päivässä voi joutua tarkastuksen kohteeksi.

 

Nyligen gick TSA ut med att det inte var tillåtet att ta med oladdad elektronisk utrustning på flyg på väg till USA från en del utländska flygplatser.

Oro för bomber

 

Orsaken är att det finns en oro att elektronisk utrustning kan användas som bomber. Därför kan passagerarna behöva visa att datorer och telefoner verkligen är vad de ser ut att vara.

 

Fyra flygbolag och åtta linjer påverkas av extrakontrollerna som bara gäller direktflyg till USA, enligt Ulf Wallin vid Swedavia.

Stickprovskontroller

 

Han bedömer att cirka 1 000 resenärer per dag kan komma att beröras av kontrollerna som ska utföras vid avgångsgaten av Swedavias personal.

 

– Det blir stickprovskontroller. Att det sker i avgångsgaten är för att det inte ska stöka till i den vanliga säkerhetskontrollen och bli köbildning.

 

http://www.svt.se/nyheter/extra-flygkontroller-fran-och-med-onsdag

 

Finavian sivuilta löytyy samaa asiakokonaisuutta koskeva uutinen 4 päivän takaa, jonka mukaan tilannetta tarkkaillaan:

 

http://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2014/trafi-tarvetta-turvatoimien-tiukentamiselle-seurataan-suomessa/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään