Timo Hyvönen

Suomi voitti MM-hopeaa

11 viestiä aiheessa

Näissä kisoissa ei sitten kovin vahvasti panostettu viestintään? MM -hopeaa tuli ja tällä hetkellä ainoa uutinen löytyy Ylen nettisivuilta, siis jos amppareihin voi luottaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onnittelut Antille ja Nikelle MM hopeasta!

 

Hesari ainakin on huomioinut Purjelennon SM kilpailut sekä paperilehdessä että verkkolehdessä.

Uutinen purjelennon SM hopesta löytyi aamun paperilehdestä kuten myös verkkosivuiltakin:

 

Lehdolle ja Luukkaselle MM-hopeaa

Urheilu Julkaistu 2:00

http://www.hs.fi/urheilu/Lehdolle+ja+Luukkaselle+MM-hopeaa/a1404532526225

 

Jo aiemmin viikolla oli uutinen kisoista ja Suomalaisten MM hopeakamppailusta:

 

http://www.hs.fi/urheilu/Lentokapteenin+paremmat+purjelentokisat+Antti+Lehto+k%C3%A4rjen+tuntumassa+MM-taistelussa/a1404362056867

 

Järjestäjät ovat ainakin pitäneet koko kilpailujen ajan niiden viralliset webbisivut erittäin hyvin ajan tasalla.

 

http://www.wgc2014.fi/

 

/Hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näissä kisoissa ei sitten kovin vahvasti panostettu viestintään? MM -hopeaa tuli ja tällä hetkellä ainoa uutinen löytyy Ylen nettisivuilta, siis jos amppareihin voi luottaa.

 

Panostaminen ja panostamisen tuotto voivat olla eri asioita. Oletko joskus yrittänyt työntää köydellä?

 

hannu (suht läheltä seurannut)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Panostaminen ja panostamisen tuotto voivat olla eri asioita. Oletko joskus yrittänyt työntää köydellä?

 

hannu (suht läheltä seurannut)

 

En ole. Liittyykö se jotenkin purjelennon MM -kisoihin, voitko avata asiaa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

mä olin taas positiivisesti yllättynyt, että kisoista oli uutisia sekä ylellä että maikkarilla. Harvoin valtakunnalliset mediat julkaisevat ilmailuun liittyviä asioita - ellei kyseessä ole joku katastrofi vaikka niille syöttäisi valmista materiaalia kuvineen päivineen. Kokemusta löytyy...

Lisäksi Kisojen facebook-päivityksiä tuli aktiivisesti ja usein.

 

Täytyy kertoa, että 2011 oltiin Purjetaitolentojoukkueen kanssa Puolassa MM-kisoissa. Lähetettiin aika isolla jakelulla lehdistötiedotteita, joukkueesta, kisoihin lähtemisestä, sen etenemisestä, tuloksista - välissä myös kun oli huonoa säätä ja käytiin keilaamassa ruotsin joukkueen kanssa (ne kun ei suostuneet jalkapallon peluuseen :D)

 

SE oli se uutinen, minkä esimerkiksi Satakunnan Kansa päätti julkaista. Miten Ruotsi voitti Suomen keilailussa purjetaitolentokisoissa.....

 

Että siitä voi laskea jo, miten lehdistö toimii. Lentäminen ei ole mediaseksikästä. Siksi siitä ei tarvitse juuri kirjoittaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole. Liittyykö se jotenkin purjelennon MM -kisoihin, voitko avata asiaa?

 

No Hannan vastaus aika lailla avasi asian.

 

Minusta on kuvaavaa että kisojen aikana ilmestynyt "meidän" Ilmailu-lehti sisälsi purjelennosta yhden artikkelin (purjetaitolennosta vaakakierteen teko) ja yhden PT:n (ei purjelentotoimikunnan) omituisen vihjauksen ilman laskuvarjoa purjelentokoneella tehtävistä taitolennoista (ihan tiedoksi Peterille, KAIKILLA purjelennoilla on laskuvarjo oltava mukana - enkä ole 40 vuoden aikana kertaakaan nähnyt tai kuullut kenenään lentäneen ilman sitä - temppua tai suoraankaan). En tiedä olivatko Peterin mielipiteet tuontitvaraa (USAssa pelastusvarjo on pakollinen taitolennossa, muttei "tavallisella" lennolla) vai lähtöisin moottorientopuolelta, joissa pelastusvarjo vaaditaan kai vain taitolennossa (ja ehkä hyppylennoilla).

 

Sattumalta samalla menossa olevista MM-kisoista en edes hakemalla löytänyt maininnan pihaustakaan, vaikka ehkä pikku mainos olisi saattanut tuoda edes jonkun kiinnostuneen paikalle tai edes siinä vaiheessa seuraamaan kisaa netistä. Enkä jaksa uskoa, että päätös olla mainitsematta asiaa olisi lähtöisin kisaorganisaatiosta (mainittakoon disclaimerina että olin itse osa kisaorganisaatiota, mutten tiedotusta - kuin vain välillisesti tulosten muodossa).

 

hannu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heippa! Hannan kanssa olen eri mieltä siitä, että lentäminen olisi mediaseksikäs laji. On se, erittäin.

 

Mitä ilmailukisan tiedottamiseen tulee, niin muutaman kerran asiaa kokeiltuani kokemus oli sellainen, että valmisteltu tiedottaminen kyllä onnistuu lähes poikkeuksetta. Valmistelu tarkoitti sitä, että ennen tapahtumaa piti olla yhteydessä avaintahoihin (puhelimitse henkilökohtaisesti) ja sopia, että lajia seurataan toimituksissa. Yllätyin miten positiivisesti, jopa innostuneesti tähän yleensä suhtauduttiin. Silloin STT oli avianasemassa (nämä jutut tapahtuivat 5-10 v sitten, ja silloin mediakenttä oli hieman erilainen, ei ollut esim. niin paljon somea). Huomasin, että kaikki Suomen vähintään maakuntatason lehdet julkaisevat melkein suoraan STT:n tuutista tulevat uutiset. Sitten piti vain itse huolehtia siitä, että tiedottamista todella tapahtuu, myös silloin kun ei tapahdu mitään (ilmailukisassa tämä on haaste, kiinnostus loppuu, jos tulee monta ei-kerrottavaa-päivää peräkkäin). Tiedotteiden tulisi olla mahdollisimman "suoraan julkaistavia", eli että toimituksessa voidaan tekstit laittaa eteenpäin mahdollisimman pienellä vaivalla. Lisäksi tekstin tulisi olla kirjoitettu ehkä hieman liiankin naiivisti "laji-ihmisen korvaan". Esim. mistä kilpaillaan jne. tulisi selittää todella rautalangasta vääntäen tavallisen ihmisen käsitteillä (joka tiedotteessa uudestaan siltä varalta, että joku hyppää kelkkaan kesken tapahtumaa). Liitolla oli silloin jaettavana SLU:n lista Suomen urheilutoimituksista, jonka perusteella tiedotusta jakelin omin lisäyksin. Tässä voi sitten harkita, että haluaako yrittää profiloitua urheiluna, vai ottaako mukaan myös "maakunta/kotimaantoimituksia", joissa tulokulmana ei ole niinkään itse toiminta, vaan tapahtuma yleisesti.

 

Tiedottamisessa on muuten sekin puoli, että voihan sitä kysyä itseltään, että miksi sitä ylipäätään tehdään? Kokemukseni mukaan tätä itsestään selvän kuuloista asiaa oli yllättävän vähän mietitty, kun organisaation tasolla asiaa ajattelee. Jos tämä olisi selvä, niin tiedotuksen muoto ja määrä voitaisiin suunnitella ja silloin onnistuminen olisi vielä selvempää. Syitä voisi olla vaikka lipputulojen kasvattaminen (yleisöä paikalle), sponsorien esilletuominen, lajin mainostaminen (lisää harrastajia, onko laji oikeasti valmis tähän), yksittäisten urheilijoiden nostaminen (tarinoiden synnyttäminen, sponsorien hankkiminen tulevaisuudessa), yhteiskuntasuhteiden hoitaminen (tapahtuman eteneminen paikallisille), tapahtumista tiedottaminen "lajiväelle" (nykyisin suoraan fb/twitter) jne. Jos tapahtumalla ei oikeastaan sitten olekaan tarpeeen tämmöisille, niin silloin voi antaa itsensä päästä helpommalla ja hoitaa tiedottamisen kevyesti! Juttu Ilmailuun "arkistointimielessä" tapahtuman jälkeen voi olla ihan riittävä panostus. Eihän tiedotuksella ole mitään arvoa sinänsä, vaan sen on vain väline saavuttaa jotain.

 

Edellinen siis erilaisten tapahtumien tiedottajien rohkaisuksi. Tiedottaminen onnistuu poikkeuksetta, mutta vaatii valitettavasti työtä! :)

 

Mitä tulee MM-kisojen tiedottamiseen, niin kyllähän esim. telkkariin pääseminen on kova juttu. Liiton suuntaan kyllä teki mieli silloin heittää kapula, ja varmaan vieläkin: pyörät piti keksiä joku kerta uudestaan ihan itse. Olisi ollut niin hienoa, että liitolla olisi ollut "tiedottaja", joka olisi ollut valmiiksi verkostunut Suomen mediakenttään, ja jonka kautta tiedotuksen olisi voinut hoitaa (ja joka olisi ilmeisesti ammattilaisena myös osallistunut sen tekemiseen). Ihmettelin silloin, että liitossa ei haluttu panostaa tämmöisen palvelun tarjoamiseen, koska olisihan se ollut melkoinen apu ja varmasti auttanut ilmailun eri lajien profiloitumisena osana urheilukenttää. Nykyliitosta en sitten tiedäkään, siellähän on miehitys muuttunut ja pienentynyt kovasti.

 

Ja onnittelut hienosta menestyksestä. Sen verran vähän ykköskategorian mitaleja on vuosittain jaossa ja niin harvoin niitä Suomeen saadaan!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään