Nils Rostedt

Europe Air Sport Newsletter June 2014 ilmestynyt

1 viesti aiheessa

Uusi numero on ilmestynyt. Tällä kertaa otsikoissa (käänsin englannista):

 

1. EASA-sääntelyä uudistetaan, tämä voi mahdollistaa tuntuvia parannuksia harrasteilmailun sääntelyyn.

 

EU-Komissio sekä EASA ovat molemmat hiljattain avanneet lausuntokierrokset (linkki ja linkki ) , missä jokainen saa lausua näkemyksensä EASA:n tulevaisuuden painopisteista. Harrasteilmailijoitakin kehoitetaan vastaamaan!

 

Harrasteilmailun ylimpänä kattojärjestönä Europe Air Sports luonnollisesti aikoo toimittaa oman lausuntonsa. Tähän liittyen EAS tulee pyytämään jäseniään, ts. eri maiden ilmailuliittoja ja lajiliittoja, osallistumaan EAS:n vastauksen viimeistelyyn kuluvan elokuun lopulla.

 

Tässä on mahdollisuus myös SIL:n jäsenille antaa omat näkemyksensä, joko suoraan EC:lle ja EASA:lle tai sitten SIL:oon toimistoon tai lajitoimikuntien edustajille josta ne viedään EAS:iin eteenpäin. Ottakaa tilaisuudesta vaari, takaraja noin 15.elokuuta! Lausuntopyynnöt löytyvät yllä olevien linkkien takaa.

 

2. EASA harkitsee lennontallentimia pakollisiksi kevyisiin ilma-aluksiin? Europe Air Sportsin alustava kanta on että tämä olisi yhä uusi harrasteilmailun kustannuksia nostava vaatimus. Sitä ei ole persuteltu riskiperusteisesti eikä se ole sopusoinnussa uusimman EASA-strategian kanssa. EAS aikoo vastustaa pakollista vaatimusta.

 

3. ATO-soppa eli koulutusorganisaatioiden hyväksyntäkeskustelu. Pientä valonpilkahdusta näkyvissä toukokuun Kölnin workshopin jälkeen, eli tulossa olisi uudistetut Acceptable Means of Compliance-ohjeet vielä kesän aikana.  Tämän nopean ratkaisun lisäksi EAS on esittänyt että enintään PPL tai LAPL tasolle kouluttavat organisaatiot vapautettaisiin kokonaan ATO-vaatimuksesta. 

 

4. EASA on uudellen organisoitumassa uuden johtajansa Patrick Kyn alaisuudessa. Alustava kaavio löytyy newsletterista. Mielenkiintoista on että nykyinen Rulemaking-yksikkö puuttuu kokonaan uudesta laatikkokaaviosta...

 

5. Europe Air Sports lujittaa yhteistoimintaa uuden EU-Parlamentin ja sen jäsenten kanssa.

 

6. Europe Air Sports in uusien hallitusjäsenten (Andrea Anesini ja Michael Rocca) esittelyt.

 

Antoisia lukuhetkiä ilmailun lomassa!

 

 

 

Europe Air Sports valvoo harraste-ja urheiluilmailun etuja Eurooppa-tasolla. SIL on EAS:n jäsen.

 

Linkki newsletteriin: http://www.europe-air-sports.org/fileadmin/user_upload/newsletter/EAS_NL_June_2014.pdf

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään