Sami Sivonen

Eurofighter-hävittäjä törmännyt ilmassa siviilikoneeseen

7 viestiä aiheessa

 

Saksassa Eurofighter-hävittäjä on törmännyt ilmassa pieneen siviilikoneeseen, kertovat saksalaismediat.

N-tv -uutisten mukaan ilmavoimien hävittäjä laskeutui turvallisesti mutta toisena osapuolena ollut Learjet-kone syöksyi maahan ja syttyi tuleen.

 

Spiegel-lehden mukaan toinen koneessa olleista henkilöistä löytyi kuolleena, toinen on yhä kateissa. Siviilikone saattoi osallistua samaan harjoitukseen kuin ilmassa olleet kaksi hävittäjää

 

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288705493847.html?pos=navnow

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Bild-lehden mukaan Learjet kuului firmalle, jonka koneet esittävät "harjoituskohteita", ja kyseessä oli terrorisminvastainen harjoitus, jossa hävittäjien on tarkoitus saada "kaapattu" kone vaihtamaan suuntaa tai laskeutumaan, tms, lentäen ohitse läheltä "kaapatun" koneen ohjaamoa  :-\

 

Die Zivilmaschine sei für die Gesellschaft für Flugzieldarstellung (GFD) unterwegs gewesen. Die GFD übernimmt für die Bundeswehr Übungsaufgaben, um zum Beispiel Flugzeugentführungen zu simulieren. Dabei fliegen Abfangjäger so nah ans Cockpit, dass sie das Weiße im Auge des anderen Piloten sehen können. Die Übung gehört zum „engen Formationsflug“ bei den Fliegern.

 

http://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/flugzeugabsturz/flugzeuge-stossen-ueber-olsberg-zusammen-36507654.bild.html

 

EDIT: uutinen on päivittynyt, ja siinä kerrotaan, että myös Eurofighter vaurioitui törmäyksessä, mutta taitava lentäjä sai sen laskeutumaan onnistuneesti tukikohtaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No luulis että tuon luokan koneissa on hyvä tutkajärjestelmä, näkee missä muut liikkuu ja varsinkin jos on ollu tarkoitus seurata tiettyä ilma-austa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään