Ilkka Mäkelä

Venäjä sallii lentoyhtiöiden pitävän matkustajien lentokieltolistoja

5 viestiä aiheessa

Venäjän duuma on muuttanut ilmailusäännöstöä siten, että venäläiset lentoyhtiöt saavat ylläpitää "mustalistoja" matkustajista, jotka ovat häiriköineet lennoilla 5 viimeisen vuoden aikana, ja kieltäytyä myymästä heille lippuja. Mustat listat saadaan myös julkaista. Syynä on juoppojen ja muiden häiriköiden määrän lisääntyminen.

 

Russia’s state Duma has amended its air code to allow carriers to compile a passenger “black list.” The amendment permits airlines to refuse to sell a ticket to passengers who have violated onboard rules during the previous five years, jeopardizing flight safety. The carriers also have the right to compile and publish the unruly passenger lists.

 

http://atwonline.com/security/russia-allow-carriers-compile-passenger-black-lists

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mitenkäs tämä muussa maailmassa menee? Firmoilla yleisesti ottaen on johonkin rajaan asti oikeus valita asiakkaansa, mutta miten laajasti lentoyhtiöillä, esim Finskillä, on?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muusta maailmasta en tiedä, enkä edes lentoyhtiöistä tarkemmin, mutta luulisi olevan lentoyhtiöiden oman edun mukaista pitää ainakin pahimmat tötöilijät pois koneistansa ja tietää ko. asiasta ainakin allianssin sisällä.

 

Suomessa tuollainen lista muodostaisi henkilörekisterin, mitä taas määrittelee omat lakipykälänsä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

USA:lla ja Kanadalla on omat valtion viranomaisten laatimat no fly-listat henkilöistä, joiden ei sallita lentävän kotimaan lentoja, lentoja ulkomaille/ulkomailta tai USA:n tapauksessa edes ko. maan ilmatilan kautta jonnekin muualle, ja niillä listoilla on myös muiden maiden kansalaisia:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/No_Fly_List

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Passenger_Protect

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään