Petri Lehtovirta

Kenraalikunnan perheenjäsenten matkat puolustusvoimien koneilla syyniin

2 viestiä aiheessa

Kenraalikunnan perheenjäseniä ja lähiomaisia on tehnyt ilmaisia vapaa-ajanmatkoja Puolustusvoimien koneilla

 

Armeijan ohjeiden mukaan korkeiden upseerien puolisoiden matkat maksetaan, jos ne perustuvat viralliseen kutsuun. Muissa tapauksissa Puolustusvoimat ei lehden mukaan yleensä matkoja tai majoituksia maksa. Toisaalta Ilmavoimissa on katsottu, että henkilökuntaa ja perheenjäseniä voidaan kuljettaa ilmaiseksi vapaa-ajalla, jos koneessa on tilaa.

 

Armeija on selvittänyt, onko lentoetu henkilöstölle ja heidän perheilleen verovapaa etuus.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288700132788.html

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ilmavoimien kuljetuslennot suunnitellaan ja toteutetaan Puolustusvoimien tai valtionjohdon tarpeiden mukaan. Lennoilla kuljetetaan rahtia tai virkatehtävissä olevaa henkilöstöä.

 

Kuljetuslennoille voidaan ottaa mukaan Puolustusvoimien henkilökuntaa ja heidän perheenjäseniään, jos koneessa on tilaa. Lentoja ei toteuteta näiden tarpeiden mukaisesti eikä matkustajista aiheudu lisäkustannuksia Puolustusvoimille.

 

Pääosa virka-matkojen ulkopuolisista matkoista on perheestään erillään asuvien Puolustusvoimien työntekijöiden matkoja kotipaikkakunnan ja virkapaikkakunnan välillä. Virkaehtosopimuksen mukaisesti virkamiehille maksetaan korvausta kotipaikkakunnan ja virkapaikkakunnan välisistä matkoista. Korvaus tulisi työnantajalle kalliimmaksi kuin matkan järjestäminen kuljetuslentojen yhteydessä.

 

Puolustusvoimien kaikilla työntekijöillä on samanlainen mahdollisuus käyttää vapaita matkustuspaikkoja.

 

Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuksen yhteydessä on todettu tarpeelliseksi selvittää muodostuuko virkamatkojen ulkopuolisista matkoista mahdollisesti verotettavaa etua. Ilmavoimat selvittää asiaa verottajan kanssa.

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään