newsBot

Suomi osallistuu kansainväliseen Itämeren maiden ilmavoimien yhteisharjoitukseen kahdella Hornetilla

1 viesti aiheessa

Suomi on jälleen mukana 27. - 28.5.2014 järjestettävässä kansainvälisessä ilmavoimien Baltic Region Training Event -harjoituksessa. Kahdeksattatoista kertaa järjestettävän BRTE -harjoituksen tavoitteena on Itämeren alueen turvallisuuden ja valvonnan kehittäminen. Suomi osallistuu harjoitukseen nyt kuudetta kertaa.

 

Naton järjestämä harjoitus toteutetaan Viron, Latvian ja Liettuan ilmatilassa sekä kansainvälisessä ilmatilassa. Suomen ilmavoimat osallistuu harjoituksen yhteen lentokierrokseen kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä miehistöineen. Harjoituksessa testataan lentotoiminnan ohella myös tilannetiedon vaihtoa ja yhteistoimintaa eri maiden johtokeskusten välillä.

 

Suomen ilmavoimien tavoitteena harjoituksessa on kehittää pohjoisen Itämeren alueen ilmavoimien välistä yhteistyötä ja -toimintaa sekä edistää Naton ja sen rauhankumppaneiden välistä yhteistoimintakykyä.

 

Harjoituksen lentotoimintaan osallistuu Suomen Hornet-parin lisäksi mm. kaksi Puolan ilmavoimien Mig-29 -hävittäjää, kaksi kuninkaallisten ilmavoimien Typhoon-hävittäjää Britanniasta, kaksi F-16 -hävittäjää Tanskasta sekä kaksi Rafale-hävittäjää Ranskasta. Ruotsi osallistuu lentotoimintaan neljällä JAS-39 Gripenillä.

 

NATO on järjestänyt BRTE-harjoituksia säännöllisesti vuodesta 2008. Harjoitustapahtumia on useita vuosittain. Jäsenmaiden lisäksi harjoituksiin osallistuu myös NATO:n rauhankumppaneita. Suomi liittyi harjoituskokoonpanoon ensimmäisen kerran vuonna 2012. Edellisen kerran Suomi oli mukana viime huhtikuussa, jolloin osallistuminen koski ainoastaan ilmatilannekuvan vaihtoa.

 

http://www.puolustusvoimat.fi

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään