Sami Puro

Finavia avaa Helsinki-Vantaalle uuden turvatarkastuksen

1 viesti aiheessa

http://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2014/finavia-avaa-helsinkivantaalle-uuden-turvatarkastuksen-ja-uudistaa-70-palvelupistetta/

 

Finavian seitsemän vuotta kestävän kehitysohjelman ensimmäinen vaihe on juuri valmistunut. Turvatarkastuksen ja lähtöselvityksen kapasiteettia on lisätty tuntuvasti. Käynnissä on myös Helsinki-Vantaan kaikkien aikojen laajin kerralla tehty palvelu-uudistus.

 

– Helsinki-Vantaa on nyt entistäkin tehokkaampi ja houkuttelevampi, sanoo lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

 

Hän kertoo, että terminaali 2:een rakennettu avara ja valoisa turvatarkastuspiste sekä sen viisi uutta linjaa kasvattavat turvatarkastuksen kapasiteettia 40 prosenttia. Matkustajia palvelee turvatarkastuksissa nyt yhteensä 23 linjaa. Myös turvatarkastushenkilökunnan määrää on lisätty.

 

– Perjantaista 23. toukokuuta alkaen matkalle lähtö sujuu entistä nopeammin. Turvatarkastuksen jonotusajat ovat ruuhka-aikoina selkeästi aikaisempaa lyhyemmät. Pystymme palvelemaan yli 4 100 matkustajaa tunnissa, Haapasaari sanoo.

 

Samalla on parannettu lähtöselvityksen sujuvuutta. Finavia on hankkinut lisää kymmeniä automaatteja. Matkustajien käytössä on nyt yhteensä 62 lähtöselvitysautomaattia ja 14 bag drop -automaattia. Lentoyhtiöiden palvelutiskejä terminaalissa on entuudestaan 76 kappaletta.

 

Haapasaaren mukaan automaation lisääntyminen on lentoliikenteessä maailmanlaajuinen suuntaus. Itsepalvelu tuo matkustajille joustavuutta lähtöselvitysaikoihin, tasoittaa lentoaseman ruuhkahuippuja ja kasvattaa terminaalin kapasiteettia.

 

Tehokkaasti tuotetut lentoasemapalvelut tuovat lentoyhtiöille kustannushyötyä, mikä on viime kädessä edellytys myös maltillisille lentolippujen hinnoille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään