Ilkka Mäkelä

Islannin parlamentti aikoo lopettaa Icelandairin lentäjien lakon

3 viestiä aiheessa

Icelandairin lentäjät ovat lakkoilleet jo muutamana päivänä ja he aikovat jatkossa lakkoilla ainakin vielä neljänä päivänä (huomenna 23.5., 25.5., 30.5. ja 3.6., klo 06-18). Lentäjät vaativat reilusti parempia palkkoja ja työehtoja, työnantaja suostuu vain yleiseen palkankorotustasoon. Sopimusneuvottelut ovat kestäneet  neljä kuukautta ilman edistystä. - Islannin parlamentti on nyt säätänyt muutamassa päivässä uuden lain, joka antaa sille valtuudet lakon lopettamiseen, koska lakon katsotaan "vahingoittavan Islannin taloutta". Parlamentti aikoo käyttää tätä oikeutta, ellei sopimusta synny 1. kesäkuuta mennessä, minkä jälkeen Islannin kansanedustajat päättävät Icelandairin lentäjien palkoista ja työehdoista - mikä lienee varsin erikoislaatuinen tilanne pohjoismaisessa työsopimuskentässä?

 

http://www.flygtorget.se/Aktuellt/Artikel/?ID=10448&KatID=1

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olin Saga-matkoilla 7.5. - 11.5. Reykjavikissa. Perjantaina 9.5. suurin osa Euroopan-lennoista oli peruttu; samoin sunnuntaina 11.5. Paluumme siirtyi vuorokaudella; maanantaille 12.5. Maanantaiaamuna Keflavik oli tosi täynnä ihmisiä, ja Euroopan aamulähdöt olivat kaikki 35 min myöhässä. Eipä koneissa juuri ollut tyhjiä tuoleja parin lakkopäivän jäljiltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Islannin parlamentin säätämä laki itse asiassa kielsi Icelandairin lentäjiä lakkoilemasta, mikä on johtanut siihen, että lentäjät nyt kieltäytyvät ylitöistä, mikä taas on jo johtanut useiden lentojen peruutuksiin. Yhteensä peruutuksia on ollut lähes sata.

 

http://www.noraregiontrends.org/economynews/article/pilots-circumvent-parliamentary-ban-on-striking/87/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään