Sami Puro

Väite: SAS vuosi tietoja matkustajista Seiskan sisarlehdelle Tanskassa

1 viesti aiheessa

http://www.hs.fi/ulkomaat/V%C3%A4ite+Lentoyhti%C3%B6+SAS+vuosi+tietoja+matkustajista+Seiskan+sisarlehdelle+Tanskassa/a1399256830310

 

Tanskalaisen TV2-televisiokanavan mukaan Se og Hør -juorulehdellä oli laiton lähde pohjoismaisessa SAS-lentoyhtiössä. TV2:n mukaan lehti maksoi jollekin tai joillekin SAS:n työntekijöille siitä, että tämä kertoi julkkisten ja kuninkaallisten lentomatkoista ja istumapaikoista SAS:n lennoilla.

 

Käytäntö on laiton, koska matkustajatiedot ovat luottamuksellisia. Se og Hørin toimittaja pystyi ilmeisesti SAS:sta saamiensa tietoja avulla esimerkiksi hankkiutumaan samalle häämatkalennolle kuin prinssi  Joachim ja prinsessa  Marie vuonna 2008. Lehti oli myös ostos ostokselta selvillä hääparin tekemisistä Kanadassa.

 

Tanskalaisen Aller-kustantamon Se og Hørin ympärille on paisunut nopeasti yksi Tanskan lehdistöhistorian pahimmista skandaaleista, kun viime viikolla kävi ilmi, että lehti on todennäköisesti saanut laittomasti tietoja julkkisten, poliitikkojen ja kuninkaallisesti luottokorttiostoksista maksuliikennettä hoitavan Nets-yhtiön kautta.

 

Lentoyhtiö SAS reagoi syytteisiin luonnehtimalla niitä "sokeeraviksi", jos tiedot pitävät paikkansa. Se kertoi myös, ettei se näe datastaan, kuka sen 600 tanskalaisesta työntekijästä milloinkin on matkustajatietoja katsonut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään