Sami Puro

Suomalainen yritti kaapata lentokoneen Toblerone-suklaalla

7 viestiä aiheessa

http://yle.fi/uutiset/lehti_toblerone-patukalla_aseistautunut_suomalaismies_yritti_kaapata_lentokoneen/7197363

 

Toblerone-suklaapatukalla aseistautunut suomalaismies yritti kaapata Amsterdamista Hongkongiin matkalla olleen lentokoneen 14. helmikuuta. Tapauksesta kertoi perjantaina hongkongilaislehti South China Morning Post.

 

23-vuotias suomalaismies ilmoitti lentohenkilökunnalle kaappaavansa hongkongilaisen Cathay Pacific -lentoyhtiön koneen ja vaati konetta lentämään Venäjän Sotšiin, jotta hän pääsisi seuraamaan talviolympialaisia, lehti kertoo.

 

Tapauksen oikeuskäsittelyssä Hongkongissa torstaina suomalaismies kiisti tehneensä lennolla väitteitä pommin olemassaolosta. Mies kertoi vain pilailleensa matkustajia hauskuuttaakseen ja sanoi, ettei ollut tosissaan uhkaustensa kanssa.

 

Lentohenkilökunta kertoi oikeudessa, että mies oli käärinyt päänsä ympärille kaksi turistiluokan peittoa ja pukenut yhden peiton viitaksi selkäänsä. Kädessään mies piteli isoa Toblerone-patukkaa kuin miekkaa.

 

Henkilökunnan mukaan suomalaismies ei ollut väkivaltainen, mutta heilutteli Toblerone-patukkaa puhuessaan.

 

Mies oli vaatinut päästä koneen ohjaamoon. Henkilökunnan jäsenen mukaan aluksi oli vaikuttanut siltä, että mies aikoi kaapata koneen, mutta lopulta mies oli noudattanut henkilökunnan ohjeita ja palannut istumapaikalleen turistiluokkaan.

 

==> http://burak.ozhan.de/blog/wp-content/uploads/2012/12/facepalm.jpg

 

 

Ja tässä alkuperäinen juttu, jossa ulkomaiseen tyyliin on myös heti nimi esillä: http://www.scmp.com/news/hong-kong/article/1486307/cathay-passenger-wielded-toblerone-sword-demanded-go-sochi

 

Ja yksityiskohtana, joku toinen suomalainen oli lennolla ja pistämässä tätä herraa rautoihin..

About an hour later, the captain instructed the flight attendants to handcuff Manselius.

 

A Finnish passenger, a former policeman and an aircrew safety trainer handcuffed Manselius with the help of a cabin crew manager. They also cuffed his legs and fastened his chest with an extra seatbelt. After breakfast was served, Manselius fell asleep.

 

(tästä muistaakseni oli ketju tai maininta jo jossain, mutten nyt löytänyt)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Äiti kertoo: Heinolalaismiestä ei syytetä konekaappauksesta

 

Toisin kuin suomalaisissa tiedotusvälineissä pääsiäisenä uutisoitiin, ei heinolalainen Antti Manselius todistanut itse viime torstain oikeuskäsittelyssä Hongkongissa. Torstaina kuultiin todistajia eikä asiaan ole ilmennyt uutta muilta osin.

 

Näin kertoo Itä-Hämeelle Antti Manseliuksen äiti Sarianna Manselius, joka on ollut nyt neljä viikkoa Hongkongissa auttaakseen poikaansa. Hän kertoo, ettei Antti Manselius ole syytettynä konekaappauksesta vaan häiriön aiheuttamisesta lennolla sekä perättömän pommiuhkauksen tekemisestä.

 

Oikeusprosessi käynnistyi 17.4. todistajien kuulemisilla ja ne jatkuvat 23.- 24.4. Tuomari tekee päätöksensä tämän jälkeen. Manseliukset ovat palkanneet paikallisen asianajotoimiston, jolla on kokemusta ja osaamista hongkongilaisessa oikeusjärjestelmässä toimimisesta.

 

Lähde: Itä-Häme / ESS : http://goo.gl/wj2RxB

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään